پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۵۵۲۲
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۶
در چهارماهه نخست سال جاری، درمجموع تولید محصولات فولادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، رشد 5 درصدی داشته است.
شعار سال: بر اساس آمار منتشرشده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع تولید فولاد کشور با رشد 9 درصدی نسبت به دوره چهارماهه نخست سال گذشته به 9 میلیون و 438 هزار تن در چهارماهه نخست سال 99 رسیده است.

طبق آمارهای انجمن فولاد، تولید فولاد میانی کشور در دوره چهارماهه نخست سال 99، 9 میلیون و 483 هزار تن بوده است که از این میان، سهم بیلت و بلوم، 5 میلیون و 562 هزار تن و سهم اسلب، 3 میلیون و 921 هزار تن بوده است. تولید بیلت و بلوم در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 8 درصدی و تولید اسلب، رشد 10 درصدی را تجربه کرده است.

در چهارماهه نخست سال جاری، درمجموع تولید محصولات فولادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، رشد 5 درصدی داشته است. مجموع تولید محصولات فولادی در چهار ماه نخست امسال، 7 میلیون و 257 هزار تن بوده است.

تولید مقاطع طویل فولادی با رشد 11 درصدی نسبت به چهار ماه نخست سال گذشته، به 3 میلیون و 697 هزار تن رسیده است. از میان مقاطع طویل فولادی، تولید میلگرد و تیرآهن رشد 12 درصدی و تولید نبشی، ناودانی و سایر مقاطع، کاهش 3 درصدی را تجربه کرده است.

میزان تولید ورق گرم در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک درصد رشد داشته و به 3 میلیون و 51 هزار تن رسیده است. تولید ورق سرد با رشد 4 درصدی به 904 هزار تن و تولید ورق پوشش‌دار با کاهش 12 درصدی به 470 هزار تن رسیده است. مجموع تولید مقاطع تخت فولادی نیز با کاهش 1 درصدی به 3 میلیون و 560 هزار تن رسیده است.

تولید آهن اسفنجی در دوره چهارماهه نخست سال جاری با رشد 12 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 10 میلیون و 581 هزار تن رسیده است. رشد تولید آهن اسفنجی در چهارماهه ماه نخست امسال بیش از رشد تولید فولاد میانی بوده است که این نکته امیدوارکننده‌ای است. سال گذشته، زنجیره فولاد با مشکل کمبود آهن اسفنجی روبرو بود.

بااین‌وجود همچنان صنایع پایین‌دستی کشور که از فولاد به‌عنوان مواد اولیه استفاده می‌کنند، بر این باورند که تامین این مواد با مشکلاتی مواجه شده است و صنایع فولادی به‌جای تامین داخل اقدام به صادرات می‌کنند.

برخی بر این باورند که در سال گذشته، میزان تولید ورق گرم ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود که از این میزان سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن وارد بورس شد و ۴ میلیون و ۷۰ هزار تن در خارج از بورس عرضه‌شده است درحالی‌که تولیدکنندگان فولاد، برای عرضه خارج از بورس مجوز ندارند.

در این راستا همچنین گفته می‌شود که برخی از صنایع تا 75 درصد نیاز خود را از بازار آزاد باقیمت‌های گزاف تهیه می‌کنند که این مسئله هزینه بسیار زیادی برای صنایع پایین‌دستی ایجاد کرده است.

بااین‌وجود همچنان با تکیه‌بر موضوع ارزآوری صنایع فولادی همچنان صادرات را در اولویت خود قرار می‌دهند و تلاش خاصی برای توسعه صنایع پایین‌دستی در راستای جهش تولید صورت نمی‌گیرد.

این مسئله بدون شک با محورهای اقتصادی کشور مانند ایجاد اشتغال و جهش تولید، مغایرت دارد و حتی در برخی موارد می‌تواند منجر به تعطیلی کارگاه‌ها شود.

ازاین‌رو ضرورت در اولویت قرار گرفتن تامین مواد اولیه صنایع پایین‌دستی و بازار داخل توسط تولیدکنندگان فولاد، بیش از هرزمانی حس می‌شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: 30 مرداد 1399، کد خبر: 1046620، www. borna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین