پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۰۳۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
اسرائیل و بحرین تصمیم به عادی سازی روابط طبق توافق صلح گرفته‫اند، توافقی که توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اخیرا اعلام شد.

شعار سال: کاخ سفید روز سه‫ شنبه میزبان مراسم امضای دو توافق برای عادی‫سازی روابط میان رژیم صهیونیستی با امارات و بحرین بود. همزمان با این مراسم انتفاضه سراسری در فلسطین برگزار و پرچم‌های فلسطین در اعتراض به امضای این توافقنامه‌های ننگین برافراشته شد.
به گزارش ایسنا، مراسم امضای توافق برای عادی‫سازی روابط میان رژیم صهیونیستی با امارات از یک سو و بحرین از سوی دیگر امروز در کاخ سفید با حضور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و هیئت‌های اماراتی و بحرینی به ریاست عبدالله بن زاید و عبداللطیف بن راشد الزیانی وزرای خارجه دو کشور در ساعت ۱۲ ظهر به وقت واشنگتن (هشت و ۳۰ دقیقه شب به وقت تهران) با حضور حدود ۷۰۰ مهمان، از جمله تونی بلر، نخست‌وزیر اسبق انگلیس برگزار شد.
هیئت اماراتی همچنین شامل مقامات ارشد این کشور از جمله وزیر اقتصاد، وزیر مشاور در امور مالی، وزیر مشاور در امور همکاری‫های بین‫المللی و وزیر صنایع و تکنولوژی‫های پیشرفته بود.
در هیئت اسرائیلی نیز یوسی کوهن رئیس موساد و مئیر بن شبات مشاور امنیت داخلی اسرائیل حضور دارند.
همچنین در این مراسم مقامات ارشد آمریکا از جمله جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا حضور دارند و گزارش شده نماینده‫ای از مجارستان نیز در این مراسم مشارکت می‌کند.


ذوق زدگی نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دوشنبه شب در توئیتی اعلام کرد که تل آویو سال های طولانی برای امضای توافق با امارات و بحرین تلاش کرده است و متعهد شد که کشورهای عربی بیشتری به قطار عادی سازی روابط با اسرائیل بپیوندند.
وی در این توئیت از واشنگتن اعلام کرد: من پیش نویس پیمان صلح تاریخی بین اسرائیل و امارات و اعلامیه صلح تاریخی بین اسرائیل و بحرین را در دست دارم.
نتانیاهو تصریح کرد که امضای دو توافق نامه با امارات و بحرین تاثیر فوق‫العاده و مثبتی بر همه شهروندان اسرائیلی خواهد داشت و خطاب به آنها گفت: به شما قول می‫دهم، طبق آنچه در اینجا می‫بینم ، سایر کشورها نیز چنین کاری خواهند کرد.

تماس‫‫ های تلفنی
پیش از برگزاری مراسم دیروز وزیر جنگ اسرائیل در تماس تلفنی با وزیر دفاع بحرین از وی برای سفر به اراضی اشغالی دعوت کرد.
همچنین وزرای صنعت و تجارت بحرین و همکاری‫های منطقه‫ای اسرائیل هم درباره همکاری تجاری و صنعتی و گردشگری با هم گفت‫وگوی تلفنی کردند.


تظاهرات بحرین
از سوی دیگر مناطق مختلف بحرین دوشنبه شب شاهد تظاهرات مردمی در اعتراض به توافق صلح میان نظام آل‫خلیفه با رژیم صهیونیستی بود. شرکت‫کنندگان در این تظاهرات توافق عادی‫سازی روابط با اسرائیل را خیانت به فلسطین خواندند.
این درحالی است که وزیر کشور بحرین مدعی شده که صلح با اسرائیل برای تقویت مناافع بحرین است و به معنای دست کشیدن از مساله فلسطین نیست!
پایگاه خبری دِپرینت، در مطلبی در‫خصوص توافق دو کشور امارات و بحرین با اسرائیل می‫نویسد:
اتفاقات زیادی در خاورمیانه و در حوزه بالکان در حال وقوع است. دو کشوری که بر روی اسرائیل متمرکز شده‫اند. اسرائیل و بحرین تصمیم به عادی سازی روابط طبق توافق صلح گرفته‫اند، توافقی که توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اخیرا اعلام شد. در حالی که بحرین و اسرائیل در حال جنگ نبودند بحرین تصمیم گرفت تا برای اولین بار آن را به رسمیت بشناسد. این رویداد پس از آن رخ می‫دهد که امارات و اسرائیل نیز پیش از این نیز به سمت عادی‫سازی روابط حرکت کرده ‫اند.
بحرین به چهارمین کشوری تبدیل شده که پس از مصر، اردن و امارات اسرائیل را رسمیت می‫شناسد. در همین حال دو کشور حوزه بالکان یعنی کوزوو و صربستان نیز تصمیم گرفته اند تا روابط خود را طی توافقی بهبود بخشند.


ردپای سعودی ها در توافق اسرائیل و بحرین
این توافق از همه جهات از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که بحرین پایگاهی از عربستان است؛ کشوری تحت الحمایه با دولتی دست نشانده بوده که همواره به عربستان سعودی وابسته بوده است.ضمن اینکه در دهه اخیر وابستگی این کشور به عربستان بیشتر و بیشتر شده است.
در دهه گذشته و در دوران بهار عربی زمانی که تظاهرات ضدحکومتی در در سال ۲۰۱۰ در خاورمیانه آغاز شد، بحرین نیز نگران سرایت این اعتراض ها به کشور بود. دولت این کشور تصمیم به سرکوب شدید گرفت و معترضین را شکنجه و اعدام کرد. آنها تنها با کمک و یاری سعودی ها قادر به این کار بودند. هم از لحاظ نیرو و هم از لحاظ سیاسی.این تحولات سرانجام منجر به وابستگی بیش از حد بحرین به عربستان سعودی شد، نه تنها از لحاظ اقتصادی، بلکه حمایت‫های سیاسی و نظامی را نیز شامل شد.
بنابراین آشتی بحرین با اسرائیل از اهمیت سیاسی گسترده ای برخوردار است، خصوصاً به این دلیل که بدون تایید عربستان چنین اقدامی نمی‫کرد. موضوعی که در مقاله واشنگتن پست نیز بدان اشاره شده که می‫گوید توافق بحرین و اسرائیل بدون حمایت عربستان سعودی حاصل نمی‌شد. سعودی‌ها همواره از حق وتو در مورد سیاست‌های بحرین برخوردار بوده‌اند اما این بار به جای استفاده ازوتو، آرام و بی‌صدا از تصمیم همسایه کوچک خود حمایت کردند. به نوشته این روزنامه آمریکایی جرد کوشنر داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا معتقد است که سعودی‌ها پیش از آنکه خود اقدامی بکنند، منتظر می‌مانند تا ببینند روند عادی‌سازی روابط چگونه پیش می‌رود.
از سویی وبسایت گلوبز نیز در مطلبی می‫نویسد که با توافق بحرین پلی اقتصادی و مهم از سوی اسرائیل به عربستان ایجاد شد. بحرین که از لحاظ اقتصادی بیشتر از امارات به عربستان وابسته است و از این طریق امکان تجارت با شرکت‫های سعودی بیشتر فراهم شده است.
حلیل همچنین می‫افزاید که این توافقات کانالی اقتصادی و تجاری به طور مستقیم بین اسرائیل و عربستان سعودی و بدون داشتن روابط دوجانبه ایجاد می کند. که در این مرحله حتی برای بن سلمان که قدرتمندترین مرد عرب سنی دنیا به حساب می آید امری دشوار است.
اما عربستان سعودی به چند دلیل عجله ای در برقراری روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل نخواهد داشت. به دو دلیل:
۱- در جهان اسلام از یک طرف با ایران در رقابت است و از طرف دیگر با ترکیه
۲- عربستان هنوز پادشاهی بر مسند قدرت دارد که دهه هشتم عمر خود را سپری می کند و برای نسل او عادی سازی روابط با اسرائیل امری بسیار بسیار دشوار است.
توافقات بیانگر تغییر موضع استراتژیک کشورهای سنی عرب خاورمیانه است
رئیس جمهوری آمریکا توافق امارات و بحرین با اسرائیل را به عنوان یک پیروزی تلقی می کند که آن را برای آمریکایی های دست راستی و رای دهندگان یهودی مهم می داند.
به گفته مارتین ایندیک (دیپلمات آمریکایی، متخصص سیاست خارجی آمریکا، نویسنده، استاد دانشگاه و سفیر اسبق آمریکا در اسرائیل) این توافق با بحرین بیشتر یک توافق استراتژیک است تا یک تصمیم مربوط به صلح.
مطلب می‫افزاید: توافقات اخیر یک استراتژی جدید از سوی عرب‫های سنی خاورمیانه است که روابط خوبی با ایران ندارند. برای کشورهایی چون بحرین و عمان، جمهوری اسلامی ایران یک تهدید بسیار بزرگتر و استراتژیک تر نسبت به اسرائیل است.
در این بین به نظر می‫رسد کشور بعدی که روابط خود را با اسرائیل عادی سازی می کند مراکش باشد چرا که آنان تصمیم گرفته اند که پروازهای خود را از سر گیرند. همچنین سلطان عمان نیز در سال ۲۰۱۸ میزبان نخست وزیر اسرائیل یعنی بنیامین نتانیاهو بود. این در حالی است که عربستان سعودی نیز برای نخستین بار پرواز مستقیم میان فرودگاه های خود با فرودگاه های اسرائیل را برقرار کرده است.
تا آنجا که درباره قطر می دانیم، این کشور به طور آشکارا قبل تر با اسرائیل همکاری داشته و نقش میانجی‫گر را برای کاهش تنش و ایجاد تفاهم بین اسرائیل و حماس ایفا کرده است.
یوسف العتیبه سفیر امارات در واشنگتن نیز پیش تز در مقاله ای نوشته بود که اسرائیلی‫ها همزمان نمی‫توانند هم الحاق مناطق کرانه باختری را در دستور کار داشته باشند و هم عادی سازی ‫را.
در ادامه این تحلیل آمده است: کشورهای عربی اکنون از نتانیاهو قول می گیرند که سرزمین‫های کرانه باختری را الحاق نکند. با این تعهد، این انتظار وجود دارد که فلسطینی‫ها در برخی مواقع انگیزه‫ای برای از سرگیری مذاکرات با اسرائیل داشته باشند.


تحلیلگران چه می‫گویند؟
عسل راد عضو شورای ملی ایران و آمریکا در خصوص احتمال تنش بین ایران و امارات در نتیجه این توافق به الجزیره گفت: امارات و ایران دارای روابط اقتصادی دیرینه هستند و تقریباً ۵۰۰۰۰۰ ایرانی در امارات زندگی می کنند که بیشترین آنها در دبی هستند. وی همچنین اضافه کرد: صادرات امارات متحده عربی به ایران در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۱۰.۲۳ میلیارد دلار بوده است، و این کشور را در زمره شرکای تجاری برتر ایران قرار داده است.
این کارشناس همچنین افزود که اگر امارات متحده عربی استراتژی ضد ایرانی را در پیش می گرفت، جلسات اخیر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و شیخ عبدالله بن زاید بن سلطان آل نهیان وزیر امور خارجه امارات متحده عربی برگزار نمی‫شد.
وی در پایان نیز گفت: این اقدام به نوعی اقدام متعادل کننده است. من آن را اقدامی ضد ایرانی نمی‫دانم. آنها (امارات) سلاح ‫های پیشرفته می‫ خواستند ... که این توافق آن را ممکن می‫ سازد.
تریتا پارسی بنیانگذار و نایب رئیس اجرایی موسسه کویئنسی برای کشورداری مسئولانه نیز در گفت‫وگویی با همین شبکه اظهار کرد که این توافقات و فروش تسلیحات پیشرفته صلح و ثبات در منطقه را تهدید می کند اما خطری را متوجه ایران نخواهد کرد. وی همچنین افزود که عادی‫سازی روابط می‫تواند منجر به بلندپروازی‫های بیشتر امارات متحده عربی در یمن در لیبی شود. پارسی در ادامه به نقش مشابه عربستان در یمن اشاره کرد که با خرید تجیهزات پیشرفته نظامی در یمن عملیات‫ های بی پروایانه انجام می‫دهد.

 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ابتکار، تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹، کد خبر: -، ebtekarnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Canada
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۶
0
0
امارات و بحرین در پهنه کشورهای عربی اساسا مهم نیستن این همه هیاهو کردن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین