وقتی فرمان اقتصاد کشور در دست سیاسیون باشد وضعیت کنونی معیشت مردم را شاهد خواهیم بود که متاسفانه امیدی نیز به بهبود آن نیست. متاسفانه در شرایط کنونی که شیوع ویروس کرونا معیشت مردم را هدف گرفته، کسی در صدد رفع مشکلات موجود نیست و مسئولان تنها به سر دادن شعارهای پر طمطراق اکتفا میکنند. امروزه معیشت مردم با چالشهای اساسی روبرو شده است.
شعار سال: متاسفانه تامین غذا و دارو که جزو نیازهای اساسی و اولیه مردم است به شدت با چالش مواجه شده و در این میان باید به این نکته توجه داشت که نباید مقصر تمام این اتفاقات و شرایط موجود را تحریمها بدانیم.
همان طور که پیشتر عنوان شد فرمان اقتصاد کشور به دست سیاسیون افتاده و آنها نیز یا در جهت منافع شخصی یا در جهت منافع حزبی و گروهی تصمیم میگیرند و چیزی که در این میان ابدا ارزشی ندارد معیشت و اقتصاد مردم است.
امروزه شاهد هستیم که مردم برای خرید ۲ عدد مرغ یخ زده ساعتها در صف میایستند!
برای کشوری مانند ایران که سرشار از نعمت و منابع نامحدود نفت و گاز است این اتفاق به شدت ناپسند است. متاسفانه در این خصوص نیز همتی از سوی هیچ مسئولی وجود ندارد.
در تمام کشورهای پیشرفته دنیا سیاستهای ارزی از سیاستهای تجاری پیروی میکند، اما متاسفانه در کشور ما چنین نیست.
رئیس بانک مرکزی در جلسه سران قوا قول تنظیم بازار ارز را داده و نتیجه اش شرایطی است که امروزه شاهد آن هستیم.
افزایش قیمت ارز در تمام کشورهای پیشرفته جهان موجب رونق گرفتن صادرات میشود، اما در کشور ما به دلیل سیاستهای غلط و محدودیتهای ایجاد شده توسط بانک مرکزی چنین اتفاقی رخ نمیدهد و ما به دلیل همین سیاستها شاهد بی سابقهترین ریزش ارزش ریال در شرایط کنونی هستیم.
بانک مرکزی در این شرایط حساس که کشور نیاز مبرم به ارزآوری دارد صادرکنندگان را متهم به بازنگرداندن ۲۷ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور کرد که در ادامه مشخص شد ۱۰ میلیارد دلار این مبلغ مربوط به وزارت نفت است و از مابقی ۱۷ میلیارد دلار تنها کمتر از کمتر از ۵۰۰۰ کارت بازرگانی درگیر است. بانک مرکزی تنها به این بهانه به مدت ۶ ماه صادرات کشور را زمین گیر کرد و با عناوینی مانند کارتن خواب روند صادرات کشور را مختل کرد. اینکه مابقی این ارز به کجا رفته پرسشی بی پاسخ است!
نویسنده: جمال رزاقی
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از گسترش نیوز، تاریخ انتشار: 17 آذر ۱۳۹۹، کد خبر:139994، gostaresh.news