پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۰۲۹
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳
رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: برجام هم نتوانسته ما را از جنگ اقتصادی دور کند و همچنان تهدید اقتصادی به عنوان یکی از جدی ترین تهدیدات در سال های آتی برای ما مطرح است.

شعارسال: سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل در نشست خبری با خبرنگاران در خصوص اقدامات و رویکرد سازمان پدافند اظهار داشت: ما توانستیم با اقدامات مختلف در حوزه های گوناگون نظامی و غیر نظامی، بازدارندگی جامعی را برای کشور ایجاد کنیم و این در حالی است که در اطراف ما جنگ های بسیاری وجود دارد و تعارض منابع ما با ابرقدرت ها در منطقه را شاهدیم، ولی از پایداری امنیتی خوبی برخورداریم که این نشان می دهد ما توانستیم نمایش قدرت داده، تولید قدرت و انباشت قدرت انجام دهیم.

وی گفت: به طور مثال وقتی فیلمی از بخشی از توانمندی موشکی و یا تجهیزات و عناصر دفاعی خود پخش می کنیم، به کسانیکه که اندیشه و نگاه خامی دارند (برخی از همسایگان ما) و فکر می کنند می توانند با حمله نظامی تهدیدی برای ما ایجاد کنند، نشان می دهیم که با اولین حرکت نظامی، ممکن است کشورشان به چندین سال قبل بازگردد.

سردار جلالی ادامه داد: توانمندی ما در بخش های پدافند و دفاعی توانسته این بازدارندگی را ایجاد کند و امنیت پایدار را به وجود آورد که این ناشی از قدرت ملی کشور در هر دو بخش نظامی و غیر نظامی است.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل تاکید کرد: امروز دیگر تهدید نظامی برای ما اولویت محسوب نمی شود که این نیز به دلیل همان تولید و انباشت قدرت است.

وی تصریح کرد: تولید قدرت یعنی ظرفیت هایی را برای بخش دفاعی تولید کنیم و انباشت و حفظ آنها را داشته باشیم و آنها را در معرض نمایش دیگران قرار دهیم و در آخر تفهیم قدرت کنیم که محصول این ۴ اقدام می شود همان بازدارندگی برای کشور.

سردار جلالی با بیان اینکه تهدید نظامی به اولویت های آخر ما منتقل شده است، اضافه کرد: تهدید سایبری یکی از آن تهدیداتی است که در سالهای اخیر مطرح شده است و حوزه های مختلفی را هم در بر گرفته و کاملاً پیشرفته محسوب می شود.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: بحث دیگر تهدید اقتصادی است که رهبر معظم انقلاب هم بارها در این خصوص گفته اند که جنگ اقتصادی را جدی بگیرید و این طور که به نظر می آید تدابیر برجام هم نتوانسته ما را از این جنگ دور کند و همچنان تهدید اقتصادی به عنوان یکی از جدی ترین تهدیدات در سال های آتی برای ما مطرح است و دشمن فکر می کند می تواند قدرتش را در این حوزه به ما اعمال کند.

وی ادامه داد: تهدیدات زیستی و بیولوژیکی که شامل حوزه های غذایی، دام و... می شود نیز یکی از تهدیدهای جدی است که اکثر اساتید و کارشناسان این حوزه معتقدند برخی بیماری های موجود در دنیا شامل ایدز، ابولا و امثال اینها محصول دستکاری بیولوژیکی آزمایشگاه های آمریکا هستند. چرا که استراتژی جنگ خاموش زیستی همچنان جزء تهدیدات آمریکائی ها به حساب می آید.

سردار جلالی افزود: بحث دیگر، تهدید نفوذ است که در حوزه فرهنگی، آموزشی، علمی و بخش های مختلف دشمنان به دنبال اجرایی کردن آن هستند و تهدید نظامی از جنس جنگ های نیابتی هم برای ما مطرح است.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل تاکید کرد: در بخش مقابله ای، اقدامات زیادی انجام داده ایم و توانسته ایم بخش های مختلفی را ایمن کنیم که قسمت هایی از اقدامات ما را دشمنان اطلاع دارند و بخش های دیگری را نیز ما خودمان به آنها نشان داده ایم.

وی ادامه داد: به دلیل اقدامات خوب پدافندی و دفاعی در کشور، گزینه اقدام زمینی علیه ایران از برنامه های دشمن و به طور خاص آمریکائی ها خارج شده است.

سردار جلالی گفت: در بخش های غیر نظامی هم ما توانسته ایم برای زیرساختهای حیاتی در کشور، فضاهای مصون و صددرصد امن تولید کنیم که اگر در شرایط تهدید بودیم بتواند ما را ایمن دارد.

وی گفت: ما برای هر ۵ استان پرتویی و هسته ای که در کشور داریم، برنامه های خوب و اقدامات جامعی را لحاظ کرده ایم که در این میان هر یک از مسئولان استانی که مرتبط با برنامه های ما هستند، وظایف مشخصی را دارند و از آمادگی خوبی برخوردار هستند.

سردار جلالی گفت: در حوزه شیمیایی هم برای مدیریت و کنترل آمادگی هایمان، مانورهایی را انجام داده ایم که بتوانیم مجروحان شیمیایی را با اقدامات پدافندی که انجام می دهیم، به بخش عادی منتقل کنیم و در این حوزه نیز از آمادگی بالایی برخورداریم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: تلاش کردیم با دانشگاه ها و مراکز علمی و آموزشی، روابط و تعاملات خوبی را داشته باشیم، چرا که حوزه پدافند غیر عامل مرتبط با دانش و تکنولوژی روز است و خوشحالیم که استقبال خوبی هم از سوی مراکز فوق به عمل آمده و مساعدتهای زیادی را تاکنون دیده ایم.

وی بیان کرد: رویکرد آتی ما در حوزه مربوط به شهرها، توسعه فعالیت های سازمان پدافند است، چرا که جمعیت بالایی در شهرها وجود دارد و این تمرکز جمعیتی، ایجاد کننده نوعی بی نظمی است که ما سعی کردیم این موضوع را با گرایش مدیریت شهری (کنترل حوادث) و گرایش شهرسازی و موضوع زیرساختهای شهری شامل مترو، پل، آب، برق، گاز و غیره دنبال کنیم.

سردار جلالی اضافه کرد: رزمایش دفاع ملی به صورت جمعی قرار است در سال آتی انجام شود و کلیه دستگاه های مرتبط را در این خصوص می خواهیم به آمادگی لازم برسانیم و از سامانه های پایه و اساسی در کشور حمایت کنیم که این جزء رویکردهای اصلی ما به حساب می آید.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: تدوین سند نظام بین المللی سازمان پدافند غیر عامل میان ایران و چند کشور همسو در سال آتی انشاءالله اجرایی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که ایران تا چه میزان به استانداردهای بین المللی مرتبط با پدافند نزدیک است؟ گفت: استانداردهای جامعی در این خصوص وجود ندارد، چون تهدیدات در کشورهای مختلف متفاوت است. ممکن است آن تهدیدهایی را که کشور ما با آنها مواجه است، کشورهای دیگر چنین چیزی را نداشته باشند. به طور مثال مسئله آب برای ما یک تهدید به حساب می آید و راهکارهای مقابله ای با آن را فراگرفته ایم، اما کشوری مثل آلمان اصلا چنین تهدیدی را برای خود نمی بیند و لذا شیوه مقابله ای با آن را ندارد.

سردار جلالی ادامه داد: کشور ما چون با تهدیدات جامعی مواجه است، برنامه های جامعی را هم در خصوص اقدامات مقابله ای و پدافند با آنها داریم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در پاسخ به این سوال که ساخت گوشی های همراه ایمن برای مسئولین که از سوی سازمان پدافند مطرح شده بود، به کجا کشیده است؟ اظهارکرد: طرح این موضوع را به هیئت دولت فرستاده ایم و در حال حاضر این طرح در دست بررسی کمیسیون سیاسی-امنیتی دولت است. ما ملاحظاتی را داریم در استفاد مسئولین از گوشی های هوشمند و لذا به دو وزارتخانه دفاع و صنعت و معدن گفته ایم که اقدامات اولیه جهت ساخت گوشی های داخلی را انجام دهند که البته تاکنون چندان موفق نبوده اند.

وی ادامه داد: ما در تلاشیم گوشی های هوشمند موجود را بتوانیم ایمن کنیم که این کار را کرده ایم اما همچنان مشکلات این قبیل گوشی ها پابرجا است.

سردار جلالی در پاسخ به این سوال که مسئله برجام تا چه اندازه در کاهش تهدیدات کشور موثر بوده است؟ گفت: موضوع برجام که به موافقت رهبر انقلاب و شورای عالی امنیت ملی رسید، یک تصمیم ملی است که می تواند دستاوردها و محدودیت هایی را برای ما داشته باشد اما ما به دلیل بدعهدی های آمریکائی ها، تاکنون نتوانسته ایم از مزایای برجام استفاده کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: قدرت ملی کشورها با توافق ایجاد نمی شود که با توافق هم از بین برود. بلکه مولفه های مختلفی را از قدرت باید بهره مند باشیم که هستیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا برخی موضوعات در کشور مثل زمان برگزاری دیدار فوتبال ایران و کره می تواند برای ما تهدید به حساب بیاید یا نه؟ گفت: این قبیل موضوعات مثل اینکه بازی فوتبال کی یا در چه مقطع زمانی بخواهد برگزار شود، به نظر نمی آید که تهدیدی برای کشور به حساب آید و این به لحاظ رعایت شئوناتی است که مسئولان مرتبط با آن حوزه باید آن را رعایت کنند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری مهر ، تاریخ انتشار خبر 27 مهر 1395، کدمطلب: 3798845 ،www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین