پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۷۰۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۶
محسن رشیدفرخی، رییس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به اینکه مصرف خرما در ماه مبارک رمضان حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کل مصرف سالیانه کشور است، گفت: با توجه به موجودی بالای خرما در انبار‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته خرمای مضافتی کیفی ماه مبارک رمضان با قیمت مناسب در حال تامین است.
شعار سال: «محسن رشیدفرخی» مطرح کرد: با توجه به موجودی بالای خرما در انبار‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، این انجمن آمادگی تامین و توزیع خرما در ماه رمضان سراسر کشور را داشته و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

رییس انجمن ملی خرمای ایران با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین خرمای ماه رمضان نداریم، اظهار داشت: مصرف خرما در ماه مبارک رمضان حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کل مصرف سالیانه کشور است.
 
تولید خرما سال زراعی جدید

وی با بیان اینکه میزان تولید خرما سال زراعی جدید تا اواخر شهریورماه مشخص می‌شود، ادامه‌داد: طبق آمار‌ها تولید خرما سال زراعی ۹۸ - ۹۹ یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن بوده است که به دلیل تحریم‌ها و شرایط کرونایی با کاهش صادرات روبه‌رو شدیم، اما همین امر بیانگر موجودی بالای خرما در انبار‌ها است.

رشیدفرخی با تاکید بر کافی بودن موجودی خرما کشور، تصریح‌کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم خرما در شهر‌های مبدا بین ۲۰ هزار تا ۲۳ هزار تومان است که نسبت به یک تا دو سال گذشته افزایش چندانی نداشته، این درحالی است که نرخ تورم حدود ۴۰ درصد بوده و هزینه‌های تولید بین سه تا چهار برابر رشد داشته است.

رییس انجمن ملی خرمای ایران اضافه‌کرد: با توجه به برگزاری جلساتی با ستاد تنظیم بازار قرار شد در بحث تامین خرما به این ستاد کمک کنیم، همین‌طور مباشرانی در ستاد حضور خواهند یافت تا این محصول را با توجه به قیمت‌های مبدا با نرخ مناسب در اختیار شهروندان سراسر کشور قرار گیرد.

وی اظهار داشت: سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری نیز در مکاتبه‌هایی نسبت به واگذاری غرفه‌های عرضه مستقیم خرما اعلام امادگی کرده است که ما نیز در حال پیگیری هستیم.

رشید فرخی ادامه‌داد: همچنین ستاد تنظیم بازار برای اینکه خرما با قیمت مناسب در ماه مبارک رمضان به دست شهروندان برسد، از اصناف خواست تا قیمت این محصول در فروشگاه‌های بالای شهر و فروشگاه‌های زنجیره‌ای مناسب شود.

سود ۱۳ درصدی فروش خرما در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

وی با اشاره به تشدید نظارت‌های ستاد تنظیم بازار بر بازار خرما، افزود: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت خرما در فروشگاه‌های زنجیره‌ای با ۱۳ درصد سود باید عرضه شود؛ این در حالی است که اکنون در این فروشگاه سود‌های ۴۵ درصدی روی این محصول اعمال می‌شود که منصفانه نیست.

رییس انجمن ملی خرمای ایران بیان‌داشت: طبق آمار‌ها سرانه مصرف خرما در کشور به‌طور متوسط ۷.۵ کیلوگرم است که البته در برخی استان‌ها ممکن است یک نفر ۳۰ کیلوگرم و در برخی استان‌ها یک کیلوگرم مصرف شود.

در سال ۹۷ یک میلیون تن خرما در کشور تولید شد که از این میزان نزدیک به ۳۳۰ هزار تن خرما به کشور‌های هدف صادر شد.

همچنین در سال ۹۸ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرما در کشور تولید شد که قیمت هر کیلوگرم خرمای مضافتی در استان‌های جنوبی کشور ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان و خرمای کبکاب حدود ۱۲ هزار تومان و در بازار‌های مصرفی قیمت هر کیلوگرم خرمای مضافتی بین ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان و خرمای کبکاب معمولی و عسلی بین ۱۷ تا ۲۵ هزار تومان بود.
 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایرنا، تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰، کد خبر:۸۴۲۸۹۷۶۳، irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
0
0
با اتفاقی که برای نخلستان های هرمزگان افتاد جای تعجب دارد!
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین