شعار سال: پس از انتشار خبر به مزایده گذاشته شدن اموال کارخانه آزمایش مرودشت توسط بانک ملت، با پیگیریهای صورت گرفته، رییس سازمان صمت استان فارس و نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای به دادگستری استان به دلیل احتمال تفکیک ملک کارخانه از سوی خریداران، خواهان لغو مزایده مذکور شد.
مزایدهای که قرار بود روز ۵ مهرماه برگزار شده و به دنبال آن مابقی اموال کارخانه که اکنون در رهن بانک قرار دارد به فروش رسد. اتفاقی که خطر محو شدن دائمی و کامل، کارخانه آزمایش را که اکنون با وجود شرایط بحرانی، همچنان با برند لازما در بورس فعال است و هنوز نور امیدی برای بازگشتش به عرصه صنعت کشور وجود دارد، تهدید میکرد.
روابط عمومی دادگستری استان فارس، از صدور دستور توقف این مزایده توسط دادگستری استان خبر داد و سرانجام شرکت آزمایش در تاریخ ۴ مهر ماه، یک روز پیش از تاریخ مقرر با انتشار اطلاعیهای در سامانه کدال شرکت فرابورس از لغو مزایده به دستور دادگستری شهرستان مرودشت خبرداد.
اتفاق نیکی که از زدن تیر خلاص بر پیکر نیمه جان کارخانه آزمایش جلوگیری کرد. اما این ماجرا را نباید به عنوان پایان کار تلقی کرد. وامهای کلانی که مدیران و سهامداران عمده شرکت آزمایش، به بهانه زنده کردن مجدد کارخانه با پذیرش سود مرکب دریافت کرده اند هر ساله این کارخانه را بدهکارتر کرده و تسویه آن دشوارتر میشود.
از طرف دیگر مالیات سنگین تصویب شده بر این کارخانه خاموش، که عملا هیچ تولیدی ندارد در تمام این سالها امکان بازگشت آن را به چرخه تولید را بسیار تضعیف کرده است. بی کفایتی مدیران و سکونت عمده سهامدار شرکت در خارج از کشور که به نظر میرسد تنها تلاششان خلاص شدن از شر کارخانه است، همگی موانع بزرگ و اصلی احیای کارخانه آزمایش است و امید است در سالی که به عنوان پشتیبانی و مانع زدایی از تولید، نامگذاری شده است برای حل این مسائل اقدامی اساسی صورت گیرد. فرسایش زمانی و کهنه شدن مشکلات کارخانه آزمایش، سبب سرد شدن مسئولان امر شده و گرد زمان بر این ضایعه صنعتی_تولیدی کشور پاشیده شده است.
گفتنی است کارخانه آزمایش در سال ۱۳۸۴ با چندین دهه قدمت، در حالیکه با ۴۰۰ کارگر در زمینه تولید لوازم خانگی فعال بود بدون در نظر گرفتن اهلیت و کفایت خریداران، به بخش خصوصی واگذار شد و چند سال بعد، در حالیکه اصلیترین سهامدار آن در خارج از کشور سکونت داشت، با بدهی بسیار اعلام ورشکستگی کامل نمود. تلاشهای خرده سهامداران این شرکت برای احیای مجدد آن با کارشکنیهای متعدد مالکان اصلی و بی توجهی مسئولان، تا کنون بی نتیجه بوده است.
مهدی شریفی قائم مقام کارخانه آزمایش از لغو مزایده این شرکت توسط بانک خبر داد و افزود: در خصوص راه اندازی کارخانه آزمایش مرودشت با توجه به اقدامات بانک ملت جهت برگزاری مزایده این کارخانه جهت وصول مطالبات ادعائی خود به مبلغ ٩٠ میلیارد تومان که اصل مبلغ تسهیلات ١٠ میلیارد تومان بوده و با محاسبه سودهای مرکب و خسارات مربوطه به این مبلغ رسیده و طی ٢ نوبت انجام شده (در سالهای ١٣٩١ و ١٤٠٠) که این امر هر گونه سرمایه گذاری را در این شرایط نامطمئن مالکیتی غیر ممکن و غیر قابل توجیه میکرد.
شریفی گفت: در نوبت اول علیرغم برگزاری مزایده پیگیریهای بی وقفه حقوقی این مجموعه منجر به ابطال مزایده در سال ٩٩ شد و در نوبت دوم نیز با دستور ریاست دادگستری شهرستان مرودشت آقای فاتحی برگزاری مزایده در ٤ مهرماه ١٤٠٠ لغو شد که این امر نشان دهند اهمیت حفظ برند و کارخانه مرودشت توسط مسئولان این شهرستان است.
قائم مقام کارخانه آزمایش افزود: بنابر این سهامدار عمده نیز خود را متعهد میداند تا در صورت ادامه حمایتهای مربوط توسط مسئولان ذیربط نسبت به سرمایه گذاری مجدد و راه اندازی خطوط تولید کارخانه مرودشت با پررنگ کردن حضور خود در بازارهای داخلی نسبت به حضور در بازارهای بین المللی نیز اقدام کند و این امر جز با حمایتهای مسؤلین مربوط امکان پذیر نیست.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۶۰۰۰۰۹۰، www.farsnews.ir