متاسفانه اقدامات غیرکارشناسانه با رگهای گردن بیرون زده انهم توسط افرادی که نسبتا سالم هستند و اعتماد عمومی بدانها وجود دارد، اصلاح کار را بشدت سخت میکند. حساسیت بسیار پائین این گروه به حقوق اساسی، کم اطلاعی از حقوق عمومی و ضعف در سیاستگذاریهای همگانی، عوارض، پیامدها و مفسدههایی چند خواهد داشت. توضیحات بیگی، سوال لاریجانی و تفسیر سیدحسن خمینی از طرح صیانت، به نوبه خود جالب است. علاوه بر موارد سه گانه، موضع گیری برخی از فعالان حرفهای و رسانهها نیز در این خصوص شنیدنی است.
شعار سال: اقدامات غیرکارشناسانه با رگهای گردن بیرون زده انهم توسط افرادی که نسبتا سالم هستند و اعتماد عمومی بدانها وجود دارد، اصلاح کار را بشدت سخت میکند. حساسیت بسیار پائین این گروه به حقوق اساسی، کم اطلاعی از حقوق عمومی و ضعف در سیاستگذاریهای همگانی، عوارض، پیامدها و مفسدههایی چند خواهد داشت. توضیحات بیگی، سوال لاریجانی و تفسیر سیدحسن خمینی از طرح صیانت، به نوبه خود جالب است.
علیرضابیگی، نماینده تبریز:
طرح صیانت با اصول متعدد قانون اساسی و فصل حقوق ملت مغایرت دارد. حتی مرکز پژوهشهای مجلس را هم کنار گذاشتند!
علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
میزان دخالت حکومت در زندگی مردم را مشخص کنید. دولت ویدئو را برای مردم ممنوع کرد؛ حکومت چنین حقی نداشت؛ از این نمونهها بسیار است!
هشدارهای سیدحسن خمینی به مسئولان درمورد طرح صیانت
خبرگزاری تسنیم با نوعی موضع گیری تند نسبت به طرح صیانت بیان داشته است که: فرض کنیم این طرح اساساً هیچ عیب و ایرادی هم در متن و جزییات ندارد و ایده پختهای برای ساماندهی فضای مجازی است؛ حتی اگر چنین باشد - که نیست - باز هم این شیوه از مدیریت روند مربوط به تصویب آن هیچ نسبتی با درایت ندارد.
درست یا غلط، هرگونه که میخواهید تصور کنید، بخش مهمی از مردم نسبت به این طرح بدگمان اند و تصور میکنند که محدودیتهای قابل توجهی را میتواند برایشان ایجاد کند؛ صاحبان کسب و کار در برخی از این پلتفرمها نگرانند و بعضی دیگر هم احساس میکنند آزادی شان در حال تحدید شدن است؛ مهمتر اینکه این انتقادات حتی در بدنه مذهبی و انقلابی هم وجود دارد و نمیتوان نقدها را به غیرانقلابی بودن و امثال آن نسبت داد.
در چنین شرایطی، عقلانیت ایجاب میکند که دیالوگ و گفتگوی بیشتری با جامعه برقرار شود، بررسی و دقت نظر بیشتری روی طرح صورت بگیرد و نهایتاً یک مشارکت سیاسی قابل توجه برای چنین ایدههایی شکل بگیرد. اما مسئله اینجاست که به این ظرایف توجه نمیشود و برخی اعضای کمیسیون به نحوی رفتار میکنند که میتواند این تصور را پیش بکشد که ظاهراً گویا مردم برای آنها موضوعیتی ندارند. شما «نماینده» مردم هستید؛ غیر از آنکه باید به حقیقت و مصلحت واقعی کشور توجه کنید، حتماً باید به اقناع مردم و رضایت آنها نیز بیندیشید.
همین تغییرات و اصلاحات متعدد و پذیرش برخی از این انتقادها توسط نویسندگان –که از قضا نویسندگان و مشاوران هم در یکی دو نوبت عوض شدند- نشان میدهد که طرح میتواند اشکالاتی داشته باشد و تغییر آن هم غیرعقلانی نیست؛ لذا وقتی اینچنین است، چرا باید آن را به این شکل غیر اصولی به رای گذاشت و اینهمه نقد و اتهام به کل مجلس را پذیرفت؟ یکی از سایتها در همین ساعات بعد از ظهر امروز با برخی نمایندگان گفتگو کرده و پرسیده که کمیسیون امروز کلیات کدام نسخه از طرح را تصویب کرد؟ یکی گفته که طرح مصوب امروز همان نسخه دی ماه بود و دیگری گفته نسخه مربوط به بهمن بود! این بدان معناست که در بعضی از این نمایندگان اشراف دقیقی حتی به این مسئله هم وجود ندارد.
در مناظره بین طالبی (دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی) و مومن نسب (کارشناس فضای مجازی) نیز اطلاعات جالبی در خصوص طرح صیانت مطرح شد.
طالبی معتقد است که طرح صیانت فساد ایجاد میکند و مومن نسب میگوید که طرح صیانت باعث میشود اینستاگرام را مانند تلگرام فیلتر نکنند!
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون