پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۳۹۴۸۶
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
در رتبه‌بندی‌های اعلام شده برای دانشگاه‌های جهان، دانشگاه‌های چین گوی سبقت را از دیگر قدرت‌های اقتصادی جهان ربوده‌اند.

شعار سال: دانشگاه‌های چین توانسته‌اند در بین دانشگاههای کشورهای برزیل، روسیه، هند و آفریقای جنوبی(brics) و دیگر اقتصادهای نوظهور، بالاترین رتبه را کسب کنند.

بریکز نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده‌ است. هرچند اعضای گروه بریکز همگی به غیر از روسیه در ردهٔ کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور هستند اما عموماً به واسطهٔ اقتصادهایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقه‌ای از دیگر کشورها متمایز می‌شوند.

دانشگاه‌های چین در این رده‌بندی توانسته‌اند هفت جایگاه را از 10 جایگاه برتر به خود اختصاص دهند که رتبه اول و دوم به ترتیب در اختیار دانشگاه‌های پکینگ و سینگهوا قرار دارد. در کل این رتبه‌بندی نام 77 دانشگاه از چین به چشم می‌خورد که 52 مرکز در چین و 25 مرکز در تایوان واقع شده‌اند.

دانشگاه‌های کشورهای بریکز رقابت بسیار تنگاتنگی با یکدیگر دارند چرا که می‌دانند برای موفقیت در زمینه اقتصادی باید بر آموزش عالی قدرتمند و سازمان‌یافته تمرکز کنند.

در بین این کشورها هند توانسته است بعد از چین موفق عمل کند و 27 دانشگاه در جدول رده‌بندی داشته باشد و بعد از هند، برزیل 25 دانشگاه در این رده‌بندی دارد اما روسیه و آفریقای جنوبی با افت نسبی مواجه بوده‌اند.

بهترین دانشگاه‌های روسیه دانشگاه لومونوسف و دانشگاه فیزیک و فناوری مسکو بوده‌اند که به ترتیب در رتبه‌های سوم و دوازدهم قرار دارند.

دولت چین در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری گسترده‌ای بر روی آموزش عالی انجام داده است و با سیاست‌های حمایت مالی و برنامه‌ریزی سازمان‌یافته تلاش کرده است تا دانشگاه‌های در سطح کلاس جهانی داشته باشد که نتایج آن در رده‌بندی‌های مختلف که در ماه‌های اخیر اعلام شده به خوبی قابل مشاهده است.

در این رده‌بندی 300 دانشگاه از 41 کشور وجود دارند که تقریبا همگی به جز چین و روسیه جزو کشورهای درحال توسعه محسوب می‌شوند

با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري ایسنا، تاریخ انتشار: 13 آذر 1395، کد مطلب: 95091307086:www. isna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین