پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 12
کد خبر: ۳۹۶۰۵۸
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۸
مستندات تاریخی نشان می‌دهد؛ از سال ۱۳۴۶ به این سو، ۱۴ رییس بر مسند اداره بازار سرمایه ایران نشسته‌اند. در طول ۵۷ سال گذشته بیشترین مدت ریاست بر بازار سرمایه ایران مربوط به الله‌وردی رجایی سلماسی بوده است. همچنین دکتر حسن قالیباف اصل با ۸ ماه ریاست، کمترین دوره مدیریت بازار سرمایه را به خود اختصاص داده است. شورای عالی بورس روز سه‌شنبه، ۲۰ شهریورماه، دکتر حجت‌اله صیدی را به عنوان چهاردهمین رییس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزید.

شعارسال: پیش از تأسیس سازمان بورس و اوراق بهادار (در سال ۱۳۸۴)، «سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران (سابق)»، هم‌زمان، عهده‌دار نظارت و عملیات بازار اوراق بهادار ایران بود؛ ولی، با تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران توسط مجلس شورای اسلامی (۱ آذر ۱۳۸۴) عملیات اجرایی بورس‌ها به بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی ایران (همگی در قالب شرکت سهامی عام) و مسئولیت نظارت بر این بورس‌ها، نهاد‌های مالی و اوراق بهادار به شورای عالی بورس و اوراق بهادار و سازمان بورس و اوراق بهادار واگذار شد.
از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۸۴ که قانون قدیم بورس اوراق بهادار، مصوب سال ۱۳۴۵، بر ارکان بازار سرمایه حاکم بود، ۷ دبیرکل اداره سازمان کارگزاران بورس را بر عهده داشتند. اما از سال ۱۳۸۴، همزمان با تصویب قانون جدید بازار اوراق بهادار و تفکیک نهاد‌های ناظر و ارکان اجرایی بازار سرمایه از یکدیگر، ۷ رئیس اداره سازمان بورس و اوراق بهادار را عهده‌دار شدند.

مروری بر اسامی سکانداران بازار سرمایه در نیم قرن گذشته

ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار از ابتدای تأسیس بر عهده علی صالح‌آبادی بود و در ۲۵ آذر ۱۳۹۳، محمد فطانت‌فرد عهده‌دار این وظیفه شد. پس از استعفای محمد فطانت‌فرد، در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۹۵ شاپور محمدی ریاست این سازمان را بر عهده گرفت. پس از استعفای شاپور محمدی، حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران از ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ تا ۳۰ دی ۱۳۹۹ بود که از سمت خود استعفا کرد. ساختمان جدید سازمان بورس اوراق بهادر با هزینه بیش از ۲ هزار میلیارد در سال ۱۳۹۸ پس از ۱۰ سال بهره‌برداری شد. بعد از استعفای قالیباف اصل محمدعلی دهقان دهنوی از ۷ بهمن ۱۳۹۹ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۰ رئیس این سازمان بود. پس از اتمام دوره ۵ ساله اعضای هیئت مدیره سازمان بورس و انتخاب اعضای جدید آن، در تاریخ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ مجید عشقی به عنوان رئیس این سازمان انتخاب شد. عشقی در ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ از ریاست سازمان استعفا کرد و استعفای وی پذیرفته شد. در ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ حجت‌الله صیدی به‌عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب شد.
بررسی سوابق تاریخی نشان می‌دهد؛ در طول ۵۷ سال گذشته بیشترین مدت ریاست بر بازار سرمایه ایران مربوط الله‌وردی رجایی سلماسی بوده است. همچنین دکتر حسن قالیباف اصل با ۸ ماه ریاست، کمترین دوره مدیریت بازار سرمایه را به خود اختصاص داده است. شورای عالی بورس روز سه‌شنبه، ۲۰ شهریورماه، دکتر حجت‌اله صیدی را به عنوان چهاردهمین رییس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزید.
قبل از انتخاب صیدی، اسامی گزینه‌هایی همانند فرهاد حنیفی، مهدی سدیدی، رحمت الله صادقیان، محمدعلی دهقان دهنوی، بهرنگ اسدی، سعید اسلامی، محمدحسین صدرایی و امیرحسین ارضا شنیده می‌شد (بعضی از افراد بشدت تمایل داشتند که نام شان حتی در بین این اسامی مطرح باشد که پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با توجه به شناختی که از غقبه این افراد دارد و در فرصت لازم افشاگری‌های تکان دهنده‌ای هم از آن‌ها خواهد نمود، اقدام به حذف آن اسامی کرده است) ..

مروری بر اسامی سکانداران بازار سرمایه در نیم قرن گذشته

عبدالناصر همتی (وزیر امور اقتصادی و دارایی) با اشاره به اولویت‌های تیم اقتصادی دولت چهاردهم درباره بازار سرمایه بیان داشته بود که بخشی از مهم‌ترین چالش‌های بازار سرمایه به تصمیمات دولتی باز می‌گردد. سیاست گذاری‌ها، قیمت گذاری‌ها، دخالت‌های موردی، مسئله نرخ ارز و اختلاف نرخ بازار آزاد و نیمایی، مباحث مهمی است که صنایع کشور را با مشکل روبرو ساخته است. طبق آخرین آمار، سود شرکت‌های بورسی نسبت به دوره قبل نزدیک به ۵۰ درصد کاهش یافته است و این اتفاق خوشایندی نیست، بنابراین ما باید با کمک سایر اعضای دولت تلاش کنیم تا این روند، احیا و اصاح شود تا شاهد آن باشیم که سودآوری و بهره‌وری شرکت‌های بورسی، افزایش پیدا کند و این موضوع به تعامل رئیس سازمان بورس با اعضای دولت باز می‌گردد و یکی از دلایلی که آقای صیدی به عنوان رئیس جدید سازمان بورس انتخاب شد به توانایی تعامل وی با وزرا و روسای سازمان‌های دولتی باز می‌گردد.

مروری بر اسامی سکانداران بازار سرمایه در نیم قرن گذشته

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین