پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 09
کد خبر: ۳۹۸۳۳۰
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۱
حکیم زاده ، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از آغاز اجرای برنامه‌ای تحولی برای اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی کشور خبر داد. وی از ضرورت اجرای بندهای مغفول سند تحول بنیادین سخن گفت و افزود: تغییر واقعی زمانی رخ می‌دهد که کلاس‌های درس از الگوی سنتی خارج شده و به محیط‌هایی پویا، شاداب، مشارکتی و یادگیرنده‌محور تبدیل شوند.وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و هم‌افزایی همکاران و کارشناسان مناطق آموزشی استان، برنامه اصلاح روش‌های آموزش و تحول در محیط‌های یادگیری در استان همدان به شکل مطلوبی پیگیری و اجرایی شود.باید از خانم حکیم زاده پرسید که شما بعنوان یک متخصص حوزه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی بخوبی می دانید که تغییر معنادار در ارکان آموزش در نظام توصیفی با شرایط فعلی امکان پذیر نیست. محیط بیرونی بشدت بر دانش اموز اثرات بازدارنده دارد. محتوا و فناوری آموزشی به روز نیست. آموزشگران، فاقد توانمندی و بعضا انگزه لازم هستند . ساختار و تشکیلات فاقد انعطاف است. اهداف و رویکردها، بشکل ایده دال گونه و بدور از واقعیات تنظیم شده اند و ..... . در چنین شرایطی ،آیا قصد معجزه دارید؟ اگر آری، بسم الله . عصا را بینداز، نیل را بشکاف و دانش آموزان را از وضع نامطلوب حاضر، نجات بده. لازم به توضیح است که ما هم ناامید نیستیم، اما اینکار نیازمند اولا پارادایم یابی جدید ، کاهش مداخلات سیاسی در آموزش و پرورش و در نهایت، طراحی گیم تئوری های خاص است که توانمندی اجرای آن را در نیروهای موجود شاغل در آموزش و پرورش نمی بینیم.

شعارسال: رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نشستی که با حضور مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان، معاونین و کارشناسان مناطق مختلف و سرگروه‌های اجتماعات یادگیری برگزار شد، بر اهمیت تحول از درون کلاس‌های درس و مشارکت مؤثر مدارس در فرایند یاددهی یادگیری تأکید شد.

آغاز اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی + خانم دکتر حکیم زاده ، از شما انتظار شعاردرمانی و وعده گرایی نداشتیم

معاون آموزش ابتدایی از ضرورت اجرای بند‌های مغفول سند تحول بنیادین سخن گفت و افزود: تغییر واقعی زمانی رخ می‌دهد که کلاس‌های درس از الگوی سنتی خارج شده و به محیط‌هایی پویا، شاداب، مشارکتی و یادگیرنده‌محور تبدیل شوند.

وی ادامه داد: برای اولین بار آموزش‌وپرورش در مرکز توجه عالی‌ترین مقام اجرایی کشور، یعنی ریاست جمهوری قرار گرفته و برنامه تحول با حمایت کامل در حال اجراست. این برنامه دارای دو بخش اصلی است، عدالت آموزشی که شامل رفع محرومیت، توسعه فضا‌های آموزشی و بهره‌گیری از فناوری برای ایجاد فرصت‌های برابر و اصلاح روش‌های یاددهی یادگیری با توسعه روش‌های نوین تدریس، بهره‌گیری از یادگیری گروهی، خلاقانه و فعال در محیط‌های یادگیری است.

وی ضمن تشریح ساختار اجرایی، به ایجاد اجتماعات یادگیری در سطح مدارس اشاره کرد و گفت: در این اجتماعات، معلمان نه فقط دریافت‌کننده محتوا، بلکه تولیدکننده، تسهیل‌گر و عامل اصلی تغییر هستند. این رویکرد مبتنی بر باور به توانمندی‌های معلمان طراحی شده است.

در این برنامه، برای هر اجتماع یادگیری یک سرگروه آموزشی در نظر گرفته شده که وظیفه هدایت تیم، ایجاد تعامل، دریافت و ارسال محتوای تولیدشده و ارائه بازخورد را دارد. همچنین محتوای تولیدی توسط معلمان در قالب فیلم، اینفوگرافیک، خلاصه‌کتاب، اسلاید و… در سامانه‌های مشخص بارگذاری شده و پس از ارزیابی در مخازن استانی و کشوری به اشتراک گذاشته می‌شود.

حکیم‌زاده از برگزاری دوره‌های حضوری توانمندسازی در مشهد و همچنین آموزش‌های مجازی در بستر سامانه‌های آموزش وزارتخانه از جمله «شاد» و «سامانه اجتماعات یادگیری» خبر داد. این آموزش‌ها با هدف آماده‌سازی معلمان برای اجرای کلاس‌های مشارکتی، گروه‌محور و یادگیرنده‌محور انجام می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و هم‌افزایی همکاران و کارشناسان مناطق آموزشی استان، برنامه اصلاح روش‌های آموزش و تحول در محیط‌های یادگیری در استان همدان به شکل مطلوبی پیگیری و اجرایی شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از مهر، تاریخ انتشار: 17تیر1404، کدخبر:6523492، www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین