وی گفت: حل موضوع ریزگردها از مهمترین برنامههای در حال پیگیری است که مسئولان ایرانی با همکاری سازمان ملل متحد در حال بررسی و رفع این مشکل هستند.
وی اضافه کرد: درصدد هستیم تا با 2 کشور عراق و ترکیه در زمینه ریزگردها گفتوگو و با اجرای طرحها و برنامههایی نسبت به رفع منشأ گرد و غبار اقدام کنیم.
وی با اشاره به تداوم همکاریها و حمایتهای مالی بینالمللی برای احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: این همکاریها همچنان ادامه مییابد، چون مشکل مشابه برای دریاچه «آرال» /در آسیای میانه/ و «چاد» / در قاره آفریقا/ نیز رخ داده است و میتوان از این تجربه برای رفع مشکلات آینده بهره برد.
معاون دبیرکل و رئیس برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد گفت: بازگرداندن حیات دوباره به بستر دریاچه ارومیه خواست و تلاش همه است و خشک شدن دریاچه اتفاقی است که در 2 دهه گذشته رخ داده و نیازمند زمان برای حل بحران است.
سولهام اضافه کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه میتواند تأثیرات منفی غیرقابل جبرانی بر زندگی مردم منطقه داشته باشد و به مشکلاتی در بخش کشاورزی منجر شود بنابراین تلاشهای اثربخش باید با جدیت پیگیری شود.
وی با اشاره به مهمترین چالشهای زیستمحیطی جهان ادامه داد: اعتبارات و منابع مالی به تنهایی نمیتواند به حل مشکلات زیست محیطی کمک کند و برای حل آنها باید از بخش غیردولتی کمک گرفت.
وی یادآور شد: اثرات تغییر اقلیم، شکار گونههای مختلف زیست محیطی از جمله یوزپلنگ آسیایی در ایران، گرد و غبار، ریزگردها، کمبود و کاهش آب مهمترین چالشهایی است که مردم و محیطزیستیها با آن دست به گریبان هستند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاریخ انتشار: 8 اسفند 1395، کدخبر: 95120805054، www.isna.ir