پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۶۱۵۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۴

تصویب تبصره 33 پایمال شدن حق کارگران جوان است

یک فعال کارگری گفت: ره ­آورد اجرای تبصره 33 در برنامه ششم توسعه ورود کارگر ارزان به بازار کار است بدون اینکه هیچ نوع ضمانتی برای جذب پس از دو سال اشتغال به اصطلاح کارآموزی وجود داشته باشد.

شعارسال : دبیراتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: پیشنهاد مطرح در تبصره 33 لایحه برنامه ششم توسعه، امر جدیدی نیست،پیشتر این موضوع در دولت اصلاحات نیز بحث شد و قرار بود برای دوره کارآموزی یعنی برای سن 15تا 18 سال مقررات جداگانه‌ای تعریف شود اما این اتفاق هرگز نیفتاد.

«علیرضا حیدری» افزود: فرض کنیم این افراد با توجه به دانشی که دارند و تجربه ای که به دست می­‌آورند به تدریج جذب بازار کار شوند اما دور از ذهن نیست که بعد از اتمام مدت مقرر دو ساله توسط کارفرمایان کنار گذاشته شوند.

این فعال کارگری تاکید کرد: تبصره 33 به لحاظ قانونی اشکال دارد ، به موجب قانون کنونی کار سن کارآموزی 15 تا 18 سال است در حالی که می‌بینیم که دولت برای کارآموزان 18 تا 29 سال را به عنوان دوره کارآموزی تعیین کرده است.

وی بابیان اینکه بیشتر کارجویان زیر 29 سال به دلیل گذراندن دوره‌های دانشگاهی دارای نوعی تخصص و مهارت هستند، افزود: اگر چه این گروه از کارگران تجربه شغلی کافی ندارند اما بازهم دلیلی وجود ندارد که دولت بخواهد آنها را در ردیف افراد فاقد مهارت قلمداد کرده و آنها را از اجرای ماده 41 قانون کار معاف کند.

وی افزود: براساس این ماده قانونی حداقل دستمزد کارگران باید صرف نوع کار و مهارت فرد طوری افزایش یابد که بتوان با آن هزینه‌های یک خانواده چهارنفره را پرداخت کرد.

حیدری افزود: اگر مجلس با پیشنهادی که از سوی دولت در تبصره 33 قانون برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است موافقت کند قطعا شرایطی به وجود می آید که عده ای سودجو برای کاهش هزینه هر دوسال یکبار کارگران زیر 30 سال را به نام نیروی غیر ماهر جوان را به کار می‌گیرند و پس از گذشت دوسال کارآموزی آنها را اخراج می کنند.

دبیراتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد:هیچ نظارتی بر نحوه کارآموزی نیز صورت نمی­‌گیرد و قطعا افرادی هستند که اجازه ندهند کارگری که تازه به بازار کار وارد شده اند مهارت پیدا کنند و یا بعد از مهارت آموزی با بستن قرارداد هرچند کوتاه مدت به امنیت نسبی شغلی برسند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سایت خبرگزاری کار ایران " ایلنا " ، تاریخ انتشار چهارشنبه 25 آذر 1394 ، کد مطلب :330000 : www.ilna.ir

خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بابک
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
0
0
یادمه یه قانون مشابه این تو فرانسه تصویب شد حدود یک ماه همه جا اعتصاب بود و همه بهش اعتراض کردن تا اینکه مجلس مجبور شد قانون لغو کنه
ولی از اونجایی که ما مردمان صبور و آرامی هستیم بلاخره یکاریش می کنیم جای نگرانی نیس و اصلا نیاز نیس مثل فرانسوی ها عصبی باشیم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
0
0
اگه این تبصره تصویب نشه ، کلی نیروی کار رو اخراج می کنن کارفرماها. دولت بدلیل اینکه مسئولیت خودش در حوزه تامین اجتماعی رو بر عهده کارفرماها انداخته، حالا باید تاوان پس بده
امیرعباس
France
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
0
0
نمی دونم دولت ما کی می خواد یاد بگیره که دست از فضولی تو اقتصاد و صنعت ممکلت برداره و اجازه بده بخش خصوصی با پتانسیل بالا و امکانات بهتر وارد عمل بشه و اینقد خصولتی بازی در نیاره
مزینانی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
0
0
اگر این تبصره تصویب بشود باعث می گردد که نیبروی کار تحصیل کرده جای نیروی کار کم تخصص باسابقه را بگیرد و طور دیگری به هرم نیروی انسانی فعال در بازار کار فشار وارد می کند. دولت باید بیشتر اندیشه ورزی کند.
آخرین اخبار
پربازدیدترین