پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۷۷۶۱۲
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۴
رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ایران گفت، دو عامل افت قیمت نفت و تحریم های آمریکا همچنان مانع از یکسان سازی نرخ ارز در ایران هستند.

شعارسال: یک فعال بانکی ایران گفت، دو عامل همچنان مانع از یکسان سازی نرخ ارز در ایران هستند.

احمد مجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی ایران گفت، هرچند تحریم های آمریکا مانع از نزدیک شدن بانک های بزرگ بین المللی به ایران می شود، اما کاهش قیمت نفت در طی چند سال گذشته مانع از برآورده شدن نیاز ایران به درآمدهای خارجی شده است.

مجتهد افزود، ایران قبلا برخی پیش نیازهای مورد نیاز برای یکسان سازی نرخ ارز را محقق کرده است.

این مقام بانکی ایرانی گفت: «این پیش نیاز ها شامل مهار تورم، آزاد سازی دارایی های بلوکه شده خارجی و انعقاد توافق هسته ای بوده است. اما سرمایه گذاران خارجی هنوز (آنطور که باید و شاید) به سمت ایران متمایل نشده اند که این عمدتا ناشی از موانعی است که آمریکا برای بانک های بزرگ ایجاد کرده است.»

وی افزود: «مشکلات دیگری نظیر محدودیت های اعمال شده از سوی بانک مرکزی ایران بر بانک های ایرانی وجود داشته است. اما بانک مرکزی به تدریج در حال برداشتن این محدودیت هاست و بانک ها اکنون برای ورود به فعالیت های ارزی آزادتر هستند.»

«من معتقدم تا زمانی که ما به بازارهای بین المللی متصل نشویم، مشکل پابرجا خواهد بود. قیمت نفت در طی 2 سال گذشته کاهش داشته و منجر به افت درآمدهای نفتی گشته است. از این نقطه نظر، باید به سرمایه گذاری خارجی یا تامین مالی از منابع خارجی از طریق بانک های خارجی اولویت بالایی داده شود.»

جامعه تجار و ناظران مستقل خواستار یکسان سازی نرخ ارز از سوی دولت ایران و برچیده شدن سیستم دو نرخی ارز هستند. گفتنی در طی روزهای اخیر ارزش پول ملی ایران با کاهش نسبی مواجه بوده و ارزش دلار آمریکا در مقابل ریال بالا رفته است.

شعارسال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار 8شهریور96، کد خبر: 1506334، www.tasnimnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین