شعار سال: مصطفی کاظمی روز شنبه در دومین روز از برگزاری بیست و سومین نمایشگاه و جشنواره مطبوعات با حضور در غرفه ایرنا اظهار داشت: در مقام اجرا ناهماهنگی های بسیاری بین دستگاه های مختلف در حوزه علم و فناوری وجود دارد و شان این شورا رعایت نمی شود.
وی تصریح کرد: همواره موازی کاری و تشتت سیاستگذاری باعث شده که منابع در حوزه علم و فناوری به هدر رود اگر دستگاه هایی اجرایی کشور همچون معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت در چارچوب سیاست های مصوب شورای عتف فعالیت کنند پیشرفت علم و فناوری در کشور بیش از این خواهد بود و آن هنگام است که از منابع مالی، نیروی انسانی و سرمایه زمان بهتر می توان بهره برد.
کاظمی تصریح کرد: ضروری است تا نقش این شورا در شاکله حاکمیت مورد بازنگری قرار گیرد زیرا شورای عتف یک فعالیت فرا دستگاهی و سیاستگذاری است و دستگاه های اجرایی کشور باید خود را مکلف به فعالیت در چارچوب سیاست های شورا کنند.
وی افزود: یکی دیگر از وظایف این شورا نظارت بر دستگاه های اجرایی است که هر شش ماه یک بار گزارش عملکرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری شکوفایی و دیگر دستگاه های علم و فناوری را جمع آوری کرده و به مجلس شورای اسلامی ارسال می کند.
معاون دبیر کل شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری (عتف) رسیدگی به شکایات شرکت های دانش بنیان را از دیگر وظایف این شورا دانست و بیان داشت: در این رابطه سامانه ای از دو ماه قبل راه اندازی شده که تمامی شرکت های در فرآیند پیوستن به شرکت دانش بنیان و یا شرکت های دانش بنیان می توانند شکایات خود را از عملکرد دستگاه های مختلف از جمله معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری شکوفایی، گمرک و دیگر بخش ها در این سامانه ثبت کنند تا درخواست آن ها مورد بررسی قرار گیرد.
کاظمی اضافه کرد: در مدت دو ماه از راهاندازی این سامانه 80 شکایت از سوی شرکت های دانش بنیان و یا شرکت هایی که در حال گذراندن مراحل ثبت هستند، در سامانه ثبت شده که از این تعداد 40 مورد شکایت رسیدگی شده است.
وی با اشاره به اینکه وظیفه دیگر این شورا راهبری مناطق ویژه علم و فناوری در کشور است، گفت: اکنون پنج منطقه ویژه علم و فناوری در استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و بوشهر داریم که هر یک از این مناطق درباره یکی از موضوعات عمومی علم و فناوری فعالیت می کنند.
معاون دبیر کل شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در آذربایجان شرقی، حوزه قطعه سازی خودرو و تمامی بخش های صنعتی، در خراسان رضوی حوزه صنایع غذایی، در یزد گردشگری و فناوری اطلاعات و در بوشهر نیز شیلات و کشاورزی در دست بررسی است و هنوز برای منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان، فعالیت محوری مشخص نشده است.
کاظمی به همکاری و فعالیت های بینالمللی نیز اشاره و تصریح کرد: امضای قرارداد قطعه سازی آذربایجان شرقی با موسسه فناوری اتریش، همکاری منطقه ویژه بوشهر با سازمان صنعتی سازمان ملل متحد در زمینه شیلات و کشاورزی که البته هنوز قرارداد آن نهایی نشده و پیگیری ایجاد منطقه پایلوت منطقه ویژه بوشهر در زمینه اسمارت سی تی با موسسه علم و فناوری اتریش را از جمله این فعالیت ها عنوان کرد.
وی آینده نگاری ملی را از دیگر وظایف شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ذکر کرد و ادامه داد: سه سال پیش هیات دولت مصوب کرد تا برنامه آینده نگاری ملی کشور با همکاری دستگاه های اجرایی تهیه شود که هنوز به نتیجه نرسیده و این شورا در حال پیگیری این موضوع است.
یست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از پنج آبان ماه با میزبانی از 940 رسانه در قالب 600 غرفه در مصلای امام خمینی(ره) تهران گشایش یافته و مراسم افتتاحیه رسمی آن صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه مطبوعات، محمد خدادی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمدعلی وکیلی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و مدیران مسئول مطبوعات و خبرگزاری ها و مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.
در نمایشگاه امسال، ۱۰۰ ماهنامه، ۵۴ هفتهنامه، ۳۰ دو هفتهنامه،۲۰ دوماه نامه،۵۲ فصلنامه، بیش از ۱۱۵ رسانه برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری)، ۷٠ رسانه محلی، منطقهای و استانی و بیش از ۶۰ روزنامه و موسسه مطبوعاتی در فضایی به مساحت بیش از ۱۳ هزار متر مربع حضور دارند.
ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و شماری از خانههای مطبوعات استانی از دیگر حاضران در نمایشگاه مطبوعات بیست و سوم هستند.
در بخش بین الملل، روزنامه نگارانی از چهار قاره به نمایشگاه میآیند و در نشستهای تخصصی که موضوع اصلی آن «تعامل رسانهای» است شرکت خواهند کرد.
برپایی بیش از ٣٠٠ نشست تخصصی و ارائه ٢٠ سخنرانی در بخش بین الملل به همت اداره کل رسانه های خارجی وزارت ارشاد در نمایشگاه مطبوعات امسال پیش بینی شده است و همزمان با اختتامیه این رویداد رسانه ای، مواسم معرفی و تجلیل از برگزیدگان پنجمین دوره جایزه درست نویسی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی برگزار خواهد شد.
چهار نمایشگاه عکس ملی و بین المللی، غرفه پیشکسوتان مطبوعات، دو غرفه ویژه مدافعان حرم، غرفه فرهنگ ایثار و مقاومت، غرفه محیط زیست و بحران آب در رسانه، گنجینه مطبوعات، ایستگاه طنز و کارتون، ایستگاه جوان و مطبوعات، ایستگاه کودک و نوجوان، غرفه اهدای رایگان مجلات، ایستگاه سلامتی(طب سنتی)، دمنوشخانه مطبوعات و کسب و کارهای نوپا از جمله برنامه های جنبی نمایشگاه مطبوعات امسال است.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با شعار «رسانه های آزاد، انسجام اجتماعی و پیشرفت ملی» تا 12 آبان ماه ، همه روزه از ساعت 9:30 تا 20:30 پذیرای بازدیدکنندگان است.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار 6 آبان 96 ، کد مطلب: 82711327، www.irna.ir