جلسه مجمع نمایندگان گیلان با معاون قوه قضائیه:
در جلسه مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با معاون اول قوه قضائیه در تهران؛ همگی اتفاق نظر داشتند، منعی برای صدور پروانه ساختمانی برای زمین های بدون سندمالکیت وجودندارد. مقررشد تا جلسه کارشناسی در این ارتباط با دستور معاون اول قوه قضائیه تشکیل و بخشنامه آن ابلاغ شود. لازم به توضیح است که تا قبل از این، بدلیل رای وحدت رویه دیوان، این کار با ممنوعیت های زیادی همراه بود. از جمله پیامدهای این ممنوعیت نیز، مهاجرت بخش زیادی از روستائیان گیلانی به شهرها بوده است.
ابراهیم نجفی رئیس مجمع نمایندگان گیلان:
ابراهیم نجفی رئیس مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به تعطیلی بیش از یکساله کمیسیون تغییر کاربری گیلان، بیان داشت که، تمامی متقاضیان تغییر کاربری که به بنیاد مسکن مراجعه میکنند اگر صدور سند این افراد قبل از ۸۱/۵/۶ یعنی قبل از تصویب قانون منع فروش باشد در کمیسیون مطرح میشوند. باید به آقای نجفی گفت که قاعده گذاری از این جنس به درد خودشان میخورد و لاغیر. مردم گیلان در فشار برای تهیه مسکن برای فرزندان خود هستند. کسی که با هزار قرض و قول در سال مثلا ۱۳۹۵ زمین خریده تا روزی در آن ساخت و سازی برای خود کند، چرا باید با قاعده گذاری کفرآمیز شما، محروم شود؟ بنظر میرسد که تن برخی از مدیران اجرایی استان گیلان برای یک پیگیری حقوقی همه جانبه با دو رویکرد حقوقی و کیفری با ادله اتهام قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال، تنگ شده است. مشفقانه تقاضای اصلاح امور را داریم، قبل از اینکه دوستانی وارد کارزار حقوقی با رویکرد احقاق حقوق شخصی و همچنین احیای حقوق عامه شوند. اینکه حجمی غیر بومی اقدام به خرید زمین کنند، چه دلیلی میشود برای محروم کردن دیگران؟ کاداستر گیلان را در اولویت قرار دهید. کاربری زراعی را کاملا ممنوع التغییر اعلام کنید. کاربری باغی تا سقف ۱۰-۲۰ درصد پوشش را مستثنی کنید و الزاما بازنگری قانونی طرحهای هادی بعد از هر ده سال را اجرایی نموده و مسکوت نگذارید.
عملیات آوار برداری در روستای امام زاده ابراهیم:
مهدی نقدی فرماندار شفت خبر داد که عملیات آوار برداری در روستای امام زاده ابراهیم (ع) آغاز شده است. همچنین مصوب شده تا به هر واحد آسیب دیده، مبلغ ۳۵۰ میلیون وام ۴ درصد با باز پرداخت ۲۰ساله ارایه شود. ضمن تشکر خاص از این اقدام خوب دولت سیزدهم، باید درخواست نمود که مبلغ وام مصوب باید به حدود ۵۰۰ میلیون تومان ارتقا یابد. چرا که هزینه ساخت و ساز منطقه در حدود هفت میلیون تومان برای هر متر مربع بوده و مبلغ وام باید به گونهای باشد که بتوان یک واحد حدود ۷۰ متری را با آن ساخت.
امام زاده ابراهیم شفت،حادثه یا قصور:
روز پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت 1403 شاهد بروز حادثه آتش سوزی در روستای امام زاده ابراهیم شفت بودیم. حادثه ای که تماشای ویدئوهای آتش سوزی شبانه آن و دیدن تصاویر خسارات در روز، القا کننده نوعی رویدادهای آخرالزمانی است. این روستا در سه نوبت قبلی در سال های 1375 ، 1392 ، 1396 هم دچار آتش سوزی شده و هر بار با وعده ای ، سر و ته داستان بهم آمده است. سوال اینجاست که آیا دادستان گیلان، ضرورتی برای ورود به این مسئله نمی بیند؟ آیا بشکلی آشکار ردپای قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال ، مشاهده نمی شود؟
چهارمین حریق در روستای چوبی امامزاده ابراهیم طی سه دهه اخیر:
در پی حریق بامداد امروز منطقه امامزاده ابراهیم شفت که از سیستم برق کشی یک نانوایی تعطیل در منطقه آغاز شده بود، حداقل ۱۵۰ واحد مسکونی، اقامتی و تجاری طعمه حریق گردید، اما کسی آسیب جانی ندید و به ساختمان آستان مقدس هم آسیبی نرسید و تنها سه مورد درمان سرپایی ناشی از استرس و سوختگی،گزارش شده است. نیمهشب گذشته حدود ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه شب، حریق در شهرک چوبی امامزاده ابراهیم علیه السلام شفت شروع و ساعت ۰۰:۰۰ بامداد حریق به اطلاع ستاد مدیریت بحران شهرستان شفت، اعلام شد. خودروهای اطفای حرق از شفت، احمدسرگوراب، فومن، رشت و شهر صنعتی خرفکل با حداقل ۱۵ آتش نشان به محل حادثه اعزام شدند.عملیات اطفای کامل شهرک جوبی امامزاده ابراهیم شفت تا ساعت پنج بامداد ادامه داشته است. ارزیابیهای اولیه بیانگر سوختن کامل ۴۰ واحد مسکونی حداقل سه طبقه با بنای کاملا چوبی بوده که حداقل ۱۵۰ واحد مسکونی، تجاری و اقامتی را شامل میشود. برق و شبکه ارتباطی منطقه امامزاده ابراهیم شفت کاملا قطع شده و تلاشها برای برقراری آنها ادامه دارد.یک دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز در جریان آتشسوزی بامداد امروز امام زاده ابراهیم شفت در محل حادثه اعزام شد، اما چون این سانحه مصدمی نداشت به مرکز استان، برگشت. پیش از این طی سه نوبت در سال های ۱۳۷۵، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ نیز، این روستا دارای تجارب آتش سوزی وحشتناک بوده و وفق قانون می بایست اقدامات پیشگیرانه توسط فرمانداری شفق، استانداری گیلان ، مدیریت بحران گیلان ، گردشگری استان و شهرستان و بنیاد مسکن ، صورت می گرفت که بر اساس اطلاعات دریافتی صورت نپذیرفته، لذا ضرورت ورود دادستان برای پیگیری چند اتهام قصور، تقصیر، اهمال و ترک فعل مدیران دولتی ، احساس می شود.
نجات تالاب انزلی با اهمیت بین المللی؛
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گیلان، بر اهمیت تالاب انزلی به لحاظ زیست محیطی و اولویت اجرای پروژههای تصفیه فاضلاب شهرهای منتهی به تالاب شامل رشت، صومعه سرا، فومن و انزلی تاکید کرد.
مدیرکل راهداری گیلان؛ هیچ استانی مانند گیلان سرعتکاه ندارد
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، تنها پایگاه خبری کشور است که بشکل تخصصی در چند سال اخیر به معضل سرعت گیرهای غیر استاندارد در کشور ورود کرده است. یکی از شکوایه های این پایگاه نیز وضعیت سرعت گیرهای جاده ای استان گیلان است. مقصر نیز سه نهاد راهداری، پلیس راه و شهرداری ها می باشند. در چنین شرایطی غلامعلی نیک فهم، مدیرکل راهداری استان گیلان از وضعیت این سرعت گیرها شکایت کرده و آن را انتخاب بین بد و بدتر می داند؟ آقای نیک فهم عزیز، حداکثر با حدود یکصد دوربین، می توان این معضل را برای همیشه از گیلان زدود. چرا فرافکنی می کنی و مسئولیت پذیری نداری عزیز؟ منتظر دریافت توضیحات احتمالی هستیم.
عقل در کله بعضی مدیرانم آرزوست:
آبشار ویسادار یکی دیدنیترین مناطق گیلان و از جمله جاهای دیدنی تالش(16 کیلومتری پره سر) محسوب شده و سومین آبشار بزرگ گیلان از نظر ارتفاع است.این آبشار در میان راه رودخانه لمیر قرار گرفته و در نهایت به دریای خزر می ریزد.هر ساله شاهد حوادثی نه چندان خوشایند و بعضا مرگبار در خصوص این ابشار هستیم. در سال 1402 نیز یک گردشگر اصفهانی در این ابشار دچار سانحه منجر به فوت شد. برادر و خواهری که خداوند به انها فرصت دوباره زندگی داد و غیره. آیا نمی توان با چند بند نرده فلزی یا حتی فنس آهنی قوی، جلو برخی از حوادث را گرفت. به گونه ای که به بافت طبیعی آبشار هم صدمه ای وارد نشود؟! عقل در سر برخی مدیرانم آرزوست.
تخریب تالاب ها؛
پروژه احیای تالابهای گیلان با ساخت سازههای مرکز بازدیدکنندگان برای پرنده نگری بخشی از پروژه اداره کل حفاطت محیط زیست گیلان بوده که در پنج نقطه استان گیلان تا سال ۱۳۹۸ اجرا شدهاند. سه مرکز بازدید در آستارا، تالش و لاهیجان با خرابکاریهای عمدی انسانی دست و پنجه نرم میکنند و هر روز بخشی از چوبهای بکار رفته در آنها شکسته میشود.
چرا زبالهها جمع آوری نمیشود؟!
ماجرای عدم جمع آوری زباله در سطح روستاها به سال گذشته بر میگردد. زمانیکه اعتراض مردم سراوان بالا گرفت و پس از آن نیز استاندار گیلان نیز وعده عدم ورود زباله و پس از آن نیز تعطیلی جایگاه دفن زباله سراوان را تا پایان سال ۱۴۰۱ داد.
کمبودها و مهاجرت جوانان از روستاها؛
««پیرسرا» این واژهای است که محلیهای استان گیلان برای روستاهای خالی از سکنه برگزیدهاند؛ یعنی روستایی که از جمعیت جوان در آن خبری نیست و حالا پیرها ساکنان دائمی آن هستند. آن قدر از این روستاهای متروک در گیلان زیاد شده که کمکم باعث نگرانی خیلیها شده. بیکاری و افزایش تحصیلات جوانان همه در خالی از سکنه شدن روستاهای گیلان مؤثر بوده است. جوانانی که برای یافتن شغل و زندگی بهتر روستای آبا و اجدادیشان را رها کرده و به جایی دیگر رفتهاند.
آتش در نیستان؛
مدیرعامل جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط زیست گیلان میگوید: با توجه به بالا بودن قیمت زمین، افراد سودجویی که اراضی کشاورزیشان در حاشیه نیزارها واقع شده، این نیزارها را آتش زده و به زمینشان وصل میکنند. ما در گیلان اصلا از این بالگردهای آبپاش نداریم و به هر حال باید هلال احمر و سایر نیروها از پایتخت کمک کنند و تا آنها خود را برسانند، زمان میبرد و به همین نسبت هم از آن طرف هوا گرم شده و این نیزارها کاملا خشک هستند و آماده اشتعال و تسری آتش به بخشهای دیگر هستند.
شالیکاران شاکی؛
سرقت برنج از شالیهای جمعآوری شده قبلتر هم بود، طوریکه گزارش رسانههای محلی در فضای مجازی نشان از موارد سرقت شالیهای جمع شده در روستاهای اطراف شفت دارد، اما ساقه دزدی پدیده جدیدی هست، این روشِ سرقت فقط برای یک روستا مانند «کیاسرا» نیست، موارد مشابه در روستاهای همجوار گزارش شده است. طبق یک گزارش ،یکی از اهالی روستا «گیلاوندان» گفت: قیمت برنج حدود ۱۰۰ هزار تومان است، اما شالی برنج قیمتی حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان دارد، اگر در یک شب فقط ۳۰ کیلوگرم هم درو کنند، چیزی حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان ارزش دارد که نصیب سارقین میشود. وقتی دسته جمعی این کار را انجام میدهند شاید شبی ۱۰۰ کیلوگرم هم بتوانند درو کنند، ارزش آن تقریباً شبی ۴.۵ تا ۵ میلیون تومان میشود.
رییس کل دادگستری گیلان
احمد آقایی در بازدید از کارخانه ریسندگی لاهیجان با بیان اینکه این کارخانه میتوانست بستر اشتغال جوانان منطقه باشد، ولی مالکان کنونی در صدد تغییر کاربری صنعتی کارخانه به کاربری مسکونی هستند اظهار داشت: حسب دستور رئیس کل دادگستری استان، دادستان لاهیجان اجازه تغییر کاربری را نداده و با متخلفین برخورد قانونی خواهد کرد.
شرکت آب منطقهای گیلان خبر داد؛
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای گیلان از هفتمین مرحله آبگذاری کانال راست سد سنگر مربوط به اراضی شالیزارهای مناطق شرقی استان خبر داد.
میراث فرهنگی در خواب است!
اسماعیل آقاجانی کارشناس ارشد باستان شناسی گفت: دغدغهمندان فرهنگ دریایی از اوایل دههی نود بهطرق و روشهای مختلف نگرانیهای خود را در خصوص تخریب گسترده کشتیهای تاریخی رودسر اعلام کردهاند. با وجود تمام این موارد هنوز هیچ اقدام مثبتی از میراث گیلان برای حفاظت از این کشتیها صورت نگرفته است.
مقصر و دروغگو باید برکنار شود؛
دروغ و کتمان حقیقت یکی از مهمترین بحثها در امور سیاسی است که در بسیاری از کشورها افشای آن منجر به برکناری سیاسیون گردیده است. مشخص است در فرآیند استیضاح شهردار رشت حداقل یک نفر دروغ میگوید و یا همه واقعیت را نمیگوید. این جایی است که اگر نهاد نظارتی آن را تشخیص ندهد به وظیفه خود عمل نکرده است.
تخریب کشتی کرگانرود؛
بهره مندی از چهارگانه علم و دانش فنی- تخصصی، توانمندیهای دینی و روشنفکری دینی، تربیت شدگی و توان بدنی- روحی اقدام و عمل را باید از الزامات یک مدیریت کارآمد دانست. شاخصهایی که عموما در مدیران کشور ما بشکل نمایشی یا ناقص وجود دارد یا مدعی وجود آن در خودشان هستند. پست را با هزار لابی و رابطه و بدون صلاحیت لازم در چهارگانه مورد اشاره، بدست میآورند و متاسفانه بدلیل نداشتن دغدغه مندی لازم، بخواب میروند. ضرغامی را چه به میراث فرهنگی و گردشگری؟! تفکری که یک رادیو تلویزیون چی را مناسب میراث فرهنگی و گردشگری تصور میکند، مسلم بدانید به خوابیدن امثال ضرغامی هم واکنش نشان نمیدهد. بیدار شو آقای ضرغامی، کشتی چوبی کرگانرود نابود شد برادر. یک زمانی نزدیک ما بودی و حد اعلا توی سوپر سر کوچه ملاقاتت میکردیم و با چند سلام و تعارف و غر زدن، حل مشکل میشد. اما حالا در دسترس هم نیستی.
استیضاح سیدامیرحسین علوی؛
جلسه فوق العاده شورای اسلامی رشت صبح امروز شنبه با موضوع بررسی طرح استیضاح سیدامیرحسین علوی شهردار رشت بدون حضور وی با ١١ عضو شورا برگزار شد که در نهایت پس از رای گیری برکنار شد.
محیط زیست گیلان؛
مدیرکل محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه این استان بزرگترین تولید کننده زباله است، گفت: روزانه دو هزار و ۵۰۰ تن زباله در گیلان تولید میشود.