پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۱۴۱۳
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۰
نان از گذشته تا کنون جایگاه خاصی در بین خانواده های ایلامی داشته، هم اکنون نیز این استان جزو مناطق پر مصرف نان در کشور محسوب می شود.

شعارسال: نان از گذشته تا کنون جایگاه خاصی در بین خانواده های ایلامی داشته، هم اکنون نیز این استان جزو مناطق پر مصرف نان در کشور محسوب می شود.

مردم ایلام از گذشته تا کنون به دلیل نوع زندگی علاقه خاصی به نان دارند، در گذشته زندگی عشایری موجب گسترش نان های محلی شد و هم اکنون هم در بیشتر مناطق استان این نان ها توسط زنان پخت می شود.

اما در کنار نان های محلی، امروزه با گسترش نانوایی ها شاهد پخت انوان نان ها در استان ایلام هستیم که سرانه مصرف نان در استان را بالا برده است.

مصرف نان در ایلام بالاست

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان ایلام یکی از استان هایی است که بالاترین میزان سرانه مصرف نان را در کشور دارد.

کامران سلیمان پور عنوان کرد: هر چند در یکی دو سال اخیر با برنامه ریزی های انجام گرفته این سرانه کاهش پیدا کرده است اما هنوز هم در ایلام بیش از نیاز واقعی نان استفاده می شود.

وی افزود: شهرستان ایلام، آبدانان، دهلران به ترتیب دارای کمترین میزان سرانه مصرف نان هستند و شهرستان ملکشاهی، بدره و سیروان بالاترین میزان سرانه را دارند.

سلیمان پور افزود: در استان ۷۰۰ واحد نانوایی فعال در حوزه شهری و روستایی وجود دارد.

وی با اشاره به وضعیت نان سنگک استان در مقایسه با دیگر استان ها افزود: سالم ترین و بهترین نانی که در بین نان های سنتی ما وجود دارد نان سنگک است.

وی ادامه داد: نان سنگک نانی است که زمان پخت کاملی دارد و عمدتا از آرد سبوس دار استفاده می شود و به دنبال این هستیم که در این راستا الزامی گذاشته شود که تمام واحدهای سنگک استان آرد سبوس دار استفاده کنند.

سلیمان پور با اشاره به تنوع نان در استان افزود: استان ایلام یکی از استان هایی است که بالاترین میزان تنوع نان را دارد و از این جهت که مردم ما دسترسی به انواع نان دارند بسیار خوب است اما تامین آردهای متنوعی که برای این واحدها وجود دارد کار را مقداری سخت کرده است.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام عنوان کرد: ۵ واحد آرد سازی در سطح فعال است که مدیریت این واحدها با خود شرکت غله و خدمات است.

آردهای سبوس دار در استان توزیع می شود

وی با اشاره به این که بیشتر مردم گرایش به سمت آرد سفید دارند، گفت: رنگ نان جزو معیارهای کیفی محسوب نمی شود اما متاسفانه در سال های اخیر، نه تنها در استان ایلام بلکه در کل کشور مردم از آرد سفید استقبال می کنند.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام اظهار داشت: همچنین نانوایی های استان نیز از آردهای روشن استقبال بیشتری می کنند که بتوانند نان سفیدی را تحویل مشتری دهند اما واقعیت این است بر روی این موضوع حساسیت بیشتری داریم که بتوانیم از آردهای سبوس دار در بین واحدهای نانوایی استفاده کنیم.

وی گفت: هم اکنون حداقل ۴ نوع آرد در استان وجود دارد و بر اساس همین درجه استخراج و میزان سبوسی که دارند طبقه بندی می شوند.

سلیمان پور تصریح کرد: هم اکنون نیز جزو محدود استان هایی هستیم عمده آرد استان به صورت سبوس دار در بین واحدها توزیع می شود، تفاوت آن تنها در تیره تر بودن رنگ آن است اما عمده مواد معدنی و املاحی ‌که موردنیاز بدن است در سبوس وجود دارد و نیاز روزانه و ضروری مردم ما حداقل روزانه ۳۰ گرم فیبر است که بخشی از آن از طریق سبوس در نان تامین می شود.

وی ادامه داد: در چند سال اخیر برنامه و سند جامعی در رابطه با ارتقای سطح کیفی گندم و آرد استان تدوین شده است.

استان ایلام جزو ۱۳ استان صادر کننده گندم در کشور است

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام عنوان کرد: متاسفانه در این حوزه یک دید سنتی و فرایند سنتی در حال انجام بود که در حال حاضر نیز تا حدودی این موضوع وجود دارد اما طی برنامه جامعی که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه های مرتبط شروع شده اولین اقدام بررسی علمی در رابطه با واریته های گندم و نوع بذرهایی است که در سطح استان کاشت می شود.

سلیمانی پور اظهار داشت: در شهرستان دهلران و مهران کیفیت گندم های تولیده شده بالاست و سعی ما بر این بود که این گندم ها را برای مصارف استان نگهداری کنیم.

وی افزود: با توجه به این که گندم یک دانه زنده است و نیازمند شرایطی است که بتواند کاملا از نظر دما و رطوبت کنترل شده باشد، هم اکنون این اتفاق در استان رخ داده و تمامی گندم های استان در این نوع فضا نگهداری می شود و برای مصرف به کارخانجات ارسال می شود.

سلیمان پور عنوان کرد: در بحث خرید گندم و تهیه آرد، استان ایلام جزو ۱۳ استان صادر کننده گندم در کشور است و حدود ۵۰ درصد تولیدات استان در بدترین شرایط در استان مصرف و مابقی آن را هم به سایر استان ها صادر می کنیم.

وی افزود: در حال حاضر در استان خرید تضمینی گندم به خوبی انجام شده، در سال ۹۷ بیش از ۱۸۹ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری و تمامی مطالبات این کشاورزان نیز پرداخت شده است.

وی گفت: در حال حاضر هم بیش از ۳۷۰ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی استاندارد گندم با پراکنش مناسب در استان ایجاد شده است.

گندم این استان به دلیل زمین های حاصلخیز یکی از باکیفیت ترین گندمهای تولیدی کشور است که تبدیل به آرد و بعد به نان می شود، نیاز است خودم مردم برای صرفه جویی در مصرف این کالای استراتژیک همکاری کنند.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار: 19دی 1397 ، کدخبر:4508032 ،www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین