شعارسال: به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، محمدرضا طلایی با حضور در دوره آموزشی که برای صاحبان گلخانههای استان قم در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد با بیان تاریخچه فعالیتهای گلخانهای در استان عنوان کرد: صنعت گلخانه در استان قم خوب شروع نشده و امروز زمان اصلاح این فرایند رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، اقلیم استان قم را موردبررسی قرارداد و افزود: بااینکه سطح گلخانه استان قم از بسیاری از استانها کمتر است اما امروز شاهد انتخاب نمونههای کشوری و ملی از استان قم هستیم که نشانده ظرفیت بالای استان قم در این حوزه است.
وی نگاه به بازار داخلی را درکشت گلخانهای بیتوفیق دانست و تصریح کرد: با توجه به هزینههای بالای کشت گلخانهای باید با دید صادرات وارد این عرصه شده و به سمت تشکیل ساختارهای لازم برای ورود به بازارهای خارجی رفته و تعاونی و بازرگانی بهصورت قوی وارد میدان عمل شود.
مهندس طلایی سطح زیر کشت فعال در گلخانهای استان را 30 هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: تا پایان سال گلخانههای استان به 100 هکتار افزایشیافته و تمام امکانات و تسهیلات لازم در استان بهشرط تشکیل تعاونی و تشکل قوی بازرگانی به این بخش اختصاص داده میشود.
وی با ابراز تأسف از تعلق نگرفتن سهمی از اعتبارات پارسال به حوزه کشت گلخانهای تأکید کرد: استان میتواند تمام ظرفیتهای خود را در جهت توسعه سطح گلخانهها سوق دهد بهشرط آنکه این حوزه دارای ساختاری درست و کارآمد بوده و خلأ بازرگانی خود را هر چه سریعتر حل کند.
لزوم تغییر سیاستهای استان به سمت کشت گلخانهای
همچنین مهندس شیخانی دبیر کل کشاورزی فرا سرزمینی اتاق بازرگانی در این نشست به اهمیت صادرات و توجه به نیاز بازارهای خارجی اشاره کرد و گفت: اجرای طرح تغییر الگوی گشت در استان قم بهعنوان پایلوت کشوری ظرفیت و توانایی مسئولان و صاحبان تولیدات کشاورزی در استان قم را نشان میدهد.
وی بحران و چالش کمبود آب در استان را جدی و دغدغه مسئولان دانست و افزود: 80 هکتار زمین زیر کشت در سالهای گذشته امروز به 40 هکتار رسیده که اهمیت تغییر سیاستهای استان به سمت کشت گلخانهای را بهخوبی نشان میدهد و باید بدانیم تأمین امنیت غذایی کشور در صدر حفظ امنیت کشور است.
دبیر کل کشاورزی فرا سرزمینی اتاق بازرگانی ادامه داد: مهمترین بخشی که باید همگام ورود به حوزه کشت گلخانهای به آن توجه کنیم بازاریابی و صادرات داخلی و خارجی است که جز در تشکیل تشکل و تعاونی نمیتواند به نتیجه برسد و سودآوری موردنظر را داشته باشد.
مهندس شیخانی اولین قدم بعد از ساخت گلخانه را ایجاد تعاونی گلخانههای استان عنوان کرد و گفت: کشور ایران در همسایگی خود بازاری 250 میلیون نفری دارد که تولیدکننده با رعایت نکات ازجمله تشکیل تعاونی، تعهد، رعایت استانداردهای حملونقل و بستهبندی بهروز میتواند سهم خوبی از آن داشته باشد.
وی بار دیگر به چالش کمآبی استان اشاره و تأکید کرد: وظیفه سازمانی اتاق بازرگانی کمک به صادرات کشاورزی است و استان قم به علت کمآبی باید وارد صنعت کشت گلخانهای شده و برای موفقیت در بازار و پیروزی بر رقیبان باید به تشکیل تعاونی اهمیت دهد، خوشبختانه سازمان جهاد کشاورزی استان قم از هیچ حمایتی فروگذار نبوده است.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 20دی1397 ، کدخبر: 97102010942: www.isna.ir