پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۲۲۶۰۰
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۱
سخنان نماینده دولت آمریکا در امور غرب آسیا در جلسه شورای امنیت درباره «معامله قرن» با واکنش نماینده‌های سایر کشورها همراه شد.
شعارسال: سخنان «جیسون گرینبلات»، نماینده دولت آمریکا در امور مربوط به غرب آسیا در جلسه شورای امنیت درباره طرح واشنگتن برای ایجاد سازش میان طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی (معروف به «معامله قرن») با واکنش نمایندگان سایر کشورها مواجه شد.

به نوشته رویترز، گرینبلات در جلسه سه‌شنبه گفت طرح دولت آمریکا برای ایجاد «صلح» بین اسرائیل و فلسطین را نمی‌توان به اجماع جهانی، قانون‌های ناتمام بین‌المللی و قطعنامه‌های «مبهم» شورای امنیت متکی کرد.

گرینبلات و «جارد کوشنر»، داماد و مشاور ترامپ طرح موسوم به «معامله قرن» را در دو سال گذشته تدوین کرده‌اند.

معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه «اسرائیل» با فلسطین و مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی اسرائیلی است. در این طرح و مذاکرات بعدی، مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو می‌شود.

همچنین بر اساس طرح مذکور، دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف و ب و بخش‌هایی از منطقه ج کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به مذاکرات بعدی موکول می‌شود و در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز می‌شود.

مقامات فلسطینی به شدت با این طرح مخالف هستند و تأکید کرده‌اند که اجازه اجرایی شدن آن را نخواهند داد.

گرینبلات در جلسه سه‌شنبه گفت ترامپ امیدوار است به زودی درباره رونمایی از این طرح قبل از انتخابات اسرائیل در ماه سپتامبر تصمیم بگیرد.

سخنان گرینبلات در جلسه شورای امنیت مبنی بر اینکه رسیدن به صلح «به حکم قوانین بین‌الملل یا با این قطعنامه‌‌های مبهم و آکنده از لفاظی» امکان‌پذیر نیست، با واکنش تند چندین کشور از جمله آلمان، روسیه، انگلیس، فرانسه و اندونزی مواجه شد.

نماینده آلمان گفت: «موارد دیگری هست، مثل مسئله کره شمالی که نمایندگان آمریکا در همینجا بر اجرای قوانین بین‌الملل یا قطعنامه‌های شورای امنیت اصرار دارند.»

نماینده فرانسه هم گفت کشور او از تلاش‌هایی در زمینه صلح حمایت می‌کند که منطبق با قوانین بین‌المللی و تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت باشد.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل هم گفت: «قطعنامه‌های شورای امنیت قانون بین‌الملل هستند و باید از آنها تبعیت کرد.»

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار: 2 مرداد 1398 ، کدخبر: 13980502000048 ، www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین