پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۳۸۰۰
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۲
ایران درودی هنرمند نقاش برجسته معاصر کشورمان پس از تحمل سه ماه بیماری و مبارزه، جمعه هفتم آبان ماه درگذشت.

  شعار سال:صفحه رسمی هنرمند در اینستاگرام که توسط بنیاد ایران درودی اداره می شود، این خبر را تایید کرده است.
 
همچنین سیدمحمد طباطبایی فعال فرهنگی و دبیر سابق شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور که پیشتر خبر ابتلای درودی به کرونا را اعلام کرده بود، صبح امروز در گفت وگویی خبر درگذشت این هنرمند را تایید کرد.
 
اما تکتم نعیمی، مدیر برنامه های ایران درودی، درباره درگذشت این هنرمند توضیح داده است: ایشان به دلیل بیماری که داشتند اخیرا در رفت و آمد به بیمارستان بودند و متاسفانه صبح امروز ساعت هفت و نیم صبح به دلیل ایست قلبی در بیمارستان دی از دنیا رفتند.
 
ایران درودی، نقاش، نویسنده، کارگردان، منتقد هنری و استاد دانشگاه کشورمان که چندی قبل ۸۵ سالگی اش را جشن گرفت، تقریبا از همان شهریور ماه امسال به کرونا مبتلا شد و پس از بستری شدن در بیمارستان و گذراندن دوران نقاهت، برای ادامه مراحل درمان به منزل انتقال یافت. تا اینکه پس از چند ماه مبارزه با بیماری، امروز (جمعه) هفتم آبان ماه خبر درگذشت این هنرمند اعلام رسمی شد.
 
ایران درودی در دانشکده عالی هنرهای زیبای پاریس، مدرسه لوور پاریس در رشته نقاشی و رشته تاریخ هنر دانشکده سلطنتی بروکسل تحصیل کرده بود.
 
او در طول حیاتش ۶۴ نمایشگاه انفرادی در سراسر جهان داشت و در بیش از ۲۵۰ نمایشگاه گروهی شرکت کرده بود. درودی از سال ۱۳۴۳ عضو کنگره بین المللی هنرمندان و منتقدان ریمنی، ووکیو و سان ماریو ایتالیا بود. او از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۱ تهیه کنندگی و کارگردانی بالغ بر ۸۰ فیلم مستند برای تلویزیون تحت عنوان شناسایی هنر را انجام داد. در سال ۱۳۴۷ فیلم مستند بی ینال ونیز را در مدت زمان ۵۵ دقیقه کارگردانی کرد و از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۱ استاد مدعو دانشگاه صنعتی شریف برای تدریس تاریخ و شناسایی هنر محسوب می شد.
 
از ایران درودی و همچنین درباره او کتابهایی به ماندگار مانده است که از آن جمله می توان به کتاب آثار نقاشی  (۱۳۵۲ـ ۱۳۳۸) ایران درودی (امیرکبیر)، در فاصله دو نقطه ...! (آثار نقاشی ۱۳۵۲ـ ۱۳۳۸) (نشرنی)، چشم شنوا، قصه انسان و پایداری اش...! (ناشر سخن)، گفت وگو با ایران درودی (نشر ثالث) اشاره کرد. کتاب در فاصله دو نقطه ...! امسال تجدید چاپ شده بود.

برای یادبود و آشنایی با نحوه تفکر ایشان ، نمونه هایی از صحبت های ایشان در حوزه نگاه به مرگ و حراج تهران را برایتان آورده ایم.

تعداد بازدید : 7
ایران درودی و نگاه به مرگ
ایران درودی از پیشگامان هنر‌های تجسمی معاصر ایران و در کنار نقاشانی، چون بهجت صدر و منیر فرمانفرماییان از زنان پیشتاز در این عرصه بود.

ایران درودی نقاشی‌هایش را در ده‌ها نمایشگاه انفرادی در برخی از معتبرترین موزه‌های جهان نمایش داد.
تعداد بازدید : 8

مرحوم ایران درودی؛ نقاش و هنرشناس درباره سرمایه‌داری هنری و حراج‌های گمراه‌کننده، اظهار می داشت: حراج‌ها در ایران برای تجربه‌آموزی نیست، بلکه گمرا‌ه‌کننده است و این‌ها خطرناکند.

برای نمونه، قیمت‌گذاری تابلو‌های «سهراب سپهری» ذره‌ای از ارزش هنری آن‌ها کم یا زیاد نکرد.

همه حراج‌ها کم‌وبیش از یک قانون استفاده می‌کنند: گالری‌دار‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند و با شیوه‌های مختلف قیمت آثار خود را بالا می‌برند.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین