پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۵۳۹۹
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
جهت دهی انتصابات کابینه دولت چهاردهم به سمت مرجعیت پذیری کمیته محور، یکی از اقدامات نسبتا خوبی است که ان شاالله بعنوان نوعی سنت تداومی، مطرح می‌گردد. آنچه که در تشکیل این کمیته‌ها اهمیت دارد، حضور افرادی شاخص با کمترین سوگیری جهت شناسایی، انتخاب و پیشنهاد نامزد‌های اصلح است. فرآیندی که الزاما می‌بایست شاخص محور بوده و تا جای ممکن، از حالت انتخاب بشکل محرمانه از بین خیرالموجودین ها، فاصله بگیرد. پیاده سازی کامل این جریان، پای جریانات امنیتی، نظامی و برخی دلال‌های پست را هم از فرآیند انتخاب کنار کشیده و فرصت تمرکز بیشتر امنیتی و کنار نهادن مماشات و تعارفات، روی عقبه نامزد‌های پیشنهادی را فراهم می‌کند. برخی از آسیب‌های موجود کشور در حوزه تشکیل کابینه در چند دولت گذشته (خصوصا سه دولت قبل)، کاسبی پست‌ها، انتصابات گعده‌ای و رفاقتی، انتصابات غیرشایسته سالار و سلیقه محور و بعضا برخی تعارفات نظارتی و امنیتی در تصویب صلاحیت مدیران ارشد پیشنهادی بوده است. در خصوص دولت چهاردهم، با وجود تشکیل کمیته‌های انتصابات، در خصوص برخی وزارتخانه‌ها و پست‌ها، بوی اختلاف به مشام می‌رسد.

شعارسال: با انتخاب مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب، ماموریت سخت تشکیل دولت چهاردهم برعهده ایشان قرار گرفته است؛ ماموریتی دشوار که باید در زمانی اندک تا شهریورماه به نتیجه برسد و هر چه سریع‌تر سکان قوه مجریه را برعهده بگیرد. مسعود پزشکیان که اکنون در ساختمان قرمز نهاد ریاست‌جمهوری مستقر شده باید از میان افراد صاحب صلاحیت، حلقه نزدیکان و یاران قدیمی خود و احزاب اصلاح‌طلب حامی‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری و چهره‌های برجسته حامی کابینه‌ای را معرفی کند که بتواند از مجلس کنونی با اکثریت اصولگرا رای اعتماد بگیرد و در عین حال واجد ویژگی‌های تخصص‌گرایی و شایسته‌سالاری که مدنظر او در رقابت‌های انتخاباتی بوده باشد. هرچند که انتشار می‌رفت بدلیل ماهیت فراجناحی عنوان شده در ساختار کابینه، حتی از رقبای خود درخواست ارسال رزومه و معرفی افراد صاحب صلاحیت را می‌کرد.

اما درحالی که گزارش‌هایی مبنی بر تشکیل شورا‌هایی مثل شورای سیاست گذاری یا شورای انتصابات برای کابینه چهاردهم منتشر شده است، آذری جهرمی در مطلبی با عنوان «کاسبی پست» این اخبار را فیک دانست. علی ربیعی، عباس عبدی، محمدجواد آذری‌جهرمی، هادی خانیکی، الیاس حضرتی، علی شکوری‌راد، علی تاجرنیا و جهانبخش خانجانی نیز از دیگر اعضای مؤثر این کمپین انتخاباتی بودند. جدا از کابینه‌ای که باید به مجلس معرفی شود انتصاب اعضای نهاد ریاست‌جمهوری و مهم‌ترین آن‌ها رئیس دفتر و معاون اول رئیس‌جمهور در اختیار خود پزشکیان است.

خبر می‌رسد که این کمیته‌ها، شاخص‌های عمومی و اختصاصی خاصی را برای انتخاب و پیشنهاد نامزد‌های وزارت درنظر گرفته اند.

برخی از اخبار حکایت از تشکیل شورای راهبردی ۹ نفره با حضور دکتر ظریف (سیاست داخلی و خارجی)، ربیعی (اجتماعی)، صالحی امیری (فرهنگی)، طیب نیا (اقتصادی)، عبدالعلی زاده (زیربنایی)، آذری جهرمی، محمد صدوقی (پسر آیت الله صدوقی یزد)، قائم پناه (معاون پزشکیان در وزارت بهداشت) و حسین علایی دارد. ادعا می‌شود که این کمیته‌ها با بررسی رزومه افراد، پنج گزینه پیشنهادی را به دکتر پزشکیان معرفی خواهد کرد. گویا دکتر پزشکیان از کمیته‌ها خواسته از بین ۵ گزینه پیشنهادی، سه گزینه چهره‌های جدید و بدون سابقه وزارت در دولت‌های قبلی باشند. برخی از منابع معتقدند که رییس دفتری حاجی میرزایی تقریبا قطعی است، همچنین در بین گزینه ها، شانس دکتر عراقچی برای وزارت خارجه و همتی برای وزارت اقتصاد بیشتر از سایر گزینه هاست.

بوی اختلاف برای تشکیل کابینه جدید؟ + از کمیته های چندگانه انتصابات تا شورای سیاستگذاری چه می دانید؟

گفته می‌شود علی طیب‌نیا که در روز‌های پایانی رقابت‌های انتخاباتی به پزشکیان پیوست، فرمانده اقتصادی دولت او خواهد بود و محمدجواد ظریف نیز در قامت پست جدیدی با عنوان معاون سیاسی رئیس‌جمهور مسئولیت هدایت تیم سیاست داخلی و خارجی دولت را برعهده خواهد گرفت؛ هرچند او در سخنرانی خود در میان گروهی از اعضای ستاد مسعود پزشکیان گفته است: «من که در دولت نخواهم رفت». محسن حاجی‌میرزایی، وزیر سابق آموزش و پرورش و دبیر اسبق هیئت دولت نخستین فردی بود که برای تهیه مقدمات استقرار پزشکیان عازم پاستور شد، اما در ادامه از سیدرضا صالحی‌امیری به عنوان گزینه مطرح برای ریاست دفتر رئیس‌جمهور یاد شد. علی تاجرنیا هم که از چهره‌های نزدیک به مسعود پزشکیان است و ریاست ستاد استان تهران او را برعهده داشت و با برگزاری موفق کمپین انتخاباتی و افزایش مشارکت در این استان نقش مؤثری در پیروزی پزشکیان داشت به‌عنوان گزینه احتمالی معاون اجرایی رئیس‌جمهور یاد می‌شود.

پزشکیان دو شرط مهم برای افراد پیشنهادی مطرح کرده است؛ نخست این که سه نفر از میان پنج گزینه پیشنهادی برای هر وزارتخانه باید از چهره‌های جدید و بدون سابقه وزارت باشند و همچنین میانگین سنی کابینه پیشنهادی از ۵۵ بیشتر نباشد. با این حال شنیده می‌شود انتصاب اعضای این شورا با انتقاد‌هایی نیز از سوی احزاب جبهه اصلاحات روبه‌رو شده است. در نخستین مسئله به نظر می‌رسد جدا از شرط پزشکیان برای میانگین سنی وزیران پیشنهادی، خود شورای راهبردی میانگین سنی بالایی دارد و جوانان و حتی میان سالان در آن سهمی ندارند و زنان نیز هیچ سهمی در این شورا پیدا نکرده‌اند.

لازم به توضیح است که مقام معظم رهبری در چند نوبت نظیر زمان تبلیغات چهاردهمین دور انتخابات ریاست جمهوری، جلسه دیدار خداحافظی با اعضای دولت سیزدهم، در خصوص شاخص‌های انتخاب مدیران در دولت چهاردهم، مواردی را بیان داشتند.

یک منبع نزدیک به عارف مدعی است که پیشنهاد ریاست شورای سیاست گذاری دولت چهاردهم شخصا از سوی دکتر پزشکیان به دکتر محمد رضا عارف ارائه شده است. همه این‌ها در شرایطی است که آذری جهرمی عضو ستاد پزشکیان در کانال خود مطلبی با عنوان «کاسبی پست» نوشت:از دیروز اخباری توسط برخی چهره‌های شناخته شده رسانه‌ای درباره ترکیب شورا‌هایی مثل شورای سیاست گذاری دولت چهاردهم یا شورای انتصابات، دست به دست می‌چرخد. همه این اخبار فیک بوده و به زودی روال شفاف و به روز انتخاب وزرا توسط رئیس جمهور منتخب اعلام خواهد شد. اما سوال این جاست که چرا این اخبار دست به دست می‌شود؟ عده‌ای از شوق خدمت! حاضرند هر وعده‌ای بدهند و هر کاری بکنند تا مثلا وزیر شوند. عده‌ای هم طالب این وعده‌ها و عاشق خبرسازی و امروز روز کاسبی آن‌ها؛ لذا با خبرسازی و اتصال این دو گروه به هم، این بازار مکاره، فاسد و عاشق قدرت شکل می‌گیرد! بیایید آجر و ملات این فساد نباشیم.

لازم به توضیح است که مقام معظم رهبری در چند نوبت نظیر زمان تبلیغات انتخابات چهاردهمین دور ریاست جمهوری و دیدار خداحافظی با مدیران دولت سیزدهم، مواردی را بعنوان شاخص‌های سلبی و ایجابی وزرا و مدیران دولت چهاردهم بیان داشتند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه خراسان، تاریخ انتشار: 20تیر1403، کدخبر: -،khorasannews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین