پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۹۳۶۱
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۶

توهین و تهدید گروسی با عبارت" بدون توافق با ایران، سایه شمشیر داموکلس پابرجاست" + این ابله گویا فرهنگ ایرانی را هنوز نشناخته ، بیدارش کنید

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی است که بدون دستیابی به توافقی پایدار با ایران، تهدید این موضوع همواره زیر سایه «شمشیر داموکلس» باقی خواهد ماند. نکته قابل تامل در برابر این تهدید همراه با توهین شناخته شده در عرف بین الملل ، سکوت دستگاه دیپلماسی کشورمان است . آیا این سکوت به معنای پذیرش تهدید و توهین گروسی است؟ از طرف دیگر به نظر می رسد که مدیرکل احمق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ، هنوز فرهنگ چندلایه و ریشه دار ایرانی را نشناخته و مردک ابله تهدید در موقعیت را با بن بست رسیدگی سیاسی کشور ، اشتباه گرفته است. یا معنای شمشیر داموکلس را نمی داند و یک عبارات و اصطلاحاتی را از دیگران شنیده و وام برداری زبانی نموده، یا اینکه درک معنای قوی دارد و عامدانه اقدام به تهدید و توهین کرده که در هر دو حالت ، نشانه ای بر ناشناختی لایه های فرهنگی-اجتماعی و سیاسی ایرانیان در نزد وی است. به آقای گروسی پیشنهاد می شود، تاریخ ایران را مطالعه کند و رویداد و موقعیت و شرایط لحظه ای در سیاست را با واقعیت سیاسی یک جامعه و کشور، اشتباه نگیرد. در شمال ایران ضرب المثلی است با این مضمون: پشم تومون نشاشی که بدونی چقدر سوج کنه ( ترجمه فارسی: در شلوار پشمی جیش نکردی که ببینی چقدر می سوزونه). دست به دست کنید برسد بدست جناب «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی .

شعارسال: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با یک رسانه فرانسوی درباره برنامه هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

توهین و تهدید گروسی با عبارت

گروسی در پاسخ به سوال مجری شبکه RFI که «پس از حملات هوایی ماه ژوئن به برخی سایت‌های هسته‌ای ایران، آیا فکر می‌کنید امکان ازسرگیری همکاری ایران با آژانس وجود دارد؟ چه دلیلی دارد ایران دوباره به همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بازگردد؟»، گفت: «بدون یک توافق پایدار و عملی، همیشه این تهدید مانند شمشیر داموکلس بالای سر باقی خواهد ماند و هر لحظه ممکن است دوباره مشکل ایجاد شود؛ بنابراین باید به یک راه‌حل عملی و پایدار برای همه طرف‌ها رسید.»

او در ادامه گفت‌و‌گو با رسانه فرانسوی که روز دوشنبه انجام شده است، گفت: «فراموش نکنیم که حتی اگر زیرساخت‌های فیزیکی ایران، به‌ویژه در سایت‌های اصفهان، نطنز و فردو، به‌شدت آسیب دیده باشند، مواد هسته‌ای همچنان وجود دارد. ایران حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در سطح ۶۰ درصد در اختیار دارد که همچنان موجب نگرانی است و همکاران من در ایران نیز به‌خوبی از این موضوع آگاه هستند.»

مدیرکل آژانس با بیان اینکه «گفت‌و‌گو‌ها و تماس‌های محرمانه همچنان ادامه دارد و می‌توانم تأیید کنم که ارتباط با ایران برقرار است»، گفت: «اما هنوز موفق نشده‌ایم همکاری را در سطح کامل و رسمی بازگردانیم. با این حال، من معتقدم این همکاری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است؛ در غیر این صورت، این موضوع به‌زودی به یکی از اولویت‌های فوری در دستور کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تبدیل خواهد شد. ما بدون توقف و سرسختانه کار می‌کنیم و امیدواریم.»

ایران و آژانس طی گفت‌و‌گو‌ها میان «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و گروسی به توافقی در قاهره در زمینه سازوکاز بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران رسیدند، اما غربی‌ها با اقدامات سیاسی خود، این توافق را ناکام گذاشتند.

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص بازرسی‌ها گفته است: «ما برای بازرسی از محل‌هایی که مورد حمله قرار نگرفته بود، مجوز دادیم، اما مساله مراکزی است که مورد حمله نظامی قرار گرفتند و باید برای بازرسی از این مراکز پروتکل وجود داشته باشد. آژانس که نه حملات را محکوم کرده و نه دستورالعملی برای این شرایط دارد حق ندارد ادعای بازرسی داشته باشد. اینکه با فشار سه کشور اروپایی و آمریکا و اسراییل بر ما فشار می‌آورد برای ما مهم نیست و تاثیرگذار هم نیست.»

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: «مدیرکل باید به دنیا پاسخ دهد، چون ممکن است برای هر کشوری اتفاق بیفتد. تاسیسات هسته‌ای ما تحت نظارت آژانس بوده و آژانس باید جواب دهد چرا حملات را محکوم نکرد و برای سایت‌های هسته‌ای که مورد حمله قرار می‌گیرند چه دستورالعمل و پروتکلی دارد.»

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز گفته است: «اینکه ما را تحت فشار می‌گذارند که زودتر دسترسی دهیم راه به جایی نمی‌برد، امنیت کشور و تاسیسات هسته‌ای ایجاب می‌کند که کار را حساب شده و بر اساس قانون و اطمینان از اینکه خطری متوجه تاسیسات نخواهد شد، انجام دهیم.»

توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:

شمشیر داموکلس (Sword of Damocles) اصطلاحی است برآمده از افسانه‌ای یونانی، که دلالت دارد بر تهدیدی دائمی، که هر واکنشی را ناممکن می‌سازد. شمشیر داموکلس از یکسو دلالت دارد بر تهدیدی دائمی، از سوی دیگر دلالت دارد بر نوعی آچمز شدن. اگرچه هر شخص یا هر فرمانروایی می‌تواند در معرض تهدیدات گوناگونی قرار گیرد، ولی تهدید دائمی یی که یک فرمانروا را آچمز می‌کند، چیزی نیست جز "قدرت مردم". در واقع تنها شمشیر داموکلس قابل تصور برای هر نظام سیاسی در هر کشوری، مردم همان کشور هستند نه یک قدرت خارجی و برون مرزی.

هر حاکمی می‌تواند راه چاره‌ای برای رفع خطر دشمن خارجی پیدا کند و آن دشمن را از سر خویش باز کند، ولی از چنگ قدرت مردم تحت حاکمیتش نمی‌تواند برای همیشه خلاص شود؛ بنابراین برای اینکه شمشیر قدرت مردم بر سرش فرود نیاید، ناچار است به خواست مردم تن دهد. از انجا که نظام جمهوری اسلامی، نگاهی مشارکتی و متعالی به حوزه مردمی، شهروندی و حقوق سیاسی ایرانیان دارد، این حرف جناب گروسی، نوعی گنده گویی لاف پایه و گزافه گویی از روی بلاهت باید تفسیر شود. مردک ابله، بر اساس گدام منطق یا جسارتی به خودش اجازه بیان چنین عبارتی را داده است؟

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از ایسنا، تاریخ انتشار: 25آذر1404، کدخبر:1404092516993، www.isna.ir

خبرهای مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین