پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۹۵۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۵

علی بحرینی نماینده ایران: ایران تسلیم فشار خارجی در پوشش «نگرانی حقوق بشری» نمی‌شود

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو گفت: تهران در برابر فشارهای خارجی تسلیم نخواهد شد و تجاوز پنهانی را که در پوشش «نگرانی حقوق بشری» عرضه می‌شود، تحمل نمی‌کند. جمهوری اسلامی ایران مشروعیت و اعتبار این نشست ویژه و قطعنامه متعاقب آن را به رسمیت نمی‌شناسد. ایران سازوکارهای ملی مستقل برای تحقیق و تضمین پاسخ‌گویی درباره اعمال خشونت و تروریسم در اختیار دارد. این طنزی تلخ است که دولت‌هایی با کارنامه‌هایی آلوده به جنایات جنگی، نسل‌کشی، پاکسازی قومی و نقض‌های سیستماتیک، حتی خشونت علیه جمعیت خودشان، اکنون می‌کوشند به ایران درباره حکمرانی اجتماعی و حقوق بشر درس بدهند. چنین نمایش‌هایی کسی را فریب نمی‌دهد؛ به‌ویژه در زمانی که همدستی آنان در جنایات و نسل‌کشیِ جاری آشکار و مستند است. پارلمان اروپا روز پنجشنبه (دوم بهمن) در تازه‌ترین موضع‌گیری ضدایرانی خود با تصویب قطعنامه‌ای، مجموعه‌ای از ادعاهای حقوق بشری و امنیتی علیه تهران مطرح کرد؛ قطعنامه‌ای که به گفته منتشرکنندگان آن، واکنشی به ناآرامی‌ها و تحولات داخلی ایران بوده است. بر اساس گزارش تارنمای پارلمان اروپا، نمایندگان این نهاد مدعی شدند که حکومت ایران در مواجهه با اعتراضات داخلی، مرتکب «سرکوب گسترده» و «کشتار معترضان» شده و به زعم آنان، رویکرد حاکم از «بازدارندگی» به «حذف راهبردی» تغییر یافته است.

شعار سال: ، علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی در ژنو، در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره ایران تصریح کرد که تهران در برابر فشار خارجی تسلیم نمی‌شود و تجاوز پنهان که در لباس «نگرانی» عرضه می‌شود را تحمل نمی‌کند.

بحرینی گفت: ما امروز اینجا هستیم تا واقعیت‌ها را بیان کنیم و از مردم خود دفاع کنیم. بانیان این نشست و نتیجه‌ای که برای آن تدارک دیده‌اند، هرگز حقیقتاً دغدغه حقوق بشر ایرانیان را نداشته‌اند؛ وگرنه تحریم‌های غیرانسانی را تحمیل نمی‌کردند که حقوق بنیادین تک‌تک ایرانیان را نقض می‌کند. همچنین از جنگ تجاوزکارانه رژیم اسرائیل حمایت نمی‌کردند؛ جنگی که بیش از پنج هزار ایرانی را کشته و مجروح کرد و با بی‌اعتنایی از آن به عنوان «کار کثیف» خود یاد کردند. حضور فردی در این نشست که از سوی وزارت خارجه ایالات متحده تأمین مالی می‌شود و هیچ سنخیت یا همسویی با مردم ایران ندارد، خود نشانه روشنی از واقعیت تلخی است که این جلسه صرفاً به‌عنوان ابزاری برای فشار علیه ایران به کار گرفته می‌شود.

علی بحرینی نماینده ایران: ایران تسلیم فشار خارجی در پوشش «نگرانی حقوق بشری»  نمی‌شود

سفیر جمهوری اسلامی ایران سپس یادآور شد: از زمان آغاز اعتراضات در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۵ (۷ دی)، ایران حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز را به‌طور کامل به رسمیت شناخت و کانال‌های گفت‌وگو با معترضان را برقرار کرد. با این حال، در فاز دوم، از ۸ تا ۱۰ ژانویه (۱۸ تا ۲۰ دی)، رویدادها عمداً به خشونت سازمان‌یافته تبدیل شد؛ از جمله حملات تروریستی، تخریب اموال و اقدامات مسلحانه علیه غیرنظامیان و نیروهای مجری قانون. دولت ایران به‌طور رسمی آمارهای راستی‌آزمایی‌شده مربوط به ناآرامی‌های اخیر را اعلام کرد. در مجموع سه هزار و ۱۱۷ نفر جان خود را از دست دادند که ۲ هزار و ۴۲۷ نفر از آنان در نتیجه مستقیم عملیات تروریستی کشته شدند. این ارقام ساخته‌وپرداخته نیستند، بلکه محصول تحقیقات ملی، مستندسازی حقوقی و پاسخ‌گویی نهادی هستند.

بحرینی گفت: جمهوری اسلامی ایران مشروعیت و اعتبار این نشست ویژه و قطعنامه متعاقب آن را به رسمیت نمی‌شناسد. ایران سازوکارهای ملی مستقل برای تحقیق و تضمین پاسخ‌گویی درباره اعمال خشونت و تروریسم در اختیار دارد. روز گذشته (پنجشنبه) رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران به‌طور علنی اعلام کرد که گروه‌های مختلفی را مأمور کرده تا با دقت، علل و عوامل مؤثر در این رخدادها را بررسی کنند تا ریشه‌های خشونت شناسایی و برطرف شود. او همچنین تأکید کرد که اعتراض حق طبیعی شهروندان است و دولت خود را موظف می‌داند به صدای مردم گوش دهد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: وضعیت حقوقی همه بازداشت‌شدگان کاملاً مطابق قانون بررسی خواهد شد. کسانی که مجرمیت شان در ارتباط با جرایم مرتبط با شورش‌ها احراز شود، با تمام مسئولیت حقوقی روبه‌رو خواهند شد، با روندهایی که با رعایت استانداردها و تضمین‌های شناخته‌شده بین‌المللی در زمینه انصاف، بی‌طرفی و شفافیت انجام می‌شود. ملت ایران با تمدنی که ۲ هزار و ۵۰۰ سال امتداد دارد، هرگز سلطه‌پذیری یا حاکمیت استعماری را نپذیرفته است. تاریخ بارها ثابت کرده است که ایران نه در برابر فشار خارجی تسلیم می‌شود و نه تجاوز پنهان را که در لباس «نگرانی» عرضه می‌شود، تحمل می‌کند. ملت ایران جنگ، تحریم، تروریسم و فشار بی‌وقفه را از سر گذرانده، اما یکپارچه ایستاده است. این تاب‌آوری اتفاقی نیست؛ محصول تاریخ، هویت و حافظه جمعی است. ملت‌هایی که ریشه در تمدن دارند، زیر هیاهو فرو نمی‌پاشند و در برابر ریاکاری خم نمی‌شوند.

بحرینی در پایان سخنان خود گفت: این طنزی تلخ است که دولت‌هایی با کارنامه‌هایی آلوده به جنایات جنگی، نسل‌کشی، پاکسازی قومی و نقض‌های سیستماتیک، حتی خشونت علیه جمعیت خودشان، اکنون می‌کوشند به ایران درباره حکمرانی اجتماعی و حقوق بشر درس بدهند. چنین نمایش‌هایی کسی را فریب نمی‌دهد؛ به‌ویژه در زمانی که همدستی آنان در جنایات و نسل‌کشیِ جاری آشکار و مستند است.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با اندکی اضافات و تلخسص، برگرفته از مهر. کد خبر : 6729275 . تاریخ انتشار : سوم بهمن 1404. https://www.mehrnews.com.

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۷
0
0
حقوق بشر، جنایت جنگی و محیط زیست ، سه حوزه دارای قابلیت دخالت بین المللی است
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین