سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
اسلام و یهودستیزی: نقدی بر ارنست نولته
عدنان فلاحی؛

اسلام و یهودستیزی: نقدی بر ارنست نولته

تمکّن و تخصص نولته در بررسی جنبش‌های سیاسی طبعاً او را به این مهم سوق می‌دهد که بررسی جنبش اسلام‌گرایی رادیکال، بدون عطف نظر به تولد اسراییل و جنبش صهیونیسم، ناقص و ابتر خواهد بود. فلذا تمرکز بر جنبش ناسیونالیسم یهودی (صهیونیسم) و گذری به تاریخ تحولات نزاع اعراب و اسراییل، بخش بزرگی از حجم کتاب را به خود اختصاص می‌دهد.
عرفان یهودی از تصوف تأثیر پذیرفته است
طاهره حاج ابراهیمی؛

عرفان یهودی از تصوف تأثیر پذیرفته است

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: مقارن ظهور اسلام دوره گائونی آغاز شد. استفتائات دینی را از این‌ها می‌گرفت و جریان عرفان در این دوره هم با مقداری تفاوت وجود دارد، زیرا با توسعه اسلام آثار اندیشمندان اسلامی ترجمه و مباحث نوافلاطونی و ... مطرح می‌شود و یهودیان را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ در این دوره، تأثیر صوفیان نیز بسیار مشهود است و شکل جدیدی به عرفان یهودی داد.
۴ دی زادروز مسیح و ۵ دی درگذشت زرتشت
داستان یک تبریک و سکوت؛

۴ دی زادروز مسیح و ۵ دی درگذشت زرتشت

هر سال این بحث درمی‌گیرد که چرا ۴ دی (تولد مسیح) تبریک گفته می‌شود، ولی ۵ دی (درگذشت زرتشت) تسلیت گفته نمی‌شود. این یادداشت به این پرسش پرداخته با این توضیح که تولد زرتشت در تقویم رسمی نشسته...
خاستگاه اخلاق در تعالیم مسیحیت
نوشتاری از مصطفی سلیمانی؛

خاستگاه اخلاق در تعالیم مسیحیت

تعالیمِ اخلاقی و آموزه‌های تربیتیِ مسیحیان، همگی آمیخته به گزاره‌های فقهی، موعظه‌ای و رواییِ کتاب مقدسند و تنها با تحلیل و واکاویِ این گزاره‌ها قابل دستیابی‌اند.
پیامبر رحمت منادی وحدت
وحدت اسلامی؛

پیامبر رحمت منادی وحدت

داستان تلخ ابوطالب یزدی هر روز به شکلی بروز و ظهور می‌یابد. اختلافات مذهبی اگر به سمت خشم و نفرت سوق داده شود لامحاله باید منتظر اخبار کشته شدن انسان‌های بیگناهی، چون ابوطالب یزدی بود.
پاسخ به ۹۰ شبهه وهابیت از تشیع
شبهات دینی؛

پاسخ به ۹۰ شبهه وهابیت از تشیع

یکی از راهبرد‌های در پیش گرفته شده توسط وهابیون، ایجاد شبهه در دین و زیر سوال بردن برخی از مناسک، باور‌ها و اعتقادات دینی شیعیان است. شبهه‌هایی عموما تکراری و تا حدی کم اثر. اما برای فرهنگ سازی و تقویت حوزه ایمانی جوانان شیعه، لازم است پاسخی مناسب به این شبهات داده شود. فایل پیوست، حاوی پاسخ سید محمد موسوی به ۹۰ شبهه وهابیون است.
کدام مناسک مذهبی، بیشتر مورد توجه دیگران قرار است؟
بر اساس مطالعات انجام گرفته؛

کدام مناسک مذهبی، بیشتر مورد توجه دیگران قرار است؟

براساس نتایج مطالعه‌ای که تازگی صورت گرفته، افرادی که به طور مرتّب در مراسم‌های عبادی و مذهبی شرکت می‌کنند، در مقایسه با کسانی که دست به کار‌های نمایش‌گونۀ عجیب و غریبی مثل راه رفتن روی زغال‌های داغ و فرو کردن چاقو در بدن می‌زنند، بیشتر نظر مساعد مردم را به خود جلب می‌کنند و افرادی محبوب، شریف و معتمد تلقّی می‌شوند.
زرتشتیان از میراث فرهنگ ایرانی حفاظت کردند
حجت‌الاسلام یونسی:

زرتشتیان از میراث فرهنگ ایرانی حفاظت کردند

مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در پیامی ضمن تبریک سال نو و روز زرتشت نوشت: بر اساس تعالیم حضرت زرتشت، زرتشتیان همواره از میراث فرهنگی و آیین‌ها و جشن‌های ایرانی حفاظت کردند.
آزادی اهل تسنن در ایران شیعه
وحدت شیعه و سنی؛

آزادی اهل تسنن در ایران شیعه

یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی در سال ۵۷ افزایش وحدت میان اقوام و اقشار مختلف بود به طوری که کارگر و کارمند، شیعه و سنی برای پیروزی انقلاب به رهبری امام خمینی تلاش می‌کردند. نمونه واضح‌تر این همبستگی را در ۸ سال دفاع مقدس می‌توان جست. جایی که برادران اهل تسنن پا به پای دوستان شیعه خود در میدان دفاع از انقلاب حاضر شدند تا وجبی از خاک کشورشان را بیگانه اشغال نکند.
تفکیکیان توانایی و دغدغه مواجهه با فلسفه جدید را ندارند
مکتب تفکیک

تفکیکیان توانایی و دغدغه مواجهه با فلسفه جدید را ندارند

محمدعلی عبداللهی، دانشیار و عضو هیات‌علمی گروه فلسفه پردیس فارابی دانشگاه تهران، دانش‌آموخته دکتری فلسفه غرب از دانشگاه تهران است. او در آغاز طلبگی از نزدیک بعضی از بزرگان مکتب تفکیک را نیز درک کرده است. عبداللهی در این گفتگو ریشه اصلی نزاع میان اهل فلسفه و تفکیکیان را در این می‌داند که تفکیکیان میان «وحی ناب و خرد خالص عندالنبی» و «فهم غیرمعصوم از وحی منقول»، تمایز قائل نمی‌شوند. متن این گفتگو را از نظر می‌گذرانید.
دولت رضایت اهل‌سنت را جلب نکرد
مولوی عبدالحمید:

دولت رضایت اهل‌سنت را جلب نکرد

مولوی عبدالحمید، روز جمعه (۱۰ مرداد ۱۳۹۹) در مراسم نماز عید قربان اهل‌سنت زاهدان با بیان اینکه در دو دوره ریاست‌جمهوری دکتر روحانی نه‌تن‌ها شایستگان اهل‌سنت در کابینه دولت مشارکت داده نشدند بلکه حتی پست مشاور رئیس‌جمهوری هم حذف شد، گفت که «دولت تدبیر و امید نتوانسته است رضایت اهل‌سنت را جلب کند».
باید به هرکس با هر دینی کمک کرد
آیت‌الله حسینی بوشهری:

باید به هرکس با هر دینی کمک کرد

آیت‌الله حسینی بوشهری، دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: در این دوران کرونا و شرایط کنونی کشور، نباید در کمک‌رسانی به مسلمانان توجه کنیم بلکه باید به همه انسان‌ها با دین‌های مختلف کمک کنیم.
پیشنهادی برای صلح بین ادیان
کارن آرمسترانگ:

پیشنهادی برای صلح بین ادیان

آرمسترانگ، پژوهشگر بریتانیایی معتقد است که هسته مرکزی سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام همانا عدالت خواهی، شفقت ورزی، صلح و آرامش است و حرکت از اعتقاد به سوی ایمان راه حل اساسی برای از بین بردن تمامی نزاع ها و درگیری های دینی و مذهبی و فرقه ای است. تا چنین اتفاقی روی ندهد نمی توانیم به صلح و آرامش و عدالت دست پیدا کنیم.
مروری بر کتاب «ژن خدا: چگونه ایمان به ژن‌ها پیوند داده می‌شود؟
دین اچ. هامر؛

مروری بر کتاب «ژن خدا: چگونه ایمان به ژن‌ها پیوند داده می‌شود؟

دین هامر متخصص ژنتیک که تحصیل کردۀ هاروارد هست در این جلد، به تحقیقی دربارۀ پایۀ ژنتیک باور دینی و معنویت دست می زند. این کتاب خوب و روان نوشته شده است، به ویژه برای کسانی که با مطالعۀ علم ژنتیک رفتاری و علم ژنتیک مولکولی آشنایی ندارند. هامر به طرز ماهرانه ای استدلالی برای پیوند میان توانایی انسانی ما برای تجربۀ دینی عمیق، سازوکار/مکانیزم های مغزی نهفته در چنین تجربیات، و پایۀ ژنتیکی برای آن مکانیزم های مغز به دست می‌دهد.
دین خصوصی و فردی در جهان جدید
یادداشت پیتر برگر؛

دین خصوصی و فردی در جهان جدید

پیتر برگر این نظم اجتماعی را برای دین باور دارد، اما معتقد است که در دنیای جدید می‌باید به جنبه‌های شخصی و خصوصی از دین توجه کرد. به باور او، امروزه سویه‌های اجتماعی و انضباط‌طلبی، جای خود را به رویکردی فردی و خصوصی از دین داده است. او به این باور است که دین در جهان مدرن، کارایی اجتماعی خود را کم و کمتر کرده و به حیطه‌های خصوصی بسنده نموده است.
ارامنه ایران، سالگرد کشتار هم‌کیشان خود را پشت درهای بسته گرامی داشتند
در سالروز ۲۴ آوریل و کشتار ارامنه؛

ارامنه ایران، سالگرد کشتار هم‌کیشان خود را پشت درهای بسته گرامی داشتند

صد و پنجمین سالگرد کشتار ارامنه، صبح جمعه ۵ اردیبهشت ماه (۲۴ آوریل) با حضور جمعی از روحانیون کلیساهای ارمنی گریگوری و کاتولیک تهران، «آرتاشس تومانیان»، سفیر ارمنستان در ایران و تنی چند از مسئولان جامعه ارامنه تهران با توجه به محدودیت‌های ناشی از ویروس کرونا با ساز و کاری متفاوت ،در محوطه کلیسای سرکیس مقدس تهران برگزار شد.
آیت الله مروی: جهل حاکم بر برخی از عالم نمایان بدتر از ویروس کرونا است
انتقاد از تلاش برخی برای تفرقه شیعه و سنی؛

آیت الله مروی: جهل حاکم بر برخی از عالم نمایان بدتر از ویروس کرونا است

آیت الله جواد مروی در ابتدای درس خارج فقه که به صورت مجازی برگزار شد نکاتی در نقد ادعاهای بی اساس در انتساب بلای کرونا به بی احترامی شیعیان ایران به صحابه پیامبر(ع) و مقصر دانستن جمهوری اسلامی ایران در بلای تحریم‌های امریکا، بیان کرد و گفت:سوء استفاده برخی از شرایط موجود برای ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی، و جهل حاکم بر برخی از عالم نمایان بدتر از کرونا است.
معرفی نمادهای قوم یهود
نشانه های یهودیت ؛

معرفی نمادهای قوم یهود

در کل جهان 13 میلیون یهودی وجود دارد و یهودیان با توجه به اندیشه های نژاد پرستانه خود و برای غلبه بر جهان به تضعیف دیگران و قوی کردن خود پرداختند ؛ یک راه برای رسیدن به این هدف استفاده از نمادها ی و سمبل ها در کلمات ، حرکات ، پوشش و بعضی جریانها بود ، نشانه هایی که خود بفهمند و دیگران ... از جمله آن نماد ها عبارت بوده اند از :کلمه اتحاد ، متحد و متحده
۱
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین