پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۹۶۴۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۱
نبود سیاست مدون در حوزه صادرات، تراز منفی بخش کشاورزی را در 9 ماه امسال رقم زد

شعارسال: با نگاهی به آخرین آمار درمی‌یابیم که صادرات در پایان 9 ماهه امسال 36/3 درصد از نظر ارزشی کاهش و واردات 62/18 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است. در ابتدای دولت یازدهم افزایش واردات محصولات کشاورزی در مقابل کاهش صادرات و منفی‌شدن تراز تجاری یکی از معضلات پیش‌روی وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان این وزارتخانه به‌شمار می‌رفت که در ابتدا حجتی با کنترل و تنظیم تجارت در بازه زمانی مشخص تصمیم به بهبود تراز تجاری این بخش گرفت. با وجود آن‌که وزیر جهاد در چهارسال فعالیت در این وزارتخانه توانست تراز این بخش را از منفی هشت‌میلیارد دلار به منفی سه‌میلیارد دلار در سال گذشته برساند؛ اما در 9 ماه امسال افزایش واردات در برابر کاهش صادرات روند نزولی بهبود تراز تجاری در این بخش را به‌همراه داشت و این درحالی است که حجتی در صحبت‌های خود مطرح کرده بود که در چهار ساله دوم فعالیت خود تراز بازرگانی را به صفر و حتی مثبت می‌رساند.

با نگاهی به آمارهای واردات و صادرات محصولات کشاورزی درمی‌یابیم که در پایان 9 ماهه امسال بیش از 43/2 درصد از نظر وزنی و 36/3 درصد از نظر ارزشی کاهش صادرات نسبت به‌مدت مشابه سال قبل داشتیم؛ درحالی‌که واردات 79/9 درصد از نظر وزنی و 62/18 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است. حال به نظر می‌رسد در ماه‌های باقی مانده تا پایان سال با به‌کارگیری برخی تمهیدات در زمینه تنظیم و کنترل واردات، بخشی از اوضاع روند معکوس تراز در ماه‌های قبل جبران شود. رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، با اشاره به این‌که تجارت، جاده دوطرفه است، اظهار کرد: براین اساس نگاه به تولید محصولات کشاورزی باید صادرات‌محور باشد. وی با تأکید بر این‌که سیاست بازار در ازای بازار راهگشای توسعه صادرات نیست، تصریح کرد: با توجه به آن‌که جوایز صادراتی با نگاه به واردات به صادرکنندگان اعطا می‌شود، این امر نمی‌تواند تأثیر چندانی در توسعه صادرات داشته باشد. نورانی ادامه داد: برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی، مسئولان دولتی و بخش خصوصی باید زیر یک سقف بنشینند و با اتخاذ تصمیمات، خرد جمعی و ارائه راهکارهای مناسب برای رفع موانع مدیریتی به نقاط مثبتی برسند.

این مقام مسئول با انتقاد از تراز منفی 9 ماهه صادرات محصولات کشاورزی، بیان کرد: با توجه به رکود اقتصادی و تراز منفی بخش کشاورزی، هم‌اندیشی دستگاه‌های مسئول و ارائه برخی راهکارها اعم از تک‌نرخی شدن ارز عاملی مهم در رونق صادرات به‌شمار می‌رود. رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به ضرورت تک نرخی شدن ارز، اذعان کرد: در چند سال اخیر با وجود شعار تثبیت نرخ ارز، اما خبری از اجرای آن نیست که در نهایت دو نرخی بودن ارز مشکلات متعددی ایجاد کرده است و انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر این امر عملیاتی شود. وی با اشاره به این‌که ارز نفتی در چرخه اقتصاد داخل مقابل صادرات قرار گرفته است، افزود: ارزهای نفتی باید برای کارهای عمرانی و زیرساختی کشور استفاده شود و ارز صادراتی تنها باید برای واردات مواد اولیه کارخانه‌ها، فناوری و علم و دانش جهانی اختصاص یابد. به گفته نورانی، برای عبور از گذر فعلی تراز منفی بخش کشاورزی، همخوانی بین تورم و نرخ ارز امری ضروری است.

نبود سیاست مدون صادراتی تراز بخش کشاورزی را منفی کرد

عباس پاپی‌زاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، گفت: نبود سیاست مدون و دائم در حوزه صادرات، تراز منفی بخش کشاورزی را در 9 ماه امسال به‌همراه داشت. وی با اشاره به این‌که رایزن‌های بازرگانی سفارتخانه‌ها کارآیی چندانی ندارند، افزود: رایزنان بازرگانی اکثراً به‌دنبال بحث‌های دیپلماتیک و مذاکرات هستند و به‌همین دلیل نتوانستند سیاست‌گذاری تجاری مدون و برنامه صادراتی کاملی در اختیار صادرکنندگان قرار دهند. به گفته پاپی‌زاده، ناهماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور خارجه و اصناف در کنار نداشتن اطلاعات دقیق از تقاضای بازارهای هدف همگی دست به دست یکدیگر داده تا صادرات محصولات کارآیی چندانی نداشته باشد. وی با اشاره به این‌که مزیت‌های فراوانی در بخش کشاورزی وجود دارد، بیان کرد: با توجه به پتانسیل بالای کشور در تولید محصولات کشاورزی از مسئولان دولتی انتظار می‌رود که برای حمایت از تولید و توسعه صادرات مشوق‌های صادراتی مناسبی در اختیار بازرگانان قرار دهد.

بالا بودن هزینه‌های تولید عاملی مهم در کاهش صادرات

محمدشفیع ملک‌زاده، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی، بیان کرد: برخی مسائل سیاسی ازجمله تحریم و قطع ارتباط با کشورها دلیل اصلی منفی بودن تراز بازرگانی در بخش به‌شمار می‌رود. به گفته وی، در چند روز اخیر تعدادی از کامیون‌های صادراتی سیب به پاکستان به سبب برخی مسائل سیاسی پشت مرزها ماند. ملک‌زاده ادامه داد: بالا بودن هزینه تولید محصولات و عدم رقابت با سایر رقبا، خام‌فروشی محصولات ناشی از نبود امکانات و صنایع تبدیلی و نبود استانداردهای لازم در بسته‌بندی محصولات تراز منفی بخش کشاورزی در 9 ماه امسال را رقم زد. رئیس نظام صنفی کشاورزی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اساسی و انتصاب برخی مدیران کارآمد در این بخش انتظار می‌رود تا پایان سال با به‌کارگیری برخی تمهیدات و برنامه‌های مدون کسری صادرات ماه‌های اخیر جبران شود.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه سبزینه، تاریخ انتشار: 15بهمن1396، کدخبر: 37820: www.sabzineh.org


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
0
0
با وجود داشتن استان های حاصلخیز شمالی هیچ موفقیتی در صادرات کساورزی که نداریم هیچ تا واردات هم میکنیم
تاسف باره
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین