شعارسال: پس از آشوری ها ۷۰۰ سال قبل از میلاد ؛ هخامنشیان آریائی تبار یا به عبارتی آتشائیان که از اهالی ایذه خوزستان بودند در دزفول سکونت داشته اند ؛ حدود ۶۰۰ و اندی قبل از میلاد ، بخت النصر تعدادی یهودی را از بیت المقدس به ایران آورد که در همه جای ایران من جمله دزفول ساکن شدند.
شاپور اول ساسانی در سال ۲۶۰بعد از میلاد؛ ده هزار اسیر رومی را به دزفول آورد و بوسیله آن پل باستانی دزفول و پل شادروان شوشتر و شهر جندی شاپور و چند بنای دیگر را ساخت که از آن اسرا هم کم و بیش در دزفول ماندند.
در سال ۱۷ هجری قمری ؛ اعراب مسلمان به ایران هجوم آورده و در سرزمین های فتح شده منجمله دزفول سکونت کردند؛ فتنه مغول در سال ۶۵۷ هجری قمری هم عده زیادی از چنگیزیان و اتباعش را ساکن دزفول کرد؛ تیموریان هم در سال ۷۹۶ بر مهاجرین قبلی افزوده شدند؛ علاوه بر اینها تعداد زیادی از سادات و سایر قومیت ها از نقاط مختلف ایران به این شهر نقل مکان کرده و ساکن شدند.
همانگونه که ملاحظه می شود ، مردم دزفول و به طور کلی خوزستان ؛ آمیزه ای از گروه های نژادی و قومی مختلف هستند که از چند هزار سال قبل تاکنون در این منطقه رفت و آمد و یا سکنی داشته اند؛ در دوره قبل از اسلام عیلمی ها ؛ خوزی ها (کوسی ها)؛ یونانیان ؛ پارتیان؛ پارسیان ؛ رومی ها ؛ سریانی ها ؛ اعراب و در دوره اسلامی ؛ ترک ها ؛ مغول ها ؛ گرجی ها و لرها از این گروه های قومی بودند.
در دزفول خانواده هائی هستند که اصلا” از ترکان افشار و مقدم مراغه و شاملو به شمار می روند ؛ گروهی نیز هستند که تبار مغولی یا گرجی دارند ؛ بسیاری از این خانواده ها از اصل خود آگاهند و بعضا” اسامی اجداد خود را می دانند؛ این گروه ها با گذشت قرن ها همزیستی با یکدیگر و بومیان دزفول و رسم ازدواج برون گروهی در آنها با هم آمیخته و زبان و رفتار و آداب و اخلاقی کم وبیش یکسان یافته اند ؛ بنا بر موقعیت جغرافیائی دزفول که در سکونتگاهی ایلات و عشایر لر و عرب قرار داشته ؛ و رفت و آمد ها و تماس ها در فرهنگ و زبان مردم دزفول کم و بیش اثراتی گذاشته است.
در زیر به بعضی از گروهای قومی ساکن در دزفول اشاره می شود :
الف – لرها : از میان لرها ؛ مردم ایلات لرستان و بختیاری از قدیم الایام با دزفولیان مراوده داشته اند. جلگه دزفول در آخرین حد غربی قشلاقی بختیاری ها و همسایه دیوار به دیوار لرستان است .
*** لرهای قلاوند ؛ پاپی ؛ دیریکوند و سگوند : لرهای لرستان از تیره های گوناگون تشکیل شده اند که از آن تیره ها ؛ قلاوند ؛ پاپی ؛ دیریکوند و سگوند بیشتر با دزفولی ها تماس داشته اند ؛ بنا بر نوشته داعی دزفولی، امیر تیمور گورکان هنگام ورود به دزفول تعدادی اسیر از الوار همراه خود آورد که قصد قتل عام آنها را داشت ؛ ولی با شفاعت سید سلطان علی رودبند از این کار صرفنظر کرد و آنها در شمال دزفول اسکان داد. اعقاب آنها که به نام سیاهپوشان معروفند هنوز در همانجا در محله ای به همین نام اقامت دارند.
*** لرهای رشنو : تا حدود سی سال قبل ؛ لرهائی در جنوب غربی محله قلعه و حد فاصل آن با محله صحرابدر مغربی زندگی می کردند که به لر رشنو معروف بودند .
*** سایر طوائف لر : از دیگر لرها که در زمان قاجار از لرستان به دزفول آمدند ؛ ساکی ها کرناسی و میرعالی خانی و ایل چگنی و بختیاری های چهر لنگ و هفت لنگ که بیشتر در اطراف دزفول مانند جاته ؛ شوهان و بنوارناظر و شهرک مدرس و سردشت و در محله رودبند و مصلای نماز جمعه (که قبلا” به مقوم معروف بود) سکونت دارند.
ب – اعراب : ورود اعراب به خوزستان به قرون بیش از اسلام باز می گردد. پس از فتح خوزستان توسط قوای اسلام بیشتر قبایل عرب در جلگه های جنوبی خوزستان سکنی گزیدند و منطقه نفوذی آنان بیشتر تا اهواز بود. تنها عده ای از اعراب به دهات جنوب دزفول و شوشتر آمدند و اقامت گزیدند که می توان از طایفه های چنانه و آل کثیر که در شهرک های سید نور؛ شنگرعلیا ؛ و شنگر سفلی و شهرک مطهری سکونت دارند، نام برد.
بعضی از اعراب نیز بعدها از بین النهرین یا نواحی دیگر به دزفول آمدنده اند و با جامعه دزفول در آمیختند ؛ از این گروه می توان به خانواده های زیر اشاره کرد.
۱-خاندان بزرگ و معظم مجدی که به قرار مسموع از عراق آمده اند.
۲-خانواده ابوالحلاج که مشهور است از عراق آمده اند.
۳-خاندان عاملی که از اعقاب شیخ بهاءالدین عاملی فقیه ؛ شاعر ؛ عارف و ریاضی دان بزرگ معاصر شاه عباس اول صفوی هستندکه از جبل عامل لبنان به دزفول آمدند .
۴-خاندان انصاری که از اعقاب جابربن عبداله انصاری ؛ صحابی رسول اکرم (ص) هستند.
۵-سادات آقامیر که از اعقاب سید محمد امینا و از اهالی اصفهان هستند.
۶-سادات اشرفی که در اوایل قاجار از نجف به دزفول آمدند .
۷-سادات جزایری که از نوادگان آیت الله سید نعمت الله جزایری که در دوره صفویه از بین النهرین به دزفول و شوشتر آمدند.
۸-سادات داعی ؛ منسوب به سیدسلطانعلی رودبندند که در زمان ورود امیر تیمور به دزفول ؛ در این شهر اقامت نمودند.
۹-سادات رضوی ؛ اهل کاشان هستند که نام خانوادگی رضوی و فصیح را دارند.
۱۰-سادات قاضی ؛ پیش از حکومت سلسله صفویه در دزفول سکونت داشته اند.
۱۱-سادات گوشه که از نوادگان سیدکمال الدین ولی هستد که با هفده واسطه به حضرت امام موسی کاظم (ع) می رسد و از حله و کوفه عراق به دزفول مهاجرت کردند.
۱۲-سادات رجبی (برسی ) از شیعیان خالص علی (ع) بودند ؛ از اهالی برس که یکی از آبادی های حله عراق حوالی بصره است به دزفول آمده و در محله کت کتان ساکن گردیده و معروف به سادات ملا رجبی هستند.
ج -ترک ها : ترک ها در ادوار مختلف و بشکل چند تاریخیو گسسته،وارد شهر دزفول شده اند.
*** خاندان های مقدم ؛ بیگدلی ؛ صالح پور و افشار ساکن در دزفول اصالتا” ترک هستند.این خاندان که در زمان قاجار در دزفول و شوشتر به کار استیفا و کارگزاری دولت اشتغال داشتند ؛ نام خانوادگی مستوفی و گروهی دیگر عماد و مقدم را اختیار نمودند .خانواده ملکی هم حسب اظهار خودشان از اعقاب خواجه ملک تبریزی هستند که در دزفول سکونت یافته اند.
*** ایل بیگدلی از شاخه های ترکان آغوز بودند که در زمان سلطان محمود غزنوی به ایران آمدند . در دوران صفوی از جمله مریدان خاندان صفوی شدند و نام شاملو و بیگدلی شاملو نامیده شدند . در همان موقع دسته هایی از آنها به شاهسون ها پیوستند ؛ جد اعلای خاندان بیگدلی ؛ در دوره صفوی به دزفول آمد ؛ ابتدا شغل سپاهی داشت بعد وصلتی با خاندان عاملی (شیخ الاسلام) نموده و در زی روحانیون در آمد .
*** خاندان صالحپور که در محله قلعه سکنی دارند از بازماندگان عباسقلی بیگدلی حاکم دزفول و شوشتر در زمان نادر شاه هستند .
*** خوانین صحرابدر مغربی که بعضا” نام خانوادگی هلاکوئی و چنگیزی را اختیار کرده اند ؛ خود را از اولاد هلاکو و چنگیز می دانند .
*** افشارها : حوالی سال ۵۵۱ هجری قمری به هنگام سلطنت ملکشاه سلجوقی یکی از حکام ایل افشار به نام شومله که از دشت قیچاق بود ؛ بر خوزستان استیلا یافت و علی رغم دوام اندک حکومتش ؛ راه ورود ایل افشار به منطقه خوزستان باز شد و عده ای از آنها به دزفول و شوشتر ساکن شدند .
د – گرجی ها: در زمان صفوی خانواده ای به سرپرستی آبینه خان گرجی به دزفول آمد و در آن سکنی گزید ؛ خانواده رشیدیان که زمانی در محله حیدرخانه دزفول ؛ ریاست داشته اند خود را از بازماندگان او می دانند. از حاج صوفی فرزند پرویز ( نوه آبینه خان گرجستانی ) آثاری در دزفول بجا مانده که برخی از آنها ؛ هنوز وجود دارند ؛ مانند مسجد حاج صوفی و کل حج صوفی .
از حکام و کلانتران سابق گماشته شده از ناحیه دولت در دزفول هم خانواده هائی باز مانده که در دزفول ساکن و اهلیت دزفولی پیدا کرده اند ؛ من جمله بیجن خان نواده واخشتوخان که در سالهای ۱۱۲۴تا ۱۱۲۶ هجری قمری حاکم منطقه بود و در زمان وی مسجد لب خندق بنا گردید؛ بازماندگانی از او در دزفول سکونت دارند که نام خانوادگی بیجن زاده دارند.
از خواجه خیرالله معروف به حج خیلا که از کلانتران دوران نادری بود نیز نوادگانی باقی مانده که احتمالا” خانواده های فعلی خیلا و خیلا پور و غیره ؛ منسوب به آنها می باشند .
در دزفول خانواده هایی هستند که از نقاط دیگر خوزستان به دزفول آمده و مانده اند ؛ مانند: خانواده های دورقی و بزی که از بندر قدیمی دورق که نزدیک شادگان بوده است به دزفول آمده اند .
در دزفول خانواده هایی با نام خانوادگی حاجی شاه وجود دارد که بنظر می رسد از نوادگان حاجی شاه فرزند یوسف شاه باشند که از آخرین اتابکان یزد بوده است و از سال ۶۹۰تا ۷۱۸ هجری قمری حکومت کرده و موطن اصلی آنان یزد بوده است.
و اما در مورد خانواده دیگری با نام شارون ؛ یا شارونی ؛ به نحوی که اعلام المنجد بر می آید ؛ در جائی شارون را شهری در فلسطین بین (( قیصریه )) و (( یا فا )) و در جای دیگر آن را ناحیه ای در کشور اردن نوشته است که یحتمل اجداد این خانواده از آن مناطق آمده اند.
ه – صبی ها : این گروه در قرن نهم هجری از شهر تیب که در کنار شعبه ای از رود کرخه در مرز ایران و عراق قرار داشت به نواحی دزفول و شوشتر آمده و در دزفول در محلی پایین تر از بقعه علی مالک ؛ در کنار رودخانه اسکان یافتند؛ که معروفیت دره صابیان و رود صابیان و سرمیدان صابیان ؛ که محل کار و کسب آنها نتیجه حضور آنان در این مناطق است ؛ تعدادی از این صبی ها در دزفول مسلمان شده و با دزفولی ها آمیزش پیدا کردند و مسجدی نیز در دزفول بنا کردند بنام مسجد صابیان معروف است . نهایت حضور صابیان ؛ اواخر حکومت قاجاریه بود که دزفول را به طرف نواحی جنوبی خوزستان ترک کردند.
سلام
عربستان عجم؟؟؟
ضمن تشکر از همراهی ها ، لطفا از عبارات بی ریشه استفاده نکنید.
ما پارسی هستیم
برادران لرها و عرب ها
لابد و احتمالا کل ایرانی ها هم عرب هستند که خلیج پارس را خلیج فارس می گویند
این چه استدلالی هست که می آورید !!!!
وقتی سواد و اطلاعات کافی نداری برا چی تراوشات مغز نشکفتتو شیر میکنی؟!
نادون دزفول شهری بودکه تو جنگ از ت دفاع کرد احمق
خودت معلوم نیست از کدوم گوری اومدی که اینجور حرف میزنی
سلام
ممنون از اظهار نظرتان .اما با ملایمت هم می توانیم با هم صحبت متقابل داشته باشیم.
منتظردریافت تحلیل های مستندتان هستیم.
دزفولی زبونشون از عربا و لرها گرفتن این واژه ها بختیاریه
مادرم دزفولی و پدرم بختیاری هستش پس خوب متوجه تفاوت ها و شباهت های این دو قوم، شدم.
هیچ قوم خاصی تو ایران مثل دزفول نیست انگار کلا یه قوم جدا ان ، از لر ها و سایر ایران.
اونا از دوهزار سال قبل تاریخ یکجانشینی داشتن درصورتی که بختیاریا تا دویست سال قبل هنوز عشایر بودن.
شجره نامه خانواده مادری من میگه 500 سال قبل از اروپا (طرفای مجارستان) به طرفای قفقاز و بعد به خرم اباد و در نهایت به دزفول اومدن .
دزفولی ها هوش بالایی دارن و اغلب قیافه های خوبی دارن که به نظر من به خاطر میکس ژنتیک های مختلف طی زمانه و ژن برتر بالا اومده .
سوما دزفول شهر جدیدیه ک قدمتشم کمتر ا چهارصد ساله هرچند سرزمین لرا و بختیاریا هم هست اما خدایی ربطی ب عیلام نداره. بعدشم الان سی چهل و شاید پنجاه درصد مردم شهرستان دزفول را مردمی غیر بختیاری تشکیل میدن ک در ی نقطه کوچک شهری در کنار بقیه بختیاریها زندگی میکنن و مردم مختلفی هم هستن.میگن هم ، دزفولی هستیم چون تو منطقه جدید شهری ساکن شدن.اما این منطقه شاید ده تا بیست درصد شهرستان باشه.مابقی شهرستان همگی املاک بختیاریاس. و دراخر تنها جایی ک تو دزفول ب عیلام ربط دادن منطقه چغامیش هس ک اونم مال بختیاری هست.
ایلامیان حکومته ولی فرق میکرد این حکومت قبل پارسیان بوده و نژادای مختلفی داشته مثل آوانی (دزفولی الان) انشانی که یه شهر بوده نزدیک شوش ولی خود شوش نبوده میگن احتمالا جزو سهرای جنوبی شوش بوده و همینطور شوشی و چند نژاد کوچک بوده و اینا ایلام رو تشکیل میدادن و ایلام هم سه ابرقدرت داشته که اولی شون شاهان اوانی بودن که چیزی حدود هشتصد سال به ایلام حکومت می کردن طی سال ها پارسیان پدید اومدند و ژن دزفولی ها دورگه شد چون خود کوروشم اهل انشان بوده که فاصله زیادی با دزفول نداشته به مرور زمان ساسانیا و اشکانیا مخصوصا ساسانیا به دزفول اومدن و بعدش گرجی ها و ... که تو متن اومده همچنین رومی ها هم کم نقش نداشتن سالیان درازی توی دزفول بودن و حتی پلی هم ساختن تا ساسانیا بتونن عبور کنن تعدادی ازونا توی دزفول موندن و آزاد شدن بخاطر ساخت پل حداقل یکم مطالعه نمیکنی تا تو ویکی پدیا برو طی صد و پنجاه سال اخیر هم بختیاری ها وارد شمال این شهرستان شدن و الان چند شهر از سیزده شهر این شهرستان مربوط به اوناس ببن اونا اصلا ربطی به دزفولیا ندارن دزفولیا جنوبن اونا شمالن و توی مرکز شهرم که نواحی از سرپشت جزوشن هر دوشون زندگی میکنن ولی بیشتر دزفولی و تعداد دزفولیام از بختیاری ها خیلی بیشتره با اونکه خیلی از دزفولیا توی شوش رفتن اخیرا واقعا نمی فهمم با چه استدلالی چغامیش رو بختیاری کردی!!!
لطفا
درباره اصل نژاد شوشتری دزفولی شوشی و بختیاری صحبت کنید.
در باره نوع گروه خونی و نوع dna موجود در خونشان تحقیق کنید .
شاید از این طریق بتوانیم نام عیلامی و آریایی اصل و زبان اصیل و متمدن خود و فرهنگ غنی خودمان را به جهان ثابت نماییم . ونام خود را ثبت نماییم
لر ها سبک خاص زندگی دارند
زبان دارند رسم و رسومات مختلف در مهمانی ها و در فصول مختلف دارند رقص دستمال بازی و چوبازی دارند همه اینها ریشه چندین هزار ساله دارد. معرفت و شجاعت لر ها رو توی جنگها با بیگانه ها ندیدید ؟!! این برچسب هایی که به قوم لر میزنید نشانه بی فرهنگی و بی انصافی خودتونه
سلام
ممنون از حساسیت خوب شما
فرهنگ،مجموعه باورها،ارزشها و هنجارهایی است که در طول زمان برای احیاگری جوامع و توسط مردم همان جامعه ایجاد شده و در قالب نمادها، مناسک، عرف و مواردی همانند، نمود مادی و معنوی پیدا کرده است.
اصلاح بی فرهنگ ، واقعیت بیرونی نداشته و شاید بتوان از واژگان غیر متعارف کم فرهنگ( جوامع بدوی) یا بد فرهنگ و مواردی همانند بهره برد.
قوم لر،پیشینه تاریخی بالایی داشته و بخشی از آن را باید در بومیان زاگرس و بخشی دیگر را در آماردهای مهاجر از شمال ایران به لرستان و کهگیلویه و بویراحمد ( قبل از تثبیت حکومت مادها)، جستجو کرد.
ریشه تاریخی این قوم و غنای فرهنگی آن مسلما غیرقابل انکار و حتی تشکیک است.
آخه کس کش تو که معلومه پدر و مادرت از کدوم جهنم در اومدن داری راجب شهری میگی که در و دیوارش با آدم حرف میزنه آثار باستانی ش معلومه حتی گویش دزفول وشوشتر و کلماتش حکایت از داستانهای معتبر تاریخی میدن تمام این فامیل هایی که نام بردی یک مشت از خروار نیستن تو رو ته بنجاله خوته پیدا کن پسسست کثیف.
نویسنده از فامیلا خودت هست و برا عادی کردن هویت تاریخ تون تو این خاک این ادعاها را نوشته ژ .
مهاجرها همونان که شاپور اورد و ده هزاربرده رومی بودن که الان عده ای بقول نویسنده گرجستانی.افشار.عرب هم بهشون اضافه شد و یه شاخه شدن با زبون یادگرفته شده از لرها.
اگر دزفولی ها رومی هستن چرا گویش ما از فارسی میانه گرفته شده؟ زبان خوزی از کجا میاد؟ چرا کلمات رومی نداریم ما؟ چرا مشخصات رومی ها رو شریک نیستیم؟
به سمت شمال دزفول فراری شدند و ساکن مناطق سردشت و کوه های اطراف شدند،کم کم از کوه ها به سمت دشت های دزفول سرازیر شدن واونجا زندگی کردند.
عجب
خوده من از ایل دوروکی طایفه کیانی هستم.لرها از همان کیانیانن. بعنوان مثال طوایف کیانیان و کیانی و کیانپارس و کیخایی و....زیادی در بختیاری هست.فقط شاخه کیان ارثی بالغ بر شصت طایفه و دوملیون نفرن.
تمام لرها به بزرگانشون لقب کیخا میدن یعنی بزرگ.دقت کن کی+انیان__کی+خا__ اسب در منطقه میانکوه زاگرس رام شد ک دقیقا محل کیانیان و منطقه بختیاری کنونی بوده.
لرها از نسل کی لهر(لر)+اسب(رام کنندگان اسب)شاه کیانی هستند ک درشاهنامه بخش بزرگیشو اشغال کرده. لرها هنوز ک هنوزه شاهنامه خوانی میکنن و در بیشتر منازل شاهنامه دارن.این نشون میده لوریان ک تو میگی خیال خام هست .
اشوریها درکتیبه هاشون اومده پارسوماش را متصرف شدن.مردم پارسوماش قرنها زیر نظر اشور بودن.تا اینکه شخص هخامنش ک ریاست ایلی کوچرو بود خود راشاه پارس+وماش نامید پارسوماش مسجدسلیمان کنونیه.نبیره هخامنش حکومت پارس جدید را تاسیس کرد.پارس جدید ادامه تمدن پارسوماش بود.و نامش را هم از پارس وماش گرفته بود.
شیراز هم ک میگی نود درصدش لرتباره.اصفهان هم ک میگی نصفش لرتباره.اون نصفش گرج ترک ارمنی یهودی و....ن شیرازقومه ن اصفهان .
میخام بدونم از چه منبعی این چیزا رو در میارید ی چیزی شنیدین و زبون ب زبون چرخوندین ک دزفولی ها رومی بودن اخه بیسوادها برید یکم مطالعه کنید. اون موقع ک دزفولی ها بودن شماها ک ادعای بزرگی و اصالت دارید پشت کوه مشغول چروندن گوسفنداتون بودید از طرفی فرهنگ و اداب و رسوم هر کسی در حال حاظر نشون میده ک کی اصالت داره و مکانش کجا بوده در ضمن واسه اونایی ک کوروش رو لر میدونن بگم کوروش فقط در ایذه ک الان محل لرهاس ب دنیا اومده ک حتی اون موقع هم اسم شهر ایذه نبوده۲۵۰۰ سال پیش ک کوروش ب دنیا اومده لری در کار نبوده کوروش بزرگ هخامنش بوده و ایرانیها کلا هخامنش هستند پس سعی نکنید خودتونو ب بزرگی بچسبونید ک ادعای بزرگی کنید قصد توهین ندارم ما لرهای خیلی محترمی هم داریم اما اینو واسه اونایی میگم ک ب هر نحوی توهین میکنند ...التماس تفکر واسه کسایی ک ندونسته حرف میزنند اول اطلاعت مطالعه تو بالا ببر بعد شعر بگو
در سوریه همراه با صلاح الدین ایوبی در جنگهای صلیبی شرکت میکردن و بعد از پیروزی بخاطر ترسی که صلاح الدین ازشون داشت بخاطر جنگاور و شجاع بودن شروع به کشتنشون میکنه و دوباره به وطن خودشون برمیگردن .
به گفته شهاب الدین العمری نویسنده مصری چطور اون زمان از انگلیس و دورترین کشور اروپایی میومدن تو جنگها شرکت میکردن از ایران هم میرفتن و اینکه چند طایفه از لر به اونجا رفتن وقتی جنگ تموم شد برگشتن
بعضی از مردم ایران خیلی نژاد پرستن . بنظرم یکی از این قوم ها دزفولی ها هستند. این سایت کاملا درست نوشته و باهوشی بعضیاشونم بخاطر نسب داشتن از یهودیه و یکی بهبهانی که اینها هم به یهودی معروفن و الانم یهودیها به نژادپرستی معروفن تو دنیا.
سلام
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، هیچگونه نظر تائیدی یا تکذیبی در این خصوص نداشته و صرفا بستر برای تضارب آرا با هدف تنویر افکار عمومی و توسعه ابعاد شناختی را مهیا نموده است.
در روند بحث ها هم تقاضا داریم از توهین قومی بشدت پرهیز شود.
مسؤول انجمن ميراث فرهنگي، گردشگري و محيط زيست دزفول گفت: در حال مرمت و مطالعه پل قديم دزفول هستيم.
روحالله بهشتي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان بيان كرد: شهرداري دزفول از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در حال جداسازي الصاقات پيادهروي پل قديم دزفول است كه از بتون ساخته شده و در گذشته نصب شدهاند تا براي مطالعه و مرمت آماده شود.
وي افزود: اين جداسازي از حدود 10 روز پيش آغاز شده و براي محافظت از بناي پل با دقت و محافظت بسيار بالايي در حال پيشرفت است.
به گفته اين دوستدار ميراث فرهنگی: تمام اين فعاليتها با هدف حفظ اين اثر باستاني و ثبت در سازمان جهاني يونسكو است.
پل قدیم مهمترین اثر تاریخی دزفول است که در حدود ۱۷۵۰ سال پیش شاپور دوم ساسانی آن را به کمک اسیران رومی بر روی رود دز بنا کرد. این پل به همین دلیل به پل رومی نیز مشهور است. او برای حفاظت از پل قلعهای نیز بنا کرد که در محل قدیمی آن محلهای به همین نام (قلعه) وجود دارد.
این پل بر روی رودخانه دز واقع شده و ساختمان فعلی آن در دوران صفویه بر روی ساختمان قبلی بنا شده است. ساختمان این پل متشکل از بافت معماری متعلق به سه دوره تاریخی است. بخشهایی از پایههای پل مربوط به دوره ساسانی و بخش طاقدیسی پل مربوط به دوره صفویه و از نمونههای طاقهای دوره اسلامی است و سرانجام بخش عرشه پل که از مصالح جدیدی همچون سیمان و فلز ساخته شده است مربوط به دوره رضا شاه پهلوی است.
شنبه/ ۳۰ مهر ۱۳۹۰ / ۱۰:۲۷
دستهبندی: خوزستان
کد خبر: khouzestan-18812
البتهقیلازاینکهاسیرانرومیپلدزفولروبسازند
وبعدازاونهاهماقوامایرانیوعربدراینجازندگی
میکردندولیرومیهاهمساکنشدند
می خواستم حرف های بیشتری بگم دیدم دوستاتن همه چیز رو گفتن حقایق کاملا مشخصه بیخود پنهانکاری نکنن .کی گفته دزفولی ها پارسی هستن ؟
بشدت قوم گرا و خشک و متعصب به زبان عجیب خودشون . مدرکشم قیافه های بور و چشم آبی و و نژاد رمی اینهاست .
مردم اصلی شهر دزفول همان لرها و عربها هستن توصیه می کنم برن تاریخ خودشون رو مطالعه کنن بعد بیان اداعا کنن .
لطفا مطالب را بشکل مستند بیان کنیم و بر دانش همدیگر بیفرائیم. فقط نقد و اتهام که کاری را جلو نمی برد؟
اگر مالک اصلی لر و عرب هستند باید ثابت کنید.
اینهمه شهر لر نشین داریم معروف هم هستن چرا دزفول به همچین شهری معروف نیست؟ اینهمه عرب زبان داریم چرا گویش ما عربی نیست؟ قومگرایی یعنی اینکه......... ولی چنین چیزی بین دزفولی ها دیده نمیشه !!!
ای مردم بختیاری که هی اصالت اصالت می کنید اصالت یعنی متمدن بودن مثل شهری ها که هرروز دارن پیشرفت می کنن نه مثل ما که بعد از اصالت هزار ساله هیچ تغییری نکردیم و همچون هزار سال پیشمون داریم زندگی می کنیم و فقط توهین و دعوا راه می اندازیم من بختیاری اگر بخواهم تاریخم رو بگم که سوژه مردم می شیم بس کنید ما تاریخ کتبی که ثابت کند ایرانی هستیم نداریم دلیل نمیشه محمدزمانی بگه ایرانی اصل بودیم دیگه بگیم ها محمد زمانی گفته پس ایرانی اصل هستیم .
من از تمام مردم ایران معذرت می خوام این اشخاص بختیاری اصیل متمدن نیستن بختیاری ها اصیل متمدن نفاق نمی اندازن و بفکر مردم کشور هستن و هیچ نژادی جز انسانیت براشون مهم نیست بدرود
سلام
یکی به میخ زدی یکی به نعل. اما از جمله آخرت خیلی خوشمون اومد. تو دل نشست
یه کلیپی بود که آدمای مختلف از نژاد رنگارنگ رو دور هم جمع کرده بود و با آزمایش دی ان ای مشخص شد که همگی با هم نسبت دارن
ما انسانیم و فقط ادعای انسان بودن داریم
واقعا جای تاسف داره
صدها سند هست که خوزستان هیچ وقت خاک بختیاری ها نبوده حتی لباس اونها برای خوزستان با دمای پنجاه درجه مناسب نیست.
رضاخان بختیاری ها رو به زور و تحت عنوان طرح تخته قاپو کردن عشایر بختیاری به خوزستان کوچ داد به جهت مقابله با اعراب و کاهش جمعیت خوزی ها به دلیل بیماری هایی مثل طاعون بعد این مهاجرین به ما صاحبان خوزستان میگن شما مهاجرید؟ خنده داره نه !!!!!
جوری میگه زمین های بختیاری انگار سند دستشه ، یه مشت مرد اسلحه به دست که یه مشت افراد دیگر رو اجیر کرده و دورو برشون جمع شده و با زورگویی میگفتن زمینا از ماست !!! سندش کووو ؟ چرا رضاخان اومد نتونستید بگید اینا مال ماست ؟!!! مراتع ملی با چه حسابی مال شما بوده ؟ در کتاب های تاریخی هم نوشته شده که شهر جندیشاپور رو شماها تخریب کردید با حمله هاتون به جندیشاپور ، اگر اینجا خونه شما بود بهش حمله نمیکردید ،
با نگاه کلی به گذشته اگه به هر قومی نگاه کنیم دنبال ریشه اون میگردیم و این تمومی نداره و ریشه همه انسان ها بر میگرده به اولین انسان جهان حضرت آدم.
این نکته رو بگم وقتی قومی پای گذاری شده بهش افتخار کنید اینکه جنگ نداره انعطاف پذیر باشید.
اصل مطلب اینه که دزفول جنجال به پا کرده توی خوزستان و جاهای دیگه دیگه نگین فلان تاریخ اون قوم اومده این قوم اومده فلان بحمان بحث نکنید ۱۰۰سال دیگه مردم جدید مارو هم یادشون نمیاد زندگی کنید.
حالا بیایم سر اصل مطلب این دیگه اصلشه.
الان دزفول یه قومه واسه خودش
بختیاری قومه واسه خودش
و مابقی قوم های ایران
الان جدیدا میگن دزفولیا رومین اخه چیشون رومیه ۱۰هزارتا اسیر رومی اوردن پل رو ساختن رفتن یه تعدادی موندن همش قضاوت الکی میکنین فانوسا.
الآن همه چی مشخصه
دو قوم دزفولی داریم صحرابدر و سیاه پوشون
تمام
لر نگه املاک فلان بحمان متعلق به لرهاست
تو سرت به زندگی خودت باشه عامو
ناگفته نماند نژاد پرستی رو بزارید کنار از ایجاد تفرقه صرف نظر کنید هیچ ارزشی نداره.
پیش پیش سال نو مبارک
محقق . طرفی
لرها و عربها هم از یک تبارن و سامی نژادن
من حدود ۲۰ سال در اروپا و کشور سوئد زندگی میکنم و زاییده شهر مقاوم دزفول هستم اوایل حضورم در کشور سوئد با چند تا از هموطنان بختیاری آشنا شدم و خیلی کمکم کردند در قربت که تنها نباشم مثل برادر من رو کمک میکردند هنوز هم با هم ارتباط خانوادگی داریم من اصالتا دزفولی هستم حدود دوسال پیش رفتم دانمارک آزمایش ژنتیک دادم در اروپا بوسیله بزاق دهان نژاد آدم رو تشخیص میدهد و جواب آزمایش دی ان ای من ۸۵ درصد با بختیاری ها شباهت داشت و افتخار میکنم ریشه اصلی من قوم لر و ایل بزرگ بختیاری میباشد ولی نژادپرست نیستم و همه اقوام ایرانی محترم هستند قدمشان روی سرم جای دارد. با سپاس
این تقسیم بندی ها مثل لر جنوبی شمالی بزرگ کوچک دزفولی شوشتری و...
در زمان صدر اسلام مهندسی شده و در زمان صفویه به اوج رسیده برای از هم گسیختگی ایرانی ها
اگر اشتباه نکنم طبق کتیبه های بازمانده از دوران هخامنشی حدود 7 قوم فارس تبار داریم که سه تاش کوچرو بودند
یکی از انها ساگاراتی ها(زاگرسی ها) هستن
ساگاراتی ها در واقع بختیاری و لر های کنونی هستند
دوستان بدور از نژاد پرستی اندیشه کنیم
لهجه زیبای فارسی دزفولی فارسی شوشتری شباهت زیادی به لهجه بختیاری داره
عجیب هم نیست چون همگی ما ذاتا پارس هستیم و گویشی پارسی داریم
نامگزاری هایی مانند لر بختیاری دزفولی اصفهانی
هیچ مبنای تاریخی ندارن
نه اینگه قوم لر یا دزفولی ها هیچ اصالتی نداشته باشند! اصلا اینطور نیست
این نامگزاری ها توسط افرادی که خیر و صلاح ایران و ایرانی رو نخواستن شکل گرفته
وگرنه همه ی ما ریشه مشترک داریم کاملا واضحه
کشور یوگوسلاوی رو همین تفرقه ها تجزیه کرد
هم خون به هم خون توهین میکرد و اون رو بی اصالت و حقیر میدونست
کاری که در حال حاضر خیلیا انجام میدن
از قدیم شهر و سرزمین بختیاریهای انشانی پارسی و لرهای فیلی کاسی بوده .منتها برخی اقوام دیگه که همگان میدونن هم طی سده ها گذشته به این خاک مهاجرت و منزل گزیدند و موندن ازجمله سیدها و عربهای عجم_صبی ها_افشاریها_خوانساری_عربهای اردنی و عربستانی که درسپاه روم اسیرشدند و..
اقوام مختلف ک مهاجرت کردند الان ورچسب دزفولی روی خود میزنن.و اخیرا در ویکی پدیا تعغیرات چشمگیری انجام دادن که هویت این شهرستان را تعغیر بدن .
بند اولین کسانی که در خاک دزفول منزلذگزیدن بختیاریهای انشانی را تعغیر به هخامنشیان پارسی
بند گویش مردم شهرستان بختیاری_فیلی و مجموعه ای از بختیاری و فیلی را ابتدا تعغیر به دزفولی بعد به دزفولی فارسی. درحالیکه صددرصد واژگان بقولی دزفولی لری هست و اگر قرار باشه به فارسی .دقیقا بختیاری و فیلی خیلی فارسی تراند.
لهجه دزفولی یک لهجه ترکیبی از لری شمالی و لری میانی هست که صددرصد واژگان لری را شامل میشه و هیچ شباهت و ربطی به فارسی ندارد ب شکلی ک کسانی که تکلم میکنن ی فارس زبان خیلی سخت بعضی کلماتشو متوجه میشه.
خیلی از بندها را تعغیردادن اخیرا ولی متوجه نیستن مکان و جغرافیا شهرستان دزفول درکجا قرار داره .اگر دزفولی گویشه_تنکابنی هم گویشهای.اندیکایی هم گویشهای .خرمشهری هم گویشهای .برازجانی گویشهای سیرجان گویشهای.ورامین گویشه. اینها فقط نام شهرستانهان. بار تاریخی ندارن چنانچه قبلاً نام دزفول وجود نداشته بنابراین ن قومه نه نژاد یک جغرافیا در سرزمین بختیاری و زاگرس میانی هست ک اقوامی به دلایلی آمدند و موندن.
اولا ورچسب نه برچسب
دوما رومی که راجعش حرف میزنی اشکانیان بیرون کردند
دوم ژنتیک دزفولیا شباهت زیادی به لر ها داره که احتمالا لر باشن
با تشکر
(۱)_ بخش بزرگ قبله ای دزفول=۱۵درصد شهرستان
۱جاته(عرب بختیار)۲بنوارحسین(عرب بختیار)۳زویه(بختیاری)۴_زویه خرسون(بختیاری)۵زویه مرادی(بختیاری مالی عرب)_۶سنجر(بختیاری)_۷شوهان سفلی و علیا(بختیاری لر)_۸قلعه طوق(بختیاری مالی)۹_گاومیش آباد غربی(بختیاری)_۱۰گاومیش آباد شرقی(بختیاری عرب)۱۱بند بال بالا و پایین(بختیاری مالی)_۱۲شهرک منتظری و پیروزی(عرب لربختیاری)۱۳قالوند(لر بختیاری)۱۴شهرک بهروزی(لربختیارعرب)۱۵بن جعفر(بختیاری مالیهای کرد و لرتبار)۱۶_دزاب(بختیاری)۱۷_میانرود(عرب)۱۸سیاه منصور(بختیاری)۱۹_ماجری(بختیاری)۲۰_انجیرک(بختیاری لر)_۲۱_قلعه سید(بختیاری عرب)۲۲_چغاپهن(بختیاری)۲۳علی شلگهی(بختیاری مالی)۲۴چغامیش (بختیاری)۲۵قلعه نو(بختیاری مالی)۲۶خلطه(عرب)
(۲)_بخش بزرگ ماهوربرنجی دزفول=۱۰ درصد شهرستان
۱_اواناری(بختیاری)۲_بوگندیه(بختیاری)۳_پلنگآو(بختیاری)۴_چالمهد(بختیاری)۵_سوزاوسربیشه(بختیاری)۶_سردول نساروند(بختیاری)۷_شیرین آو(بختیاری)۸شیبیه(عرب)۹_شهیدان زید(عرب بختیاری)۱۰_کول سوره لیراسد(بختیاری)۱۱_اوستا(بختیاری)۱۲_گوشران(بختیاری)۱۳_ماهوربرنجی علیا(بختیاری)۱۴ماهوربرنجی سفلی(بختیاری)۱۵_میدان(بختیاری)_۱۶بنه قیصر(بختیاری)۱۷_فیروزاباد(بختیاری)۱۸_کلولی(بختیاری)۱۹_گوراسبید(بختیاری)۲۰_سایت(بختیاری)
(۳)بخش بزرگ سردشت و سالنددزفول=۳۰ درصد شهرستان
۱_اواژدون(بختیاری)۲اوژدون شهی ها(بختیاری)۳_اوجاز(بختیاری)۴_اوسیلا(بختیاری)۵_اومارون(بختیاری)۶_پیزلعه(بختیاری)۷_ابولحسن(بختیاری)۸_اوبید علیا و سفلی(بختیاری)۹_اوبید لفطعلی(بختیاری)۱۰_اشکفت ممدلی خان(بختیاری)۱۱_اشکفت حیدر (بختیاری)۱۲_باغیصر(بختیاری)۱۳_باغ موگچ(بختیاری)۱۴_برافتاو ولیرغرهبو(بختیاری)۱۵_بن گیزلا(بختیاری)۱۶بنه ممدلی خون(بختیاری)۱۷_بیشه برافتاو(بختیاری)۱۸_بیشه سورعه(بختیاری)۱۹_پاره و پاکوملا(بختیاری)۲۰_پودستا وپیله وردی(بختیاری)۲۱_کل بالا و تمدبازارگه(بختیاری)۲۲_تنگ دز سفلی و تنگ دز علیا(بختیاری)۲۳_توت علیا و سفلی(بختیاری)۲۴_چال رملی وتوه مدد(بختیاری)۲۵_چمه تینه و چم پل برافتاو(بختیاری)۲۶_چگاه اسفندیاروچمطویله(بختیاری)۲۷_چمبره هارونی(بختیاری)۲۸_دارگی دارچولی و دارزرد(بختیاری)۲۹_درباریک درجافردرآلیگر(بختیاری)۳۰_دلی پادیگوله و دیفه ملک(بختیاری)۳۱_زوره سالندو زمی سوهده(بختیاری)۳۳_سرپل و سراشکفت تنگه دز(بختیاری)۳۴__سرموره سرچل و سرتخت(بختیاری)۳۵_سه اشکفته بندر.سفلی.علیا(بختیاری)۳۶_سه چلون وکارنج(بختیاری)۳۷_علی عرب علیا و سفلی(بختیاری)۳۸_کنگرستان و کلنی(بختیاری)۳۹_گردبیشه و گاومیر دودانگه(بختیاری)۴۰_او اسبید علیا و سفلی(بختیاری)۴۱_لیریزبه و لطف آباد(بختیاری)۴۲_لوکرا هرنگل و مست پی(بختیاری)۴۳_مورتا ملامیرومین ره محک(بختیاری)۴۴_نثار و وارگه علیا و سفلی(بختیاری)۴۵_وارگه کنار و اشکفت خرما(بختیاری)۴۶_بیشه برافتو و هفت تنان(بختیاری)۴۷_بخش ایسپره (بختیاری)۴۸_ملکی گردآوری و ملک بهاره(بختیاری)۴۹_سیزده دره و داریگه(بختیاری)۵۰_کوسوده سه توه و میگرون(بختیاری)۵۱_بخش زردتشت و توه کینا(بختیاری)۵۲_چشمکره و جلگه تخته(بختیاری)
(۴)_بخش بزرگ شهیون دزفول_دهستانها روستاها سرزمینها و طبیعت بکر=۳۰درصد شهرستان
(بختیاری)
(۵)بازار دزفول بافت آجری قدیم بافت شهری جدید بعداز انقلاب اسلامی=۱۰درصد شهرستان
۵۰درصد جمعیت شهرستان در بخش (۵)زندگی میکنند و ۵۰درصد جمعیت شهرستان در بخشهای
(۱)-(۲)-(۳)-(۴)زندگی میکنند.
۵۴درصد گویشوران شهرستان متکلمین بختیاری ۴۳درصدمتکلمین مخلوطی از لری و دری تحت عنوان دزفولی
۳درصد گویشوران شهرستان متکلمین عربی
من شوشتری هستم ما شوشتری ها خودمون جزو قوم لر میدونیم و یه ایل از لرها هستیم زبان شوشتری لهجهای از زبان لری میباشد ما شوشتری ها وقتی با لهجه شوشتری با لرها صحبت میکنیم دو طرف متوجه میشیم که چی میگیم ایل شوشتری هزاران سال با قوم لر در کنار یکدیگر زندگی کردند و برادر خونی هستیم در ایران لرها وطن پرسترین قوم ایرانی هستند با اینکه بیش از ۱۴ استان لرنشین داریم هیچگاه اقدامی برای تجزیه طلبی انجام ندادند و همیشه مدافع خاک و ناموس مردم ایران بودند پدر بزرگ من همیشه میگفت شوشتری ها یه تیره از لرها هستند اگر لرها در خوزستان نبودند خاک خوزستان توسط یه عده جاهل تجزیه طلب به خطر میافتد
مورد بعدی مکان شوشتر هست ک در وسط زاگرس میانی و وسط بختیاری قرارداره-یکی از دوستان پایین متنی نوشت ک واژه بختیار ب دلایل سیاسی به بخشی از مردم زاگرس میانی اطلاق شد دقیقا درست گفت .این واژه به همه اون قوم به دلایل سیاسی داده نشد تا درنسلهای بعدی تجزیه و اسمیلاسیون بشن این زیرکی حکومت صفویه بدلیل هراس از قدرت این قوم بود
دلیل بعدی درتمام کشورها پنجاه درصد کسانی که ابتدا ب زندگی روستایی و بعد شهری روی می اورند.هویت گریز میشن و بقولی احساس مدرنیزه تری میکنن مثل کشور ترکیه و کوچ نشینان ترکی ک روستا و شهرنشین شدن و ترک بودن خودشونو انکار میکردن و میگفتن ما عثمانلی انکارایی و....هستیم(پشت تمام اسمیلاسیون حکومتها قراردارن)_ شوشتری یک طایفه از بختیاری بوده.
مورد بعدی ک این رو قاطعانه تاییدمیکنه
فک کنم بختیاری ها صدها طایفه دارن و طایفه به طایفه گویش و لهجه ها متفاوتی دارن. بطور مثال گویش میوند با کیان ارثی متفاوت و کیان ارثی با ممصالح و ممصالح با دورکی و....و اینها هرکدوم صدها تیره و طایفه زیرشاخه دارن ک بازم لهجه ها اونها متفاوته
بنابراین موضوع لهجه شوشتری مکان زندگی واژگان و .....یک موضوع ساده و قطعا طایفه ای از بختیاریها بودن ک ب دلایلی یا با سیاست حکومات هدفمند جداسازی و سعی در اسمیلاسیون شدیدشون داشتن و دارن
سلام و عرض ادب
بسیار ممنون از مشکارت شما
دوست عزیز، ماهیت مطلب و نوع کامنت ها ، گرایشی به بحث سیاسی و تجزیه طلبی و معاند، تهدید و تحقیر قومیتی، قوم برتر و غیره ندارد. حتی تاکید موکد شده که از قوم گرایی و تگاه پان ، فاصه گرفته شود. نوع نگاه بحث ، کارشناسی و با تاکید بر قوم شناسی و ریشه یابی قومی با رویکردی پدیدار شناسانه است.
ممنون می شویم که با این رویکرد، برایمان مطلب ارسال نموده و در بحث شرکت داشته باشید.
سلام
فرمایش شما کاملا درسته. اما در خصوص نجف و یمن، با توجه به بعد مسافت و فاصله دور این دو نقطه از یکدیگر ، اندکی ابهام ایجاد کرده است؟
به امید روزی که مناطق کردنشین جدا شده از ایران را از سوریه و عراق و ترکیه پس بگیریم هر جا لر هست آنجا کردستان است و هر جا کرد هست آنجا لرستان است و هر جا کرد و لر هست آنجا ایران است .
سلام
ضمن احترام به نظرات شما و تشکر از مشارکت در بحث،
خواهشمندیم با رویکردی شناختی و تحلیلی به موضوع ورود کنید و برغنای معرفت شناسانه بحث و متن بیفزایید
دوست کرد دوست لر است و دشمن کرد دشمن لر است.پیروز و سربلند باشید
*واقعیات رو نمیشه کتمان کرد و کتمان واقعیات نشانه ضعف گوینده از لحاظ سواد تاریخی عقلی و فهم هست
*در طول تاریخ این کشور همیشه قدرتمندترین شاخه ایران از لحاظ جنگاوری و قدرت نظامی بختیاریها و اجداد بختیاریها بودن دراین شکی نیست
*مطمنا در قدرت این مردم همان بس که نادرشاه افشار با تقریبا تمام اقوام و حتی افغان تاجیک و....به منظور تصرف بختیاری هفت مرتبه لشکرکشی کرد که هر هفت مرتبه شکست خورده و درنهایت مجبور به سازش و صلح و اتحاد شد
*بطور کلی قبول کرد که بختیاریها فدرالئ درقالب ایران توسط خودشون اداره
*چنانچه در حکومات بعدی و قبلی هم همیشه تنها مردمی بودن که باج به حکومتها نداده و همیشه فدرالی اداره میشدن یعنی حکومت یک قدرت و بختیاری یک قدرت منتها هردو درقالب ایران
*بنابراین موضوع اصفهان یک موضوع ساده هست و بیرون راندن افغانها هم کارچندان پیچیده ای برای این مردم نبوده هرچند افغانها و تاجیکان قدیم مردم بسیار قدرتمندی بوده.و چند مرتبه ایران بجز مناطق غربی تصرف کرده مثل(غزنویان صفویان و...) بودن و بطور کلی همین الان هم از نظر افغان و تاجیکان خراسانات قم یزد و شمال اصفهان جزو دایره سرزمینی و کشور خودشون هست.
*نادرقلی افشار تمام فتوحاتش بعد اتحاد با مردم بختیاری بوده تاریخ واقعی با کسی تعارف نداره اما تاریخ جعلی حسادت یا...میتونه کسانی ک هیچگونه تحقیقات تاریخی ندارن رو مدتی فریب بده
*به اعتقاد من تمام مردم جنوب و غرب ایران من جمله چارمحال بختیاری *غرب فارس *غرب اصفهان *غرب مرکزی* شرق لرستان*غرب همدان* شرق ایلام*مرکزوشمال خوزستان و بخش مهمی از بوشهر قبل از نامگذاری . نام بختیاری از نسل اجداد بختیاری ها هستیم و نام بختیاری صرفا به بخش کوچکی از این مردم اطلاق شد طوایفی را ثوا و درنهایت جداسازی سیاسی انجام شده که معظلاتش رو الان هم شاهدیم *
*نام بختیاری دلایل سیاسی توسط صفویه داشته که درپی اون تجزیه و جداسازی مردم جنوب و غرب ایران برای تضعیف
*قبل ازنامگذاری بختیار همگی مردم بخشها بالا که ذکر کردم رو به مردم ایلام یا صحیحترش مردم انشان یا انشانیان میشناختن*شاخه و طایفه سازی بعدها شکل گرفت و اسمیلاسیون شدید روی این مردم انجام شده*گویشها لهجه ها مختلف مردم متاطق بالا از لحاظ واژگانی صددرصد مشترک و از لحاظ بیانی متفاوت البیان جزئی هست که نشون میده همه ما یکی هستیم و نزدیکترین مردم بهمیم
*جغرافیا سرزمینی متصل بهم دلیل مهم دیگه این موضوع هست
انشانیان شامل کهگیلویه. چارمحال بختیاری. غرب و جنوب. غرب فارس .غرب اصفهان. غرب مرکزی غرب همدان .شرق لرستان بعلاوه بروجرد .مرکز و شمال خوزستان.شرق ایلام.بخش مهمی از بوشهر و غرب کرمان هست.
مرکزیت انشان شمال خوزستان ومردم انشان مطمنا تمام جغرافیا بالا هستن .دقیقا مثل استان اصفهان کنونی که مرکزیتش شهر اصفهان هست.
*فقط خاستم بهت بگم اگر جزو یکی از مردم این سرزمینهایی به اجداد خودت حمله نکن چنانچه خودت از نسل همونهایی
ما لرها بخصوص بختیاری ها ثابت شده ایم. اگر کسی با روحیات لرها آشنا باشه میدونه ما بعد از هزار سال هم بگذرد فراموش نخواهیم کرد که چه کسانی بدخواه قوم لر بودند. روشنفکران و ارتش بختیاری همیشه هوشیار و آماده است. سر قوم لر برای هیچکس در طول تاریخ، خم نشده .
حقیقت بگم این کامنت ها رو که خوندم یه مقدار ناراحت شدم همه ما انسانیم و نژاد و قومیت برتر نداریم الی کسی که کردار نیک. گفتار نیک. پندار نیک رو به نحو واقعی اجرا کنه
دوستان عزیز پدر بنده دزفولیه . و مادرم پدرش بختیاری از طایفه چهارلنگ و مادرش از طایفه لرهای ساکی. خواهرم شوهرش بیرانوند است و عمه ام شوهرش بختیاری و از طایفه بهداروند میباشد. فقط خواستم اینو بگم مردم دزفول پیوند خونی عمیقی با لرها دارند و بریده از هم نیستیم. تا اونجایی که میدونم پدرم دزفولیه و نمیدونم اصالتا از کدوم تبار هست . ولی یه انسان به تمام معناست و در فامیل مادرم خیلی قبولش دارند و احترام میزارند بش و دوستش دارند. همه مردم ایران قابل احترام هستند. دوستان توهین به همدیگه مثل تف رو به بالاست. مردم دزفول از هر نژادی که بودند با بیشتر طایفه های لر فامیل شدند و همخون هستند. انسان به دنیا میاد که چندین سال کنار هم نوع خودش به بهترین شکل زندگی کنه و بعد مهاجرت کنه به زندگی ابدی. این چند صباحی که در کنار هم هستیم به هم احترام بذاریم و شاد زندگی کنیم که ای دنیا ارزش چندانی نداره که دل کسی بلرزد و بشکند.
سلام
باشه ، چشم . تاریخ بفرما خداکرم جان خان
ایل شوشتری بختیاری نسب هستن
ولی دزفیل قروقاطی و بیشتربه لرستونی نزدیکن
کاکو خداکرم منم از لرهای شیراز هستم دوست دارم دزفول بشه یکی از شهرهای لرنشین استان فارس تا به کاکایل بختیاری نزدیکتر بشیم ولی از ما دوره دزفول و به کاکایل لرستانی نزدیکتره خوشحال باشید کاکایل بختیاری نزدیکتر به شما هستند. لرتباران عشق من هستند هر جا هستید سلامت و شاد باشید شیران زاگرس
تنها مردم مستقیما پارسوماش(پارسی)و از طریق پارسوماشی انشانی اصیل بختیاری ها هستند.بعد نژاد بختیاری ، شولی ها و بویراحمد و ممسنی و لرها جنوبی فارس و گناوه و دشتستان و بوشهرن که زیباترین نژادها هستن این اصلا جای بحثی نداره .
در مورد خوزستان
شما مجسمه غول پیکر سردار هخامنشی یا الیمایی که در ایذه در روستای شمی کشف شد بهمراه مجسمه کوچک داریوش هخامنشی که همزمان در همون روستای شمی کشف شد رو نگاه کنید متوجه میشی بومیان مرکز و شمال خوزستان بختیاریها هستن _دقیقا مجسمه شلوار دبیت ستره شال وقبا داره . سوای اون ،شیرها سنگی با قدمت بیش از ششصدساله در افصی نقاط مرکز و شمال خوزستان .شهرها تک قومیتی زیاد بختیاریها که بالاترین میزان استان هست.و.....
خوزستان یا اوجا یا خوزیا سابقا به شمال خوزستان می گفتن حتی تا دوره قاجاریه و خوزه یکی از ایالت های لرستان بزرگ بوده. عربستان عجم هم جنوب خوزستان بوده و شامل شهرها عرب نشین بوده که تا خوده دوره قاجار با نام عربستان کوچک یا عجم شهره بود. در کتیبه پیرغار در شهر فارسون چهارمحال بختیاری هم دقیقا عربستان عجم ذکرشده .
سوای اون شما در خوده دزفول (شهرش رو نمی گم که همه قروقاطین) ؛در تمام دنیا بومیان رو به روستاها می شناسن . اگه بجز بختیاری در بیش از سیصد روستا شهرستان دزفول ،قومی دیگه دیدی بعد ببا بگو.
یک باز معین یک بار ابوالفضل؟ چرا تغییر اسم
ولی در ایران قبل از به اسارت در امدن رومی ها چیزی بنام قوم دزفولی نداشیم دزفولی اصیل بازماندگان همان اسیران رومی میباشند از لحاظ ژنوم انسانی و شکل ظاهری به هیچکدام از اقوام منطقه کورد و لر و عرب شباهت ندارند . کلمات زبان دزفولی تشکیل شده از واژگان لری خرم آبادی و لری بختیاری که اگر این واژگان لری از زبان دزفولی برداشته شود چیزی برای گفتن ندارد و بوسیله دست و اشاره باید با یکدیگر گفتگو کنند
اولا تو هیچ کتاب تاریخی که بعد از فتح ایران به دست مسلمانان نوشته شده تاکید می کنم هیچ مطلبی در مورد استقرار رومی ها در خوزستان نیست . ولی در مورد کرد شامی اهل جبل السماق سوریه بودن بختیاری ها زیاد هست .
دوم اینکه جناب تاریخ دان، دزفول زمان به اسارت در اومدن رومی ها هنوز وجود خارجی نداشته که بخواد اسرای رومی رو توش اسکان بدن. دزفول تا قرن سوم هجری یک قلعه نظامی بوده که از پل قدیم محافطت می کرده و جمعیتی هم نداشته و بعد از اینکه در قرن چهارم شهر جندی شاپور و شوش در اثر هجوم عشایر کرد و لر و عرب رو به ویرانی و خالی از سکنه شدن میرن کم کم جمعیت دزفول با مهاجرت مردم جندیشاپور و شوش به محله قلعه دزفول افزایش پیدا میکنه در واقع مردم دزفول ترکیبی از مردم جندیشاپور و شوش که همان خوزی های باستانن هست ...
در صمن فردوسی در شاهنامه داستان اسکان رومی ها در خرم اباد رو توضیح داده و همین قلعه فلک الافلاک و پل هایی که توی پل دختر هست همگی کار رومی های اسکان داده شده در خرم اباد هستن... شما رو ارجاع میدم به شعر : زبهر اسیران یکی شهر کرد جهان را از ان بوم پر پهن کرد کجا خرم اباد بود ....
راستی چه خبر از طایفه رومیانی لرستان، دزفول و شوشتر همیشه خوزی و پارسی میمونن.
سلام
ضمن تشکر از نظرات ارایه شده، قسمت اخر فرمایشات شما جای اما و اگر وافر دارد. بخش اعظم قوم لر، مهاجران آمارد (شمال کشور) هستند به مرکز ایران. شباهت ژنتیکی بالغ بر 60 درصدی لرهای لرستان با شمالایران نیز موید این موضوع می تواند باشد. متنی تحلیلی در این خصوص در اینایگاه خبری منتشر شده است.
ورای این مباحث، یکی از ایرادات نظام آموزش و پرورش کشور ما این است که برای آموزش تاریخ ، دو نقطه اسلامی ( تاریخ اسلام) و هخامنشی ( حداکثر، بحثی مقدماتی از مهاجرت آریایی ها به ایران) را مدنظر قرار داده و بحثی در خصوص اقوام بومی ایران نظیر خوزی ها در خوزستان ، سکها در سیستان و چند قوم کاسپی ها ، کادوسی ها، گیل ها،آماردها ، طبری ها و .. در شمال کشور و مواردی همانند نمی کند.
و تمام نفت و گاز ایران در سرزمینها شهرستانها و استانها بختیاری و زیرپای بختیاریها هست
دقیقا از دوران پهلوی نفت استخراج میشه اول هرسال پول میشه میره مجلس.میره کمیسیون بودجه.اختصاص پیدا میکنه ب شهرستانها میره فرمانداری درنهایت شهرداری و خرج شهرستان ساخت و ساز فضاسبز و بخش مهمیش خرج اقتصاد و پول درگردش همون شهرستان اعم از میدان تره باره.شغلها اصناف بازاریون و....میشه
بنابراین حتی لباس تنمونم منبعش نفت و گاز بختیاریهاست
تمام این درمانگاه ها بیمارستانها و....منبعش پول نفت و گازهست
تا قبل کشف گاز و نفت ما مردم ایران مردم عقب مانده و بی بضاعتی ثوای حاکمان خوانین و بزرگان انگشت شماربودیم
همین پول روزانه درگردش هم منبعش پول نفت وگاز هست.بنظرم وقتی بختیاری میبینیم بایدتاکمرخم شیم.این شعر واقعا درسته
گرایران زمین بخت یاری نداشت
گمانم ک از بخت یاری نداشت
برا همه ملت سودمندن و خودشونو فدای بقیه کردن
هم جانی هم مالی.
.چون لباس تاریخی رقص و موسیقی بعلاوه اداب رسوم کهن ایرانی هم ندارید.
بله که ارث بابامونه قبل اینکه ملی بشه تمام سود نفت در جیب خودمون می رفت سرزمین و شهرهای بختیارین جدیدا می گید فارس هستین؟پس در جغرافیا لر و بختیاری چکار می کنین اونم توی نقطه کوچیکیش؟
تاریخ بختیاری ها مشخصه بازمانده ها هخامنشیان و هخامنشیان بازمانده ها ایلامن_ابرقدرت بودن و سرزمینها را فتح می کردن کمبوجیه یکی از اجداد ما هست که در مصرحکومت و دفن شده دلیل بر مصری بودنشه؟؟؟ یا کریم خان زند لرملایر در شیراز دلیل بر لرممسنی یا شولی بودنه؟پس مکان دفن ربطی به قومیت نداره
نیمه شمالی خوزستان ربطی به خوزستان نداشته مال ایالت بختیاری بوده و مردم ایلام ایلات خوزی_ الحاق شده به شهرها غربی و تشکیل یک استان جدید در دوره پهلوی.
آقای با اکانت دزفولی که دست از جعلیات من درآوردی برنمی داری.تخت قاپو مال تمام عشایر کشور بوده شامل عشایر ترک عشایر تات تهران عشایر کرمانج و تات خراسان عشایر قشقایی و شول و ممسن در فارس عشایر کرمان لرو بختیاری و....
بختیاری ها طبق گفته شما همه عشایر بودن؟، خیر در طول تاریخ بخش یکجانشین و روستایی بختیاری چندین برابر عشایر و تولیدکنندگان گوشت لبنیات و....بودن اسم شهرها را نمیبرم تحقیق کن
درضمن عشایر افتخار هستن سبک زندگی هخامنشیان هم کوچرو و ییلاق قشلاق بر سر جغرافیا و سرزمین ها خودشون بوده. لازمه و زمینه ایجاد تمدنها دو قانون بوده دامپروری و کشاورزی عشایر اجداد تمام ملت ایرانن روستاهاش و شهرها را مردم عشایر بوجود آوردن
بهون یعنی منزل زمینه ایجاد سرپناه _بعد روستا و درنهایت شهر_در اروپا شکل خانه رو ترسیم کن دقیقا برگرفته از اصالت اجدادیمون و برابر اصل یک شکل بهون
بهون
ساختن قالی
تولید پشم
نخ ریزی
لباس
گلیم
ساخت وسایل ابتدایی
تولید مواد خوراکی
و....زمینه ها ایجاد تمدنها بودن که به روستاها و در مرحله نهایی شهرها منتقل شده توسط خوده همون عشایر
احتمالا شما فکر نمیکنی که انسان به محض تولد اومد شهر ساخت در و پنجره و....هم گذاشت بهش؟
توسط اشکانیان بیرون رانده شدن
دزفولی ها فارس ان و به شما لرا نزدیکن
مولف كتاب تاريخ و فرهنگ بختياری ( عبدالعلي خسروي ، كتاب سوم ) مي نويسد :طايفه آستركی از كهن ترين طوايف بختياری مي باشد و نام آستركی سابقه ( 3800 ) ساله دارد و اين پيشينه مربوط مي شود به دوران پادشاهی آشتروك ناهونته ایلامی در شهرستان ايذه كه آن روزگاران« آنزان» بوده است.
همچنین درسنگ نوشته یافت شده از عقیلی نزدیک شوشتر که دکتر گیرشمن آنرا ترجمه کرده ازقول (آنتاشکال) که یکی ازپادشاهان ایلام بودچنین مینویسد: من آنتاشکال فرمانروای سرزمین آنزان(آنشان) و کوه های بختیاری هستم اگر چنین باشد پس باید نسل بختیاریها از پادشاهان ایلام دانست، طی تحقیقات به عمل آمده نشان میدهد که کهن ترین طایفه ای که در بختیاری میتوان روی آن پافشرد آسترکی است.و قدمت آسترکی به دوران آشتروک ناهونته میرسد و این طایفه خود را از اعقاب و اسلاف این پادشاه ایلامی میدانند و دلیل این ادعا را قرابت واژه آستروک و آشتروک خوانده اند. همچنین لازم به ذکر است بختیاری ها حرف ش را به س تبدیل میکنند که آشتروک به آستروک و سپس به آسترک تبدیل شده
اما کلمه آشتروک به معنی آستاره و ستاره میباشد و ناهونته معنی خورشید می دهد.
ناهونته در اصل همان آناهیتا=ناهید میباشد.
بااین وصف آشتروک ناهونته=ستاره خورشید.
همچنین کلمه آسترک یا آستراک همان ستاره میباشد که با (ی)آخر پسوند نسبت به آن داده اند.
نام بختیاری با به حکومت رسیدن تاجمیرخان آسترکی به لربزرگ اطلاق شده است.
باتوجه به اینکه دزفولیها و شوشتری های عزیز حرف ح و ع را مثل عربی وغلیظ تر هم تلفظ می کنند احتمالا در بین آنان سامی نژاد مثل آشوریها و یهود قدیم باشد. حتی بعضی کلمات مثل حوش و سعبات در زبانشان ریشه سامی دارد.
باتوجه به لهجه و موقعیت جغرافیایی و برخی گزارشات تاریخی می توان گفت آنان بازماندگان عیلامیها و خوزی ها هستند که بعدها آشوریها و یهودی ها و سپس بازماندگان مهندسان رومی وپزشکان مصری جندی شاپور با آنان آمیختند و بعد از اسلام اعراب وسادات مبلغان دینی به آنان پیوستند و در سده اخیر بختیاریها وارد این شهرها شدند و هنوز متمایز هستند.
با توجه به سبک و فرهنگ شهرنشینی بسیار قدیم آنها و مشاغل و حرف آنان واضح است بازماندگان تمدنهای قدیم هستند
که متعلق به دوره عیلام می باشد که همین خود نشان دهنده پیوستگی فرهنگی بین مردم لرتبار با عیلام کهن می باشد . و از سوی دیگر قدمت مردم سکونت در خرم اباد بیشاز ۵۰ هزار سال است پس قدمت مردم لر تبار بیشتر از مردم دیگر در ایران و بویژه در جنوب غرب ایران و خوزستان
می باشد .
در بختیاری ها بیشترین شبهات چهره به هخامنشیان و ساسانیان دارند
و همچنین پوشاک بختیاری ،، به دوره ساسانیان می رسه
ور اصالت مردم بختیاری و لر شکی نیست که از اصیل ترین مردم ایران
هستند .
بنده تمام عمرم را زندگی کردم و درحال حاضر در دزفول هستم
اما در خصوص مردم دزفول باید گفت که اکثریت مردم دزفول کنونی حومه بختیاری هستین و اکثر روستاها و شهر حومه بختیاری هستن یا اصالت بختیاری هستن چند روستا کم هستن روستای اصالتا کرد و عرب هستن و اینکه خیلی کسانی که دزفولی صحبت میکنن وقتی باهاشون صحبت میکنی میکن اصالتا بختیاری هستن
تاریخ در مورد اصالت مردم دزفول واضحه
که دزفولی های که خود را اصالتا دزفولی حاصل آمیزش غیر ایرانی ها با ایرانی ها هستن ولی جالب این که دزفولی ها خودشون رو جز هیچ قومیت
ایرانی نمی دونن .... و همین خودش نشون میده که اصالت واحد ندارند در موقع معرفی خودشون فقط دزفولی معرفی میکنن نه لر نه پارس نه بختیاری ......
شهر دزفول کنونی قدمتی به دوره ساسانیان داره .... لیکن چغامیش (حومه دزفول) از به دوره عیلام بر می گرده که تاریخ شناسان لرها رو بازماندگان عیلام می دونن که با تفاسیر چغامیش هم جز شهر های باستانی مردم لرتبار می باشد .
سلام و عرض ادب
تاریخ 50 هزار ساله را از کجا آوردید و از کدام منبع استفاده کردید؟
لرهای پیش از مادها و هخامنشی ها ، دو گروه بومیان لرستان و مهاجرین آماردهای گیلان هستند. یک متن نسبتا خوب در خصوص آماردها در این پایگاه خبری وجود دارد. لطفا در صورت تمایل، مطالعه کنید و نظرات تحلیلی و انتقادی خود را برای ما بفرستید
ممنون از مشارکت شما
نژاد دزفول از مادران رومی ست و ...
و فامیل ی آنها که بر اساس شغل و حرفه آنهاست دلیل محکمی است بر این موضوع ، بقیه اقوام عشایر و طوایف بین
و قدمت دزفول و شکل گرفتن آن پس از ساخته شدن پل توسط مهندسان رومی است
این اساس تشکیل دزفول است حالا اینکه در طول تاریخ اقوام دیگری آنجا رفته و زندگی کردند بدیهی ست و اینکه صاحب زمین قبل از آن اقوام دیگری بودند باز هم بدیهی ست
دزفولی اصیل میداند دستپیل کجاست؟!
سلام
ممنون از کامنت تان ، اما لطفا مودبانه تر و با ملاحظه بیشتر ، بنویسید
مگه در تاریخ اسمی از کرد و ترک و بلوچ و ....اومده؟ این نام ها مال بعد اسلامه قبل اسلام اسم هاشون چیزهایی دیگه بوده
.لرها چندین شاخه هستن که هر شاخه از یک شاخه کهن ایرانی هست بخشیشون انشانی بخشیشون پارسوماشی بخشیشون کاسی و.....وقتی دشمنی و عقده از لر و تاریخ کهن داری از نوشتههای مسئله دارت مشخصه_فارس ها کیا هستن؟توی ایران بجز لر وبختیاری و ترک قشقایی و کرد وکرمانجی و گیل و بلوچ و تات و عرب و مازنی و گرج و ارمنی و یهودی و تاجیکی و افغانی و چندتا اقلیت دینی کوچک مگه گروه قومیتی دیگه وجود داره ؟؟؟ا
اگه بلدی بگو؟این فارس شما کیا هستن که هیچ اثری ازشون نیست ولی شما میگی فارس؟پارس نام قدیم کل کشور ایران بوده از دوره داریوشه پارسوماشی(مسجدسلیمان لالی دزپارت اندیکا) به بعد .که نام زادگاهشو بر سرزمین های متصرفه گذاشت قبل داریوش انشان و پارسوماش و...بوده و سرزمین ها و حکومت ها کوچک محلی بودن
پارس اگر هم قوم باشه فقط شامل لرها میشه چون صددرصد تاریخ این حکومت در زاگرس و تمام استانها لرنشین هست حالا اگه قوم دیگه یک درصد این تمدنها و داشته در سرزمینها بود روزی صدتا مقاله و.....و کتاب و...چاپ که البته چون حکومت با لر بد و از لر ترس داره هویت و تاریخشو آشکارا نمیگه و حتی ب نفع مردمی که ب حکومت پارس ربط و تعلقی ندارن هم جعل میکنه
مردم استان های کویری شامل شمال اصفهان ، یزد ، قم ، سمنان ، کرمان ، وخراسانات. و تهران که شمال ایران هستن هیچ ربطی به پارس ندارن نه در جغرافیا زاگرس (تمدن پارس)هستن و نه آداب رسوم رقص و....دارن و هشتاد درصدشون اصالتا افغانی و تاجیکی الاصلن. کجای تاریخ از افغان و تاجیکی و کرد و ترک و....در باستان گفته!؟؟؟؟لر هم همین جور ب مرکز زمان اسمش تعغیرکرده
بالا بری پایین بیای هخامنشیان یک سلسله از تبار انشانیان بودن و انشانیان دقیقا ایلامیان هستن اعراب به انشان ایلام میگفتن.
کاسی ها هم شاخه دیگه از لرها بودن.
لر بختیاری شولی ممسنی فیلی لیراوی بهمئی شوانگاره پادریا تنگستانی و دشتی نهاوندی و ملایری و ثلاثی میانجای بالاگریوه جنوبی کلهر دیلم و گناوه ای و...... هر کدوم از این شاخه ها خودشون تاریخ ایران هستن.در کنار ترک و کرد و.....
حکومات گوتیان یا گتوندها_ایلامیان یا انشانیان_کاسیان_هخامنشیان و الیماییان_آل بویه_ساسانیان و زندیان و اتابکان حکومات اجدادی لرها و شاخه ها مختلف لرها کنونی هستن.زاگرس استانها لر نشین لباس رقص موسیقی تاریخ جغرافیای سکونت و....مشخصه از استان فارس و کهگیلویه بگیر تا لرستان و خوزستان و ......
سلام
ضمن احترام به نظرات شما و تشکر از ارایه نظر تخصصی ، یک نکته قابل تذکر در متن مشاهده شد. کاسی ها جزو لرها نیستند. مهاجرین از شمال ایران به سرزمین لرها هستند( بخشی از چهارمحال بختیاری ، لرستان و شمال حوزستان)
دزفول جز مماسن بزرگ بوده نه لرستان.التماس تفکر و تحقیق:
سلام
ممنون از مشارکت در سایت
خواهشمندیم ، نظرات خودتان را بدون توهین ارسال کنید
سلام
یا خود خدا ؟!
برادر لر ها و عرب ها
برای درک بیشتر مسئله برید ویکی پدیا رو چک کنید
مقاله این سایت همش ک نه ولی بیشترش غلطه
سلام
برادری و برابری مورد تاکید همه ما ، حول ایران اسلامی توانمند است. این مسئله یک بحث است ، ادعای غلط بودن مباحث یک بحث دیگر. لطفا بخش غلط متن از دیدگاه خودتان را بیان دارید تا بحث روی آن صورت پذیرد.
ممنون از توجه و مشارکت شما
اصن ضایعه
حاصل ازدواج زنان رومی و مردان ایرانیه
و کاملا ایرانی تبار
مناطق ایرانی در زمان تسلط بیگانگان توسط خود بومیان محلی به صورت نیمهمختار اداره می شد. حکومت یونانیها کمتر از ۹۰ سال دوام آورد و اشکانیان آنها را بیرون راندند. در مورد مغولها هم همینطور. ۵۰سال پیش از میلاد اشکانیان (پارتیان) بر منطقه حکومت کردند که آنها اقوامی ایرانی بودند. بعد از آنها گروهها و اقوام دیگری از قبیل اعراب نیز به این منطقه آمدند. مردم دزفول و بهطور کلی خوزستان، آمیزهای از جمعیتهای بومی فلات ایرانی هستند که از چند هزار سال قبل تا کنون در این منطقه رفتوآمد یا سکنی داشتهاند. عیلامیها، خوزیها، پارتیان و پارسیان از این قومها بودند. [۴۷] اما با توجه به مردمشناسی تاریخی خوزستان و با توجه به روند مشابه اختلاط اقوام پیشین در سرتاسر کشور و با توجه به دستهبندی مدرن اقوام در کشور از نظر فرهنگی و سبک زندگی، مردم بومی دزفول همچون مردم بومی شوشتر، بهبهان و گتوند، در گروه مردم فارسزبان قرار میگیرند و پای بند به آداب و رسوم مردم فارس همچون شیرازیها و اصفهانیها و یزدیها و امثالهم هستند.[۴۸][۴۹][۵۰][۵۱] بر اساس تحقیقات آکادمیک دکتر مازیار اشرفیان بناب درواقع ایرانیان مدرن حدود ۹۰٪ ژنتیک یکسانی با ایرانیان باستان دارند. همه مردم ایران تقریباً ژنوم مشابهی دارند که از عصر تا تداوم خود را حفظ کرده است. بنابراین مردم دزفول مانند دیگر مردم ایرانی عمدتاً از کشاورزان نوسنگی (عصر حجر جدید-۷۰۰۰ سال پیش) فلات ایران (پارسیها، پارتیها، مادها و عیلامیها و...) سرچشمه می گیرند.
این متن کپی شده از ویکی پدیا.....
اینم مدرک ایرانی الاصل بودن دزفولیان...
بر اساس گفته مستوفی ... بختیاری ها و ممسنی ها ، لیراری ، جاکی به همراه ۲۵ طایفه دیگر از لرا از شامات به شولستان حمله کردند که شولستان از غرب فارس تا نیمه لرستان کنونی بوده و اونها رو از خاک شون بیرون کردند و الان لرا هم ادعای تاریخ فارس ها و لباس ما قشقایی هارو دارند .
یکیتون میگه ما عیلامیم یکی دیگه میگه ما آریاییم یکی دیگه میگه ما کاسیم یکی دیگه میگه ما لولوبی هستیم .
دیگه همکاریتون با مغول ها و محمود افغان که بخاطر همکاری شما تونست صفویه رو شکست بده. دوره جنگ با عراق هم کمترن شهید رو دادین وقعا شما فکر کردید کی هستید انگار آسمون پاره شده و شما تلپی افتادید پایین اینقدر که بدگو و مغرور و خودخواه هستید و اگه کسی حرفی بر خلاف حرف شما بزنه و تایید تون نکنه و واقعیت رو بگه میاین چرت و پرت بهش می گید . تاریخ رو تغییر میدین و جعل می کنید . شما نه زبانی دارید نه ادبیاتی و نه تاریخی در ایران دارید و لباس لوری تون هم که از ما قشقایی ها گرفته شده . ما زبانی به نام لری نداریم لری فقط یه گویش از فارسیه و لوری به عنوان زبان هیچ کجا شناخته و ثبت نشده .
این مطلبو یا پاک کن یا درست بنویس
درستشم سایت ویکی پدیا گذاشته
سلام و عرض ارادت
لطفا بخش هایی از متن که مورد انتقاد شماست را برای اطلاع دیگران در قالب یک کامنت، منعکس کنید. متن درست مورد نظرتان را از سایر منابع( گویا نظر شما ویکی پدیا است) برداشته و زیر آن قرار دهید تا باعث تنویر افکار و یا در صورت اشتباه ما، باعث اصلاح برداشت ها شود.
از مشارکت و همکاری شما صمیمانه تشکر می کنیم.
خلاصه ، در دوره قبل از اسلام عیلمی ها ؛ خوزی ها (کوسی ها)؛ یونانیان ؛ پارتیان؛ پارسیان ؛ رومی ها ؛ سریانی ها ؛ اعراب و در دوره اسلامی ؛ ترک ها ؛ مغول ها ؛ گرجی ها و لرها از این گروه های قومی بودند
آقا اصلا مطلب سایت مهم نیست
فقط کامنت هارو کاملا پاک کنید
خداوکیلی نگاه کن شما همش بی احترامیه همش نژاد پرستانه است
سلام متقابل و مجدد
حق با شماست
در همین کامنت ها ملاحظه کنید که چند بار تذکر دادیم و چند بار تقاضای رعایت چارچوب ها را از خوانندگان نمودیم؟
ملاحظه کنید ببینید چند پیام را منتشر نکردیم.
ملاحظه کنید ببینید در برخی از پیام ها ....... گذاشته ایم یعنی آن بخش پیام را حذف کرده ایم.
در بسیاری از کامنت ها ، بخش های ناشایست شدید را راسا حذف نموده ایم و .....
اما از طرف دیگر باید به حقوق مخاطب هم احترام گذاشت.
ضمن تائید مجدد فرمایش شما ، دقت عمل مان را درباره کاهش ناهنجاری ها افزایش خواهیم داد.
یکی از مقاله ها این سایت میگه لر ها رشتی اند
یکی دیگه از مقاله ها این سایت میگه (بختیاری ها لر نیستند)
یکی از این مقاله ها هم همین مقاله است
دیگه خودتون میدونید....
سایت ویکی پدیا و مابقی سایت ها کلا سر موضوع( اصالت دزفولی
ها) مطالبشون فرق میکنه
معلوم نیست از چه منبعی این اطلاعات علت رو به مردم میدید
سلام
لطفا سر به هوا و مبتنی بر نظر شخصی در حوزه عمومی صحبت نکنید. وقتی اطلاعات کافی ندارید هم با تحفظ صحبت کنید. اینکه بخشی از نژاد لر ، آماردهای شمال کشور هستند که مستند تاریخی و قابلیت اثبات ژنتیکی دارد(مبتنی بر نتایج تحقیقات مکرر انجام شده با موضوع ردپای ژن).
درخصوص سایر اقوام،پایگاه تحلیلی خبری شعار سال در حال مستند کردن نظرات گوناگون ( ورای تاکید بر نظر غالب) به جهت توسعه تاریخ ایران به حدود 7 هزار سال قبل از میلاد مسیح است( در حال حاضر، تاکیدات مستند، روی تاریخ 2500 ساله، از دوره هخامنشیان قرار دارد). اقوام عرب ، بختیاری ها،کردها، لرها ، ترک ها، ترکمن ها ، تات ها ، عیلامی ها ، سیستانی ها و بلوچستانی ها و ...... ، در این پایگاه خبری ، مورد کنکاش تاریخی با رویکرد هفت هزار ساله هستند. یعنی هم ساکنان اصلی سرزمین و هم مهاجران به سرزمین ، مورد بررسی قرار می گیرند.
شما اگر بر کل یک متن ، بخش هایی از یک متن و ...، نقد دارید ، نقدتان را مستند کرده و برای ما در دو قالب ارسال کامنت یا متن مستقل بفرستید. مسلما اگر در چارچوب انعکاس رسانه ای قرار داشته باشد، اقدام به انعکاس نظر شما می شود( قاعده تضارب آرا) .
برخی از کلمات نیز در فضای عمومی بار حقوقی دارند، مثلا عبارت دروغ ، مبنای افترا می تواند قرار گیرد. توصیه داریم در کاربرد واژگان نیز، دقت نظر کافی را بخرج دهید.
زمانی که از عقبه و چارچوب یک کار اطلاع ندارید ، سکوت بهترین رفتاری است که می توانید در پیش بگیرید.
از ارایه نظر شما تشکر می کنیم، منتظر انتقادات سازنده، تائیدات و تکذیب ها ، جهت دهی ها و ..... ، شما خواننده محترم هستیم. مجددا خواهش می کنیم در بیان نظرات، چارچوب های رسانه ای را در نظر داشته باشید.
فقط خدا وکیلی کامنت هارو نگاه کنید
همش نژاد پرستانه است
لطفاً خواهشاً کامنت هارو کامل پاک کنید..
سلام
همانگونه که در یکی از کامنت ها پاسخ دادیم ، امکان حذف کامنت را بدلیل حقوق متقابل خواننده نداریم. اما دقت عمل مان را در پایش پیام ها افزایش داده و بشکلی قوی تر به این مسئله و خصوصا خبر حاضر ورود می کنیم.
اطمینان داشته باشید که هدف ما و شما ، تنها سربلندی و آبادانی ایران اسلامی است.
ما سربازان کوچک شما در خط مقدم جبهه رسانه ای کشور بوده و پذیرای اجرای پیشنهادات تقویت کننده اثرگذاری ها هستیم.
تاریخ حضور رومی ها در دزفول۹۰سال بوده
به عیلامی ها کاسی ها و ماد ها و.... شبیه
خوزی ها یک قوم ایرانی تبار که رگ و ریشه لری داشتند بودند
که دزفولی و شوشتری و بهبهانی و.... باز مانده خوزی ها هستند
و کاملا ایرانی تبار و با هویت لری
مردم کنونی دزفول ایرانیتبار و بیشتر به زبان فارسی گویش دزفولی صحبت می کنند. اولین گروهی که به منطقه کنونی دزفول آمدند عیلامیها بودند که بیش از پنج هزار سال پیش به این منطقه آمدند. سپس هخامنشیان پارسی در دزفول سکونت داشتند. برخی معتقدند که با تاخت و تاز اسکندر مقدونی و آوردن تعدادی یونانی به ایران در سال ۳۳۰ قبل از میلاد مسیح اختلاط قومیتی ترکیب تازه یافت در صورتیکه هیچ مدرک تاریخی قوی و مطالعات ژنتیکی چنین چیزی را تأیید نکرده است. زیرا سلوکیان بر بخش بزرگی از آسیا و اروپا تسلط داشتند و جمعیت آنها به اندازهای نبود که بتوانند در سراسر فلات ایران پراکنده شوند. مناطق ایرانی در زمان تسلط بیگانگان توسط خود بومیان محلی به صورت نیمهمختار اداره میشد. حکومت یونانیها کمتر از ۹۰ سال دوام آورد و اشکانیان آنها را بیرون راندند. در مورد مغولها هم همینطور. ۵۰سال پیش از میلاد اشکانیان (پارتیان) بر منطقه حکومت کردند که آنها اقوامی ایرانی بودند. بعد از آنها گروهها و اقوام دیگری از قبیل اعراب نیز به این منطقه آمدند. مردم دزفول و بهطور کلی خوزستان، آمیزهای از جمعیتهای بومی فلات ایرانی هستند که از چند هزار سال قبل تا کنون در این منطقه رفتوآمد یا سکنی داشتهاند. عیلامیها، خوزیها، پارتیان و پارسیان از این قومها بودند. اما با توجه به مردمشناسی تاریخی خوزستان و با توجه به روند مشابه اختلاط اقوام پیشین در سرتاسر کشور و با توجه به دستهبندی مدرن اقوام در کشور از نظر فرهنگی و سبک زندگی، مردم بومی دزفول همچون مردم بومی شوشتر، بهبهان ، هندیجان، بندرماهشهر و گتوند، در گروه مردم فارسزبان قرار میگیرند و پای بند به آداب و رسوم مردم فارس همچون شیرازیها و اصفهانیها و یزدیها و بوشهری ها و امثالهم هستند. بر اساس تحقیقات آکادمیک دکتر مازیار اشرفیان بناب درواقع ایرانیان مدرن حدود ۹۰٪ ژنتیک یکسانی با ایرانیان باستان دارند. همه مردم ایران تقریباً ژنوم مشابهی دارند که از عصر تا تداوم خود را حفظ کرده است. بنابراین مردم دزفول مانند دیگر مردم ایرانی عمدتاً از کشاورزان نوسنگی (عصر حجر جدید-۷۰۰۰ سال پیش) فلات ایران (پارسیها، پارتیها، مادها و عیلامیها و...) سرچشمه می گیرند.
ویکی پدیا
و واقعیت رو قبول کنه
شاپور چون علاقه زیادی به عمران و آبادانی داشت و اسرای رومی هم در معماری و مهندسی دستی توانا داشتند، آنان را به کار سدسازی و راهسازی و ساختمانسازی گماشت و حتی والرین را هم به ساختن سدی (بند قیصر) در نزدیکی شوشتر (شوستر) فرستاد. شاپور چندین شهر احداث کرد و از شهرهای مهمی که بنا نمود؛ شهر بیشاپور در نزدیکی کازرون، شهر جندیشاپور در دزفول و شهر نیشاپور در خراسان بود.سپس شاپور بعد از این فتح، سیریادس یکی از سرداران پناهنده رومی را به امپراتوری روم برگزید و لقب قیصری به او داد و والرین را مجبور کرد که به زانو درآمده و تکریم امپراتور جدید روم را به جا آورد.
سریادس
جزئیات دربارهٔ زندگی او ناروشن است. گویا او به دلیل بزهی که
مرتکب شدهبوده به ایران پناهنده میشود. او شاپور یکم و پسرش
هرمز یکم را برای ورود به مرزهای روم راهنمایی و سپس برای تصرف
انطاکیه میان سالهای ۲۵۳ تا ۲۵۶ میلادی یارینمود. گویا او از سوی
ایرانیان به فرمانروایی رومیان گماشته گردیدهاست. به هر روی به
زودی او به دست یارانش کشتهشده و فرمانروایی کوتاهمدتش هم به
پایان میرسد
ویکی پدیا
لذا متوجه باشید اصالت مردم دزفول هیچ ربطی به روم ندارد
طبری روایت های دیگری را ذکر می کند که بنا بر برخی از آن ها، وی در راستای بنای این زیرساخت عظیم کشته شد.
گفته می شود که او (یکی از شاهان ) رومی به نام الریانوس والریانوس که در آناطولی به سر می برد، محاصره کرد. او آن پادشاه را به همراه تعداد زیادی از سربازانش که با او بودند، اسیر و به جندی شاپور منتقل کرد. گفته می شود که وی، الریانوس را به ساخت یک سد(شادروان) در شوشتر مجبور کرد. پهنای این سد، می بایست به ۱۰۰۰ ذرع می رسید. آن رومی (امپراتور) به همراه گروهی از افرادش که وی باعث انتقال آنها از آناطولی شده بود، آن خواسته را اجابت کرد. در پایان، الریانوس از شاپور خواست تا به وعده خود، مبنی بر آزاد کردن او پس از بنای سد عمل کند. گفته می شود که شاپور مبلغ هنگفتی به عنوان غرامت از او گرفت و پس از بریدن بینی او، وی را آزاد کرد. برخی نیز می گویند که شاپور او را به قتل رساند( Bosworth 1999: 29-31 ).
غوغای حکایت افسانه ای والرین و شاپور اول، به هر حال می بایست که به طور آشکار در قرون بعدی نیز رواج داشته باشد، زیرا بازتاب آن در شاهنامٔه بسیار نامی فردوسی که در قرن ۱۰م و اوایل ۱۱م تألیف شده ،آورده شده است.
شاپور والریانوس رو آزاد میکنه (همراه سپاهیانش)چند نفر هم میکشه والریانوس با سربازاش پل شادروان شوشتر رو درست میکنه و به وطن خودش بر می گرده...
اصالت دزفولیا هیچ ربطی به روم نداره اینم تاریخ که می گید.
خان سلطان اتابک و آقا و..ادامه می یافته که در مردم امروزی بختیاری یا لر بزرگ که سابقا نامی غیر از این دو هم داشته و مانند دیگر شهرها و هویت ها که تغییر نام میکرده اند حداقل القاب کی و آ و کاید و ملک و حتی اتابک و کدخدا .... وجود داشته و دارد که خود همین القاب نشانگر تاریخی قدمت مردم منطقه هست مانند دیگر کشورگشایان یکی از همین سرکردگان و کی ها و کاید های طوایف لر بزرگ به نام کی فتح الدین فضلویه شام را تصرف کرد و تعدادی از طوایف لر برای پشتیبانی و لشکر و سپاه خود به آنجا برد که بعد از پایان حکومت فضلویه به مناطق لر بزرگ برگشتند و اینبار به اتابک یا حاکم ایذه که مرکز لر بزرگ بود یعنی اتابک هزار اسپ پیوستند بعضی ها عنوان می کنند مهاجر از آنجا هستند که قطعا چنین نیست این مردم از اینجا رفته و پس از پایان حکومت فضلویه به مناطق خود برگشتند چون نام طوایف ایرانی هستند و این از رسومات پادشاهان قدیم بوده که همتباران با خود همراهی میکردهاند و دیگر اینکه زبان این مردم ریشه در زبان ایران باستان دارد و کسی نمی تواند بگوید مهاجر بودهاند چون آن وقت سوال پیش میاد خب چه جوری کسی میتواند ریشه زبانی خاص و مرتبط با ایران باستان داشته باشد ولی مثلا چند قرن پیش به این مناطق آمده باشند که کاملا متناقض است مانند مثال یکی از علامتهای جمع در زبان یا گویش لری بختیاری گل هست به فتح فتحه بر گاف مانند زنگل میرگل پیاگل دحدرگل که به ترتیب میشوند زنان مردان مردان دخترها همین گل جمع مکسرش میشود گله یعنی گروه پسته جمع که امروزه فقط برای احشام استفاده می شود ولی در گذشته مثلا یه گله آدم میگفتند یعنی یه دسته یه گروه آدم منظور بوده و دوباره جمع شدن و باهمم بودن هم می شود یا باهم دوست شدند یعنی همین گل گرفتن که همگی نشانگر ریشه و کهنگی زبان هستش
و همینطور پسوند وند در میان طوایف لر و بختیاری و دیگر مردم مناطق لر که همانطور که میدونیم در نام های دماوند نهاوند ورجاوند خداوند و....دلیلی دیگر بر اثبات کهن بودن زبان و مردم لر هست آیا در کشور دیگر سراغ دارید که این پسوند باشد معلومه که نیست چون مختص به همین جغرافیایی ایران است غرض از این گفته ها و تفاوت فرهنگ بین دو سبک زندگی بوده است که در روستاهای بزرگ یا شهرهای قدیم تفاوت ایجاد میکرده یکی در پی کاسبی و دیگری در پی سیاست و حکومت و شغل نظامی گری و کشاورزی و دامداری هم داشته اند واژه حوش و لیر و کلگه و خونه یا خونه یا مال که همگی نشانگر لفظ خانه و تمدن هست و جالب اینکه چند اسم هم دارد باز نشان از اهمیت آن داشته پس نمی توانسته این جامعه لر نشین صرفا دامدار یا کشاورز بوده باشد بلکه همیشه خون حکومت گری و نظامیگری و سیاسیت وجود داشته همانطور که حافظ شاعر معروف به دربار پادشاه ایذه اومده و اتابک ایذه را مدح کرده است پس اگر تمدن نبوده حافظ و اون اتابک یا شاه آنجا چه میکردهاند و پرست می نماید چون در تاریخ ابن اثیر اومده که زلزله مهیبی ایذه و بهبهان را تخریب کرد که مردم منطقه یا مهاجرت کردند یا به کوچروی روی آوردند. و دوباره در طب دوران اتابکان لر بزرگ و پس از شکست اتابکان لر بزرگ مردم ایذه که پایتخت لر بزرگ بوده به جنگ های چریکی روی آوردند که منجر به کوچروی موقت گردید
در خود همین سایت شما شعار سال از کوچ آهالی انشانیان ایذه به دزفول سخن رفته است که بعدها با جمعیت دیگر ترکیب شدگی پیدا کردند که بسیار دقیق و علمی و مستند توضیح داده شده است پس در طی زمان های مختلف این فراز فرودها بوده هست ولی اصطلاحا علف سر ریشه خودش سبز میشه منتها در مناطق پشت نشین چون همواره مورد مهاجمان و مهاجرین جنگ ها و تجاوزها باعث تغییر هویت ها می شوند و شهر دزفول ههم از این قاعده مستثنی نیست بلکه نمادی از شهرهای است که چنین وضعیتی را در طی تاریخ سپری کرد ه اند و ترکیب شدگی قومی و زبانی صورت گرفته است و......
ممنونم از نویسنده
که اصالت مردم اصیل دزفول رو که ترکیب لر و پارسی هستند رو زیر سوال میبره
کامنت ها انگار جنگ جهانیه...
واقعا متاسفم براتون.
با نژاد پرستی هیچ کدوم از مشکلات ایران حل نمیشه
سلام عزیزم لطفا برای خودت و نگاه بسته برچسب زنت متاسف باش که حجم بالای تذکرات ما در چکیده خبر و تقاضا از دوستان برای صحبت علمی و درست رو نمی بینی و فکرت و دستت بشکلی بی تقوا گونه، ما را محکوم به زیر سوال بردن اصالت ها و نژاد پرستی می کند.
برای سطحی نگری شما متاسفیم که به اسم مثلا نگاه درست، مروج نادرستی هستی.
انتقاد تند ما را ببخشید.قصد خدای ناکرده توهین و تکفیر نداریم،اما بشدت از سطحی نگری ها و نادیده گرفتن تلاش ها ، غمگین می شویم
هرکس شک داره....
دزفول ارث پدر هیشکی نیست
تاریخ تاریخ که میکنید تاریخ درست بنویسید نه فقط برای ویو و کامنت بنویسید
همین مطالب این سایته اسم دزفول بد در رفته
یا اصلاح کن درست بنویس یا پاک کن
میگید دزفولیا رومی آن
آخه کدوم قوم بی غیرتی حاضر میشه ناموسشو به غریبه یا اسیر بده
لشکریان روم همه مرد بودن از کجا اونوقت اصالت مردم دزفول که پارسی هستند و تا حدودی لر هستند رو زیر سوال میبرید؟؟
من خودم بختیاریم برادر دزفولیا عاشقشونم واقعا
واقعا که.......
سلام
عزیز دلم زیاد جوش نزن برات خوب نیست. قبل از اینکه دیگران را به تجزیه طلبی ، خود تحقیری ، جعل تاریخ، انتشار مطلب برای کامنت و ویو و .... محکوم کنیف یک بار بطور کامل متن رو بخون. تاکیدات ما رو ببین و بعد قلم بدست بگیر و کامنت بزن.
منتظر نقدهای اصلاحی و سازندهشما هستیم.
بعد بیاید مقاله بزارید
خداوکیلی ی خارجی اگه وارد این سایت بشه به فرهنگ ایرانی میخنده
مردم برا ویو و کامنت چکار ها که نمیکنند
سلام مجدد جناب بختیاری
ما شما رو دعوت به خوندن چکیده ای متن می کنیم. ضمنا من بعد اگر تمایل داشتی در این سایت تحلیلی خبری کامنت بذاری ، از این فضای فکری و نقاب خارجی و فلان و بسیار فاصله بگیر.
اینجا جای تضارب آرا با نظرداشت به رعایت چارچوب های قانونی، دینی و ارزشی است. لذا معلم بازی رو کنار بذار و نظرات و تحلیل های خودت رو در رد یا قبول متن ارایه بده.
در بحث مشارکت کن و مستدل ارایه نظر کن. بسیاری از جنبه های مغفول تاریخی با همین بحث های بظاهر ساده ، قابل دنباله گیری و لایه برداری است.
ممنون از حضور گرمت. منتظر دریافت نظرات و تحلیل های شخص شما هستیم
چرا دزفولیا لهجه رومی ندارن اگه می گید رومین؟
چرا قوم رومی نداریم مثل ارمنی گرجی و .....
چرا تاریخ نخونده قضاوت می کنید؟؟
بارها در تاریخ اومده دزفولیا پارسی اند
سلام استاد دارای آی پی95.64.32.21 ( قبلا با اسم ..... ، کامنت گذاشته بودی)
لطفا ادب را در برقراری ارتباط با دیگران رعایت کن. چاله میدون نیست که اخوی. فضای اجتماعیه
سلام
بعضی از موارد انعکاس ای پی ، به منزله هشدار غیرمستقیم به طرف ارسال کننده درخصوص برخی از مسائل پشت پرده متقابل است. مسلم بدانید که مسئله ای پیش آمده که ای.پی منعکس شده است. وگرنه هیچ نیازی به این کار احساس نمی شود. بعنوان مثال ، ارسال کامنت های گوناگون با یک آی . پی ف اما به اسامی مختلف ، فحاشی مکرر و بیان صحبت های خارج از چارچوب آنهم به کررات ، تهدید مستقیم و عیرمستقیم رسانه ، ورود به بحث تبلیغات ، ..... .
اگر نسبت به ای.پی خاصی مشکل یا مسئله ای باعث تکدر خاطر شده است ، کامنت بگذارید تا اصلاح کنیم.
ارادتمند
یکی شون یک ضرب المثله دزفولیه که میگه (مری غلغله رومه)
وقتی رومی ها پل رو میساختن مردم دزفول این ضرب المثل رو ساختن
طبق این مورد ها
دزفولی ها یا پارسی اند یا لرن یا کوردن یکی از این قوم ها هستند
با تشکر.
آیا دزفولی ها بازماندگان رومی ها هستند؟
متاسفانه، هیچ مدرک علمی یا تاریخی معتبری وجود ندارد که نشان دهد مردم دزفول بازماندگان رومی ها هستند.
دلایل رد این فرضیه:
تاریخچه دزفول: تاریخچه دزفول به دوران باستان و تمدن ایلام برمیگردد که بسیار پیش از نفوذ رومیها در این منطقه بوده است. شواهدی از سکونت در این منطقه به 5000 سال پیش از میلاد مسیح یافت شده است.
پل رومی دزفول: وجود پل تاریخی دزفول که به "پل رومی" معروف است، به این دلیل است که این پل در زمان شاپور اول ساسانی و توسط اسیران رومی ساخته شده است. این به معنای سکونت رومیها در این منطقه نیست، بلکه نشاندهنده حضور اسیران جنگی رومی برای انجام پروژههای ساختمانی بوده است.
ترکیب جمعیتی خوزستان: مردم خوزستان، از جمله دزفول، آمیزهای از اقوام مختلف از جمله ایلامیها، خوزیها، یونانیان، پارتیان، پارسیان، سریانیها، ترکها، مغولها، عربها و گرجیها هستند که در طول تاریخ در این منطقه سکونت داشته یا رفت و آمد کردهاند.
مطالعات ژنتیکی: تاکنون هیچ مطالعه ژنتیکی گستردهای که ارتباط ژنتیکی قابل توجهی بین مردم دزفول و رومیها را نشان دهد، منتشر نشده است. تمرکز مطالعات ژنتیکی در دزفول بیشتر بر بیماریهای ارثی و مشاوره ژنتیک بوده است.
جنگهای ایران و روم: در طول تاریخ، امپراتوری روم و حکومتهای مختلف ایران (اشکانیان و ساسانیان) درگیریهای متعددی داشتهاند. در این جنگها، تعدادی از رومیها به اسارت ایرانیان درآمده و در مناطق مختلف ایران اسکان داده شدهاند. با این حال، این اسکانها به معنای تبدیل شدن یک شهر به طور کامل به بازماندگان رومیها نیست.
نتیجهگیری:
با توجه به شواهد تاریخی، باستانشناسی و عدم وجود مدارک ژنتیکی، فرضیه اینکه دزفولیها بازماندگان رومیها هستند، صحیح نیست. نام "پل رومی" صرفاً به نحوه ساخت آن توسط اسیران رومی اشاره دارد و نه به ریشه نژادی ساکنان دزفول. مردم دزفول دارای پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی و متنوعی هستند که ریشه در تمدنهای باستانی ایران دارد.
هوش مصنوعی gemini
فرزندان شوشترهستند