پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۹۲۶۲
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۳
چندی است رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در رسانه ها علت گرانی گوشت قرمز را صادرات دام زنده عنوان می کند، این درحالیست که وزارت جهاد کشاورزی چند ماهی است که صادرات دام زنده را برای تنظیم بازار داخلی متوقف کرده است.

شعارسال: با وجود این که وزارت جهاد کشاورزی ممنوعیت صادرات دام زنده را به منظور تنظیم بازار داخلی و کاهش قیمت گوشت در حمایت از مصرف کنندگان انجام داد اما کماکان قیمت انواع گوشت قرمز با قیمت های بالا در بازار توسط قصابی ها و فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.

این درحالیست که انواع گوشت قرمز بز، شیشک به قیمت گوشت بره عرضه می شود و قصابی ها نیز علیرغم هشدارهای دولت توجهی به قیمت های مصوب ندارند.

** اتحادیه گوشت گوسفندی با شانتاژ قیمت گوشت قرمز را در کل کشور گران کرد

«منصور پوریان» رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده از تنظیم شکایتی علیه رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: چندی است رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در رسانه ها علت گرانی گوشت قرمز را صادرات دام زنده عنوان می کند، این درحالیست که وزارت جهاد کشاورزی چند ماهی است که صادرات دام زنده را برای تنظیم بازار داخلی متوقف کرده است.

وی با بیان این که وظیفه اتحادیه گوشت گوسفندی ساماندهی قصابی ها و درجه بندی گوشت گوسفندی است افزود: متاسفانه این صنف به وظایف خود عمل نمی کند و خود را درگیر فعالیت های صنعت دام که به طور صرف تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های آن در خصوص تداوم و یا توقف صادرات مربوط به دولت است، می کند.

وی تصریح کرد: این درحالیست که به دلیل بی توجهی اتحادیه گوشت گوسفندی در درجه بندی گوشت و عدم ساماندهی این بخش، نزدیک ۹۰ درصد گوشت بز و میش در قصابی ها با قیمت بره به دست مصرف کنندگان می رسد.

رئیس شورای تامین دام کشور درجه بندی گوشت قرمز را الزامی دانست و گفت: اکنون قیمت هر کیلو دام زنده میش ، بز و شیشک (گوسفند نر بالغ) به طور میانگین۹۰ هزارریال است که براساس نرخ مصوب دولت باید به قیمت ۲۲۰ هزار ریال به دست مصرف کنندگان برسد ، در حالی که با قیمت های بیش از ۳۰۰ هزارریال عرضه می شود.

پوریان علت اصلی مشکل عرضه گوشت قرمز با قیمت های بالا را نبود نظارت و برچسب درجه بندی بر روی هر محصول عنوان کرد.

** گوشت قرمز شهرهای نیازمند تامین است

رئیس شورای تامین دام زنده گفت: اکنون با مازاد تولید دام مواجه هستیم بنابراین شهرهایی که با کمبود مواجه باشند می توانند گوشت مورد نیاز خود را با قیمت مصوب و به شکل لاشه تامین کنند.

وی یکی از مشکلات دامپروران را در قیمت گذاری دام زنده نبود خریدار واقعی عنوان کرد و افزود: اکنون خریدار واقعی برای خرید لاشه با قیمت مصوب نداریم و دلالان بازار را می چرخانند.

وی اضافه کرد: اکنون دام زنده به دو شکل تفکیکی و گله ای خرید و فروش می شود که در فروش تفکیکی بره های جوان با قیمت های مناسب نزدیک ۱۵۰ هزار ریال توسط دلالان خریداری می شوند که این موضوع به نفع تولید کنندگان نیست زیرا مابقی تولیدات گله از جمله میش یا بز روی دستشان می ماند و یا باید با قیمت های ارزان تر از قیمت تمام شده به فروش برسانند.

وی اظهارداشت: در حالی که در فروش گله ای تمامی دام ها با یک قیمت مناسب به فروش می رسد که به نفع تولیدکنندگان خواهد بود به طور مثال اکنون بره با قیمت مناسب توسط دلالان خریداری می شود اما تولیدات دامی سال گذشته کماکان روی دست تولید کنندگان باقیمانده و خریداری نمی شود.

** ممنوعیت صادرات دام زنده منجر به قاچاق می شود

پوریان گفت: در صورت ادامه ممنوعیت صادرات دام زنده و انباشت دام روی دست تولید کنندگان باید در انتظار قاچاق این محصول باشیم که به نفع صنعت دامپروری و منافع ملی نیست.

وی معتقد است باید تمامی کالاها از مبادی رسمی صادر شوند که در نهایت این امر به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.

قیمت مصوب دولتی هرکیلو گوشت گوسفندی برای مصرف کنندگان ۳۱۵ هزار ریال است.

این درحالیست که هرکیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی برای مصرف کنندگان بیش از ۳۸۰ هزار ریال به فروش می رسد.

سالیانه ۸۴۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که برای تامین نیاز کشور حدود ۱۰۰ هزارتن گوشت قرمز از محل واردات تامین می شود.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت عیارآنلاین، تاریخ انتشار: 12اردیبهشت1396، کدخبر: 234969: www.ayaronline.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین