پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۱۲۷۸۲۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۰
طی هفته‌های گذشته تاکنون قیمت گوشت قرمز در بازار افزایش یافت و به بیش از کیلویی 50هزار تومان رسیده است، البته معاونان وزارت جهاد کشاورزی کمبود نهاده‌های اساسی تولید را عامل افزایش قیمت این محصول عنوان و اعلام کردند که طی هفته گذشته بیش از ۲۰ فروند کشتی حامل این کالاهای اساسی به میزان بیش از دو میلیون تن وارد و از گمرکات ترخیص شده است و به زودی شاهد ایجاد آرامش و تعادل در بازار خواهیم بود؛ اما این اتفاق نیفتاد و به نظر می‌رسد عوامل دیگری نیز در گرانی گوشت قرمز دخیل هستند.

شعار سال: در همین راستا منصور پوریان، رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده، با انتقاد از گرایش پایین خانوارها به مصرف گوشت وارداتی اظهار کرد: با وجود کیفیت و قیمت مناسب گوشت‌های وارداتی، تقاضای چندانی برای خرید آن‌ها در بازار وجود ندارد که در نهایت افزایش تقاضا برای گوشت‌های داخلی، نوساناتی را به همراه دارد. به گفته وی گرایش خانوارها به مصرف گوشت‌های وارداتی به سبب پر کردن خلأ داخل تأثیر به‌سزایی در کنترل قیمت بازار دارد. پوریان با تأکید بر این‌که قیمت دام در کشور فصلی است، تصریح کرد: قیمت دام تحت تأثیر برخی عوامل، دستخوش تغییر و تحولاتی می‌شود؛ بنابراین انتظار داریم مردم به خرید گوشت‌های وارداتی روی خوش نشان دهند. رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده از افزایش میزان واردات گوشت در آستانه ماه رمضان خبر داد و گفت: با وجود برخی رایزنی‌ها در تلاشیم میزان واردات روزانه گوشت را به 100 تن افزایش دهیم تا با تغییر فرهنگ مصرف و ذائقه خانوارها فشار بر بخش گوشت داخلی کاهش یابد. وی درباره آخرین تغییر و تحولات بازار گوشت گفت: اکنون قیمت لاشه داخلی در بازار با نوساناتی روبه‌رو شده، به‌طوری‌که هر کیلو لاشه بره سنگین با افزایش یک‌هزار و 500 تومانی، در عمده فروشی 36 هزار تومان و لاشه بره کوچک 39 هزار تومان است؛ در حالی که با وجود نوسان نرخ ارز، قیمت گوشت‌های وارداتی، هیچ‌گونه افزایشی نداشته است. پوریان با انتقاد از گران‌فروشی گوشت در خرده‌فروشی‌ها بیان کرد: برخی قصابان تحت تأثیر نوسان قیمت لاشه داخلی درب عمده‌فروشی و بدون در نظر گرفتن برخی فاکتورها اقدام به گران‌فروشی می‌کنند که دستگاه‌های مربوط باید نظارت کافی در بخش خرده‌فروشی داشته باشند. گفتنی است هم‌اکنون متوسط نرخ هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه در خرده‌فروشی‌ها با نرخ 51 تا 52 هزار تومان عرضه می‌شود که این امر با واکنش شدید خانوارها روبه‌رو شده است. یکی از فروشندگان قصابی می‌گوید: با افزایش روزانه قیمت ناشی از کمبود عرضه دام و لاشه در کشتارگاه، تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد و در مقایسه با ماه‌های قبل به‌طور متوسط تقاضا 20 تا 30 درصد کاهش یافته و با وجود عرضه کنونی امکان پیش‌بینی قیمت در بازار وجود ندارد.

دام زنده سبک به کشورهای همسایه از جمله عراق و کویت قاچاق می‌شود

علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی، نیز گفت: وضعیت عرضه دام زنده سبک چندان مساعد نیست و شاهد کمبود در این بازار هستیم و طی روزهای گذشته لاشه گوسفندی هم باافزایش قیمت عرضه می‌شود. وی با بیان این‌که کشتارگاه‌ها دلیل عرضه پایین گوشت گوسفندی را کم‌شدن عرضه دام زنده عنوان می‌کنند، افزود: روزانه واردات گوشت قرمز از مبادی رسمی کشور انجام می شود که کیلویی ۳۳ هزار تومان به دست مصرف کنندگان می‌رسد و امیدواریم در ماه‌های آینده با افزایش عرضه دام زنده بتوانیم به تعادل بهتری در بازار گوشت قرمز دست یابیم. ملکی تصریح کرد: در شرایط کنونی دام زنده سبک به کشورهای همسایه از جمله عراق و کویت قاچاق می‌شود؛ اما صادرات رسمی آن‌ها ممنوع است و باید گفت که بازار از رکود خاصی برخوردار بوده و مردم قدرت خرید پایینی دارند که امید است با اندیشیدن تمهیدات و تدابیر ویژه از سوی مسئولان بتوان تعادل بیش‌تری در بازار گوشت قرمز ایجاد کرد.

دامداران در بهار دام‌هایشان را عرضه نمی‌کنند

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران نیز اعلام کرد: در سیاه بهار که بارندگی بسیار زیاد است، دامداران دام‌هایشان را عرضه نمی‌کنند و گرانی و تنظیم بازار هم ربطی به آن‌ها ندارد و متولی دیگری دارد. علیرضا عزیزاللهی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران، نیز گفت: این‌که می‌گویند هم‌اکنون عرضه دام زنده کاهش یافته و افزایش قیمت گوشت قرمز نیز به دلیل کمبود عرضه است، طبیعی به نظر می‌رسد، چرا که در این ایام که بارندگی بسیار مناسب بوده و مراتع سرسبز و به سیاه بهار معروف است؛ لذا دامداران دام‌های خود را بیش‌تر نگه می‌دارند و به بازار عرضه نمی‌کنند تا بتوانند دام‌های خود را سنگین‌تر کرده و با سود بیش‌تری عرضه کنند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که تکلیف مردم در آستانه ماه مبارک رمضان چه می‌شود و آن‌ها باید چه کاری انجام دهند، تصریح کرد: متولی تنظیم بازار محصولات مختلف مانند گوشت قرمز اتحادیه دامداران نیست و ما نیز باید مدافع حقوق دامداران باشیم و از آن‌ها حمایت کنیم. مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان یکی از متولیان تنظیم بازار می‌تواند نسبت به واردات و خرید داخلی گوشت قرمز اقدام کند تا بازار ماه رمضان به نفع مردم کنترل شود؛ مانند همان کاری که در ایام نوروز و شب عید برای تنظیم بازار میوه و دیگر محصولات انجام می‌دهد. عزیزاللهی به سوالی مبنی بر این‌که آیا عرضه نکردن دام زنده در چنین ایامی که بازار تشنه بوده و با نوسانات قیمتی مواجه شده، نوعی سودجویی تلقی نمی‌شود و اتحادیه دامداران نیز باید به وزارت جهاد کشاورزی کمک کند تا با عرضه حداقلی نیاز بازار تامین شود، پاسخ داد: به هیچ‌وجه این مسأله سوءاستفاده و سودجویی نیست.

در چنین شرایطی که بازار محصولات پروتئینی با مشکلات و نوسانات قیمتی مواجه می‌شود و گرانی گوشت قرمز نیز نمونه بارز آن است، متولیان بخش خصوصی و دولتی مانند اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی و وزارتخانه‌هایی مانند وزارت جهاد کشاورزی موظفند بازار را به نفع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تنظیم کنند و کسی نباید تنها به منافع شخصی و گروهی فکر و از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه، تاریخ انتشار -، شماره: 44010


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
0
0
این گرانی ها بی حکمت نیست ؛ احتمالا کمبود هایی رو در این حوزه داریم
ا.ح75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین