پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۳۱۸۰
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۸
وسایل برقی مانند کولرها، یخچال ها، لباسشویی و لامپ‌ها از وسایلی هستند که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند و با مدیریت نحوه مصرف آن‌ها می‌توان هزینه برق مصرفی را کاهش داد.
شعار سال: به برخی راهکارهای مصرف بهینه برق در منزل اشاره خواهیم کرد.

راهکارهاي بهينه سازي مصرف برق در کولرها

1 - ظرفيت برودتي کولرها بايد متناسب با فضاي مورد استفاده و شرايط آب و هوايي محل (از لحاظ دما و رطوبت) انتخاب شود. کولرهاي بزرگتر ازحد نياز تنها باعث مصرف بي مورد انرژي الکتريکي مي شوند. نوع کولرها را متناسب با مناطق آب و هوايي انتخاب کنيد. از کولرهاي گازي براي مناطق گرم و مرطوب و از کولرهاي آبي براي مناطق معتدل استفاده کنيد.

2 - کولر هاي گازي بسته به نوع آب وهوا به سه کلاس منطقه اي گرمسيري, معتدله و سردسير تقسيم مي شوند. موقع خريد متناسب با آب و هواي محل زندگي خود کولر را انتخاب کنيد.

3- کليد بادزن (فن) در کولرهاي گازي به شما امکان مي دهد هنگام شب از دستگاه فقط براي تهويه استفاده کنيد و هزينه برق دستگاه را به ميزان زيادي کاهش مي دهد.

4- چنانچه امکان پذير باشد بايد از سيستم سرمايش موضعي استفاده گردد. به اين معني که تنها به اتاقهايي که مورد استفاده قرار مي گيرد هواي سرد را منتقل کنيم. به اين منظور مي توان دريچه هاي ورودي هوا به ساير اتاق ها را مسدود کرد. سرمايش موضعي در مورد فضاهاي بزرگتر به ويژه سالن هاي کار مانند سالن مونتاژ به معني سرمايش محدوده کار کارگر مي باشد؛ به اين ترتيب نيازي به سرمايش کل فضا نخواهد بود.

5- کولرهاي گازي از جمله پرمصرف ترين وسايل خانگي هستند بنابراين در صورتي که ضرورتي به استفاده از اين نوع کولرها وجود ندارد از استفاده از آنها خودداري کنيد. در صورت ضرورت استفاده از اين نوع کولرها که هزينه سنگيني را نيز در بردارند؛ بايد سعي شود تا از استفاده در ساعت پيک مصرف برق ( از نيم ساعت قبل از اذان مغرب تا 5/2 ساعت بعد از آن) که مصرف انرژي الکتريکي در شبکه برق کشور به حداکثر مي رسد؛ خودداري کرد.

6- هنگام خريد وسايل سرمايشي دستگاهي را انتخاب کنيد که داراي علامت استاندارد و بر چسب انرژي با بالاترين درجه کارايي و بازدهي باشد.

7- کولرهاي گازي معمولاًً داراي درجه تنظيم دما (ترموستات) هستند. تنظيم دما بر روي دماي مناسب فصل گرما که بين
۱۸ تا ۲۲ درجه سانتيگراد است باعث مي شود تا هنگام رسيدن دماي اتاق به درجه دماي تنظيم شده؛ کولر به طور خودکار خاموش شود و بنابراين انرژي کمتري مصرف کند. در مورد کولرهاي آبي نيز نصب يک ترموستات ساده در اتاق ها مي تواند مقدار زيادي از مصرف انرژي را کاهش دهد.

8- براي جلوگيري از خروج سرما اطراف پنجره ها و درها را با نوارهاي درزگيري عايق بندي کنيد. استفاده از تهويه طبيعي بخصوص در شب و درز بندي منازل در طول روزهاي گرم بسيار موثر خواهد بود.

9- بهترين درجه حرارت منزل در تابستان بين 18 تا 22 درجه سانتيگراد است . از سردکردن بيش از حد محل سکونت خود خودداري کنيد.

10- نصب کندانسورهاي کولر گازي در سايه باعث جلوگيري از اتلاف ميزان قابل توجهي از انرژي مصرفي کولر گازي خواهد شد.

11- در صورت امکان کولر گازي خود را در مسير باد نصب کنيد. زيرا اين کار بعلت تبادل بهتر حرارت در کندانسورکولر باعث افزايش بازدهي آن و کاهش مصرف انرژي مي شود.

12- هنگامي که درجه حرارت بيرون ساختمان از دماي داخل کمتر است. با بازکردن پنجره ها به تهويه طبيعي ساختمان کمک کنيد.

13- در روزهاي خيلي گرم, با بستن در و پنجره و کشيدن پرده ها از ورود انرژي گرمايي بيشتر به داخل ساختمان جلوگيري کنيد.

14- سيستم هاي سرمايش خود را به طور منظم تميز کرده و به ويژه گرد و خاک روي کويل ها و فن ها را پاک کنيد.

15- اتاق هاي نشيمن و خواب را کمتر از
۲۴ تا ۲۶ درجه سانتيگراد سرد نکنيد.

16- هنگام ترک ساختمان در طول روز، سيستم سرمايش را خاموش کنيد.

17- پوشيدن لباس‌هاي سبک و روشن، امکان گردش هوا بر روي پوست بدن را فراهم کرده و در نتيجه، احساس خنکي ناشي از تعرق، نياز به سرمايش بيشتر را کاهش مي‌دهد.

18- استفاده از روشنايي متناسب با مورد نياز در طول شب‌هاي گرم سال، باعث کاهش بارهاي گرمايي داخل ساختمان مي‌شود و در نتيجه ضرورت استفاده از سيستم هاي سرمايشي ساختمان ومصرف برق را کاهش مي دهد.

19- مسيرهاي عبور هواي سيستم سرمايش را در کانال‌ها و دريچه‌هاي ورودي و خروجي به طور مرتب تميز کرده و از عدم وجود موانع در اين مسيرها اطمينان حاصل نماييد.

20- در تابستان معمولاً سه منبع عمده گرماي ناخواسته در منزل شما وجود دارد، گرماي هواي خارج که از طريق سقف و ديوار هدايت مي‌شود، گرمايي که از لامپ‌ها و لوازم خانگي انتشار مي‌يابد و نور خورشيد که از راه پنجره‌ها به داخل مي‌تابد. بنابراين مسئول انرژي منزل خود باشيد و با ارزيابي هر يک از موارد فوق تدابيري بينديشيد، مثلاً با افزايش عايق پشت بام و ديوارها حرارت عبور نخواهد کرد. پنجره‌ها را با استفاده از سايبان، پرده کرکره و يا پارچه‌ محافظت نماييد. نصب پرده با رنگ روشن يا سايبان روشن نور خورشيد را به سمت بيرون منعکس مي‌نمايد.

21- هنگام ترک ساختمان در طول روز در صورت روشن گذاشتن کولر‌، درجة ترموستات را پنج تا 10 درجه کمتر کنيد؛ کاشتن درختچه‌هاي پيچک در مجاورت ساختمان‌ها علاوه بر زيبايي، عايق سرما و گرما مي‌باشند.


صرفه جويي در مصرف برق و کاهش هزينه خانوار با استفاده از کولر هاي با شاخص انرژي بالاتر

در صورتي که از يک کولرگازي 18000
Btu/h با گريد A به جاي کولري با گريد G استفاده شود بيش از 40درصد در ميزان مصرف برق و هزينه آن صرفه جويي خواهد شد؛ و در صورتيکه از يک کولر با گريد A به جاي کولري با گريد D استفاده شود اين صرفه جويي به ميزان 25 درصد خواهد بود. در جدول زير ميزان صرفه جويي در صورت جايگزين شدن هر يک از گريد ها با گريد A ارائه شده است.

ميزان صرفه جويي

گروه بازده مصرف انرژي

11%

B- A

19%

C - A

25%

D - A

32%

E - A

36%

F - A

بيش از 40%

G - A

يخچال فريزر
تأثير استفاده از دستگاهي با رتبه بهتر
به منظور دسته‌بندي محصولات از نظر مصرف انرژي، رتبه‌بندي تعريف شده است که در آن محصولات به هفت دسته تقسيم مي‌شوند.

A

B

C

D

E

F

G

متوسط يک رتبه بهبود

36.4%

20.0%

11.1%

10.0%

13.6%

12.0%

-

17.2%

انتخاب يخچال فريزر با يک رتبة انرژي بهتر تأثير قابل توجهي در کاهش مصرف انرژي دارد. اگر چه پارامترهاي مختلفي در اين زمينه مؤثر هستند ولي تقريباً يک رتبه بهبود مصرف انرژي معادل 17 درصد کاهش مصرف انرژي آن خواهد بود که اين بهبود، مصرف انرژي خانوار را حدود هفت درصد کاهش خواهد داد.

با رعايت نکات ذيل مي‌توان مقدار قابل توجهي مصرف انرژي برق خود را کاهش داد:
1- انتخاب دستگاه بهينه و متناسب با نياز.(ابعاد مناسب و ترجيحا رتبه انرژي
A يا B )

2- محيطي که يخچال فريزر در آن قراردارد.(مثلا زير تابش مستقيم خورشيد نباشد)

3- فاصلة اشياء مجاور با يخچال فريزر. (جريان هوا از پشت يخچال وجود داشته باشد و ...)
4- چگونگي استفاده از فضاي داخلي يخچال فريزر.( جابجايي هواي داخلي مسدود نشود.)
5- تأثير باز و بسته کردن درب يخچال فريزر روي مصرف انرژي و عملکرد يخچال.(تعداد دفعات باز و بسته کردن کاهش يابد. مدل هاي آبسردکن دار و داراي درب فرعي مناسب‌ترند)

6- نگهداري يخچال فريزر (برفک زدايي ، اطمينان از سالم بودن نوار درزبند، تميز کردن و ...)

7- اصلاح فرهنگ و دانسته‌هاي غلط.

استفاده منطقي از يخچال
فريزر
* مصرف
کنندگان بايستي در حد امکان در موقع خريد يخچال و فريزر از بين مدلهاي مشابه، يخچال و فريزري را انتخاب کنند که با توجه به برچسب انرژي، داراي بيشترين بازدهي و کارائي باشد.
* برفک
هاي يخچال و فريزر را بطور منظم آب کنيد، زيرا با افزايش قشر برفک، مصرف انرژي بالا ميرود، با انتخاب يخچالهاي مجهز به سيستم برفک آبکن اتوماتيک، مصرف انرژي بدون دخالت مصرفکننده، کاهش مييابد.
* قرار دادن يخچال يا فريزر در مجاورت دستگاه
هاي گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرمکن، شوفاژ و همچنين زير نور مستقيم خورشيد، مصرف انرژي آنرا افزايش ميدهد. در صورتي که امکان ديگري براي قرار دادن يخچال فريزر در آشپزخانه وجود نداشته باشد، با يک پوشش مناسب (عايق حرارتي) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ کنيد.
* فريزر را نيز مي
توان در پارکينگ يا زيرزمين قرار داد تا بازده انرژي آن در طول ماههاي سردتر بيشتر شود و از افزايش بارهاي سرمايي منزل نيز در طول ماههاي گرمتر جلوگيري کند.
* فضاي پشت يخچال و فريزر براي گردش هوا، اغلب بايد حداقل به اندازه 20 سانتي
متر با ديوار فاصله داشته باشد. ضمناً لازم است لولههاي پشت يخچال و فريزر حداقل سالي دو بار گردگيري شود. رعايت اين موارد سبب انتقال حرارت بهتر بين هوا و لولهها خواهد شد.
* هنگامي که يخچال و فريزر بر روي يک سطح تراز و صاف قرار نمي
گيرد باعث ميشود تا در يخچال بطور کامل بسته نشود و کارکرد درستي نداشته باشد و در نهايت مصرف انرژي آن افزايش يابد.
* مواد غذايي را پيش از سرد شدن کامل در يخچال و فريزر قرار ندهيد و از گذاشتن همزمان مقدار زيادي مواد غذايي در يخچال و بويژه فريزر خودداري کنيد. اين کار سبب ايجاد فشار زيادي بر موتور يخچال و فريزر خواهد شد و مقدار زيادي انرژي برق هدر مي‌رود.
* از کنار هم چيدن و چسباندن ظروف و مواد غذايي در داخل يخچال و فريزر پرهيز کنيد. چون اين کار گردش هوا را در داخل يخچال يا فريزر دچار اختلال کرده و سبب افزايش مصرف برق مي
شود.
* جهت نگهداري مواد غذايي، پس از گذاشتن آنها در کيسه
هاي فريزر، در آنها را به صورتي ببنديد که ديگر هواي اضافي در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن بر روي هر يک از کيسهها برچسبي که حاوي مطالبي همچون نام مواد غذايي، نوع آن (سرخ شده، پخته، خام و ...) و تاريخ منجمد کردن باشد را بچسبانيد. چنين برچسبي را با اطلاعات کليتر شامل فهرست مواد غذايي داخل هر سبد، کشو، قفسه و يا طبقه نيز تهيه کرده و در محل مناسب بچسبانيد. به اين ترتيب دستيابي به مواد غذايي مورد نياز بسيار آسان خواهد شد.
* از باز و بسته کردن بيهودة درِ يخچال يا فريزر پرهيز کنيد.
* سعي کنيد از منجمد کردن مواد غذايي و سبزيجات در فصل
هايي که دسترسي به مواد غذايي تازه وجود دارد، حتيالامکان خودداري کنيد.
* نوار لاستيکي درِ يخچال و فريزر به مرور زمان انعطاف و کارآيي خود را از دست مي
دهد. توصيه ميشود که سالي يکبار سالم بودن نوارها کنترل شود تا در صورت کوچکترين نشت هوا، نسبت به تعويض آنها اقدام گردد. براي اين آزمايش از قرار دادن يک اسکناس بين در و بدنه استفاده نماييد اگر اسکناس محکم در جاي خود قرار نگرفت، احتمالاً لاستيکهاي اطراف يخچال خراب شدهاند.
* از قراردادن انواع قوطي
هاي کنسرو، رب گوجه فرنگي، گالنها و بطريهاي حاوي شربت، ترشيجات، شيشههاي مربا، عسل و ... در يخچال خودداري کنيد. اين کار باعث اشغال بيمورد فضاي يخچال فريزر و به تبع آن افزايش مصرف انرژي دستگاه خواهد شد.
* افتادگي درِ يخچال يا فريزر به علت وزن آن به مرور زمان باعث جدا شدن نوار لاستيکي از بدنه مي
شود که ميبايست نسبت به تعويض لولاي در اقدام گردد تا از اتلاف انرژي به جهت خروج هواي سرد يخچال جلوگيري شود.
* بايد توجه داشت که تنظيم صحيح و به موقع ترموستات يخچال و يا فريزر با عنايت به مواردي همچون حجم و ميزان مواد غذايي درون آنها، محل قرار گرفتن يخچال و فريزر و دماي محيط وسايل مزبور، نقش مهمي در کاهش مصرف انرژي اين وسايل خواهد داشت و به عبارتي تنظيم نادرست و يا عدم توجه به تنظيم به موقع ترموستات باعث فاسد شدن و يا يخ
زدگي مواد غذايي و به تبع آن افزايش مصرف انرژي خواهد شد.
* در هنگام خريد به بسته شدن کامل درها و مرغوبيت و چسبندگي نوار لاستيکي درِ يخچال و فريزر دقت و توجه شود.
* از گذاشتن بطري
هاي حاوي نوشابههاي گازدار در قسمت جايخي يخچالها و يا قرار دادن آنها در قسمت فريزرِ يخچال فريزرها جداً خودداري نماييد. اين کار باعث ميشود تا پس از انجماد کامل مايع در داخل بطري، درِ بطري باز شود و يا بر اثر فشار زياد به بطري، بطري شکسته و مايع آن در داخل يخچال پراکنده شود. عدم رعايت همين موضوع باعث ميشود تا حداقل زماني بين 10 تا 15 دقيقه درِ يخچال فريزر را براي تميز کردن ناشي از ترکيدن بطري باز بگذاريم که خود باعث اتلاف انرژي خواهد شد.
* از گذاشتن هرگونه پارچه، مقوا يا روزنامه بر روي طبقات يخچال بايد جداً پرهيز کنيم، چون اين کار از گردش هوا در يخچال جلوگيري مي
کند و مصرف برق آن را افزايش ميدهد






روش هاي کاهش مصرف انرژي در لباسشويي

پيش از خريد به وجود علامت استاندارد ايمني و برچسب مصرف انرژي دقت نماييد. موارد زير نيز مي
توانند در انتخاب شما مؤثر باشند :

** ماشين لباسشويي بايد با ميزان فضايي که براي آن در نظر گرفته
ايد، متناسب باشد. ماشين لباسشوييهايي که درِ آنها از جلو باز ميشود معمولاً عريضترند و جاي بيشتري ميگيرند، اما امکان استفاده از فضاي بالاي آنها وجود دارد، در حالي که دستگاههايي که درِ ورودي آنها از بالا است، معمولاً عرض کمتري دارند و جاي کمتري را اشغال ميکنند، اما فضاي بالاي آنها بدون استفاده باقي ميماند.

** بايد توجه داشت که ماشين لباسشويي چه امکاناتي براي شستشو به شما مي
دهد، امکان شستشو با آب سرد، امکان شستشو با درجة حرارت پايين آب و امکان تعيين تعداد دور آبکشي در دقيقه، از جمله امکانات مفيدي هستند که ميتواند در کاهش مصرف برق ماشين لباسشويي بسيار موثر باشد.

** ميزان مصرف برق ماشين لباسشويي به کارخانة سازندة آن بستگي دارد، پرمصرف
ترين ماشينهاي لباسشويي، 5/2 کيلووات ساعت برق مصرف ميکنند و کممصرفترين آنها حدود 800 وات ساعت.

** ماشين
هاي با محور افقي بسيار کمتر از انواع ماشينهاي با محور عمودي آب مصرف مينمايند. بعضي از انواع ماشينهاي لباسشويي با محور افقي فقط به اندازه بقيه آب مصرف مينمايند لذا از ميزان مصرف آب دستگاه نيز اطمينان حاصل نماييد. کارايي شستشو در ماشينهاي محور افقي نيز بيشتر است.



استفاده منطقي از ماشين لباسشويي

پيش از هر کار، دفترچة راهنماي استفاده از دستگاه را که توسط کارخانة سازنده تهيه مي
شود با دقت مطالعه نماييد و نکات پيشنهادي آن را در استفاده از دستگاه، مورد توجه قرار دهيد. در استفاده از ماشين لباسشويي بايستي به نکات زير توجه کرد:

** بسياري از ماشين
هاي لباسشويي داراي يک برنامه شستشوي اقتصادي هستند که لباسها را با کمترين آب، پودر و حرارت ممکن ميشويد و مصرف برق دستگاه را کاهش ميدهد. تا حد امکان از اين برنامه و يا از برنامة شستشو با آب سرد استفاده کنيد. کم کردن درجة حرارت آب براي شستشو، مثلاً از 90 درجه به 60 درجه نيز به ميزان 10-15 درصد از مصرف برق ميکاهد. درجة حرارت 90 درجه را معمولاً فقط براي لباسها و پارچههاي سفيد و بسيار کثيف به کار ميبرند. لکهگيري لباسها، در اغلب موارد به شما اين امکان را ميدهد که از برنامههاي با آب سرد يا آب 40 تا 60 درجه استفاده کنيد.

** لباس
هاي خيلي کثيف و با رنگهاي روشن را از لباسهايي که رنگهاي تيرهاي دارند و کمتر کثيف شدهاند تفکيک کنيد و آنها را بطور جداگانه شستشو دهيد.

v فيلتر و دهانة پودر را بطور منظم تميز کنيد. توجه داشته باشيد که تميز کردن ماشين لباسشويي به کاهش مصرف برق و افزايش عمر مفيد آن کمک ميکند.

** هر اندازه تعداد دورهاي آبکشي در دقيقه بيشتر باشد اگر چه خشک شدن سريع
تر لباسها را موجب ميشود، اما اين کار منجر به افزايش مصرف انرژي ماشين لباسشويي خواهد شد. بنابراين اگر امکان خشک کردن لباسها را در هواي آزاد و در زماني طولانيتر داريد، بهتر است از دور کم آبکشي استفاده کنيد.

** از به کار بردن ماشين لباسشويي در ساعات پيک مصرف برق که به دليل تقاضاي زياد, فشار بر شبکة برق شديد است، خودداري کنيد.

** استفاده از لوله
کشي آب گرم براي استفاده در ماشين لباسشويي بسيار مفيد خواهد بود. بسياري از ماشين هاي لباسشويي داراي دو ورودي آب گرم و سرد مي باشند در اين صورت مي توان از ورودي آب گرم بجاي استفاده از المنت براي گرم کردن آب سرد استفاده کرد.

** ماشين لباسشويي را تا حد ظرفيت آن پر نماييد. ظرفيت ماشين لباسشويي را بر حسب کيلوگرم بخوانيد و لباس
ها را متناسب با ظرفيت دستگاه راهاندازي نماييد.

** براي استفاده از خشک
کن هرگز لباسها را بيش از حد خشک ننماييد آنها را وقتي کمي مرطوب هستند خارج کنيد، در غير اين صورت چروک ميشوند.

** سعي کنيد لباس
ها را بطور طبيعي خشک نماييد ( استفاده از نور خورشيد.)

اگر تعداد دفعات استفاده از ماشين هاي لباسشويي را در يک خانواده چهار نفره سه بار در هفته و هر بار را يک ساعت فرض کنيم ( با توجه به مصرف برق در يک سيکل شستشو حدود یک کيلو وات ساعت )در طول سال يک ماشين لباسشويي 110 کيلووات ساعت برق مصرف مي کند.


روش هاي کاهش مصرف انرژي در لامپ
رعايت نکات به ظاهر کم
اهميتي که در زير ميآيد نه فقط مصرف ما را کاهش ميدهد، بلکه بر عمر لامپهايمان نيز ميافزايد :

*** در ساختمان
از رنگهاي روشن و نور طبيعي استفاده کنيد تا نياز به استفاده از روشنايي الکتريکي به حداقل برسد.

*** با پاک کردن گرد و غبار از روي لامپ
ها و حبابها بر نور آنها بيفزاييد. (زيرا يک لايه گرد و غبار مي­تواند 50 درصد کارآيي لامپ را کاهش دهد.)

*** در لوسترهاي چند شاخه از لامپ­هاي کم­مصرف 10 وات استفاده شود. در صورتيکه تعداد لامپ­هاي لوستر زياد مي­باشد براي هر شاخه کليدهاي جداگانه نصب شود.

*** در صورت امکان در منزل خود از لامپ
هاي کممصرف و يا لامپهاي مهتابي استفاده کنيد.

*** هر چند سال يکبار سيم
کشي منزل خود را توسط يک متخصص کنترل کنيد.

*** نقص سيم
کشي الکتريکي ميتواند سبب بالا رفتن مصرف و کم شدن عمر لامپ و ساير وسايل برقي شود.

*** در هنگام مطالعه و انجام کارهاي ظريف از نور موضعي استفاده نماييد.

*** استفاده از روشنايي روز که بهترين نوع روشنايي است در بهداشت رواني ما نيز مؤثر است.

*** لامپ هاي کم مصرف 80 درصد کمتر از لامپ هاي رشته اي برق مصرف مي کنند و هشت برابر آنها نيز عمر مي­کنند.

*** نور يک لامپ کم مصرف 23 وات معادل نور يک لامپ رشته اي 100 وات است.

*** لامپ هاي مهتابي سوخته اي را که در حال چشمک زدن است، تعويض کنيم.

*** به هنگام ترک اتاق يا مکان هاي ديگر، حتي براي مدت کوتاه لامپ ها را خاموش کنيم.

*** بيش از 95% برق مصرف شده در لامپ هاي رشته اي به گرما تبديل مي­شوند در صورتيکه توليد گرما در لامپ هاي کم مصرف و مهتابي بسيار کمتر است.

*** لامپ ها را روي نقطه اي که مايل به استفاده از آن هستيد متمرکز نماييد.

*** بهتر است در راهروها، ايوان ها از لامپ با توان پايين استفاده شود. بدليل نور ملايمي که دارند، حشرات موذي کمتري به خود جذب مي کنند.

*** در فصل تابستان بهتر است تا حد امکان لامپ هاي رشته اي را خاموش نگه داريم. زيرا روشن کردن يک لامپ رشته اي به منزله روشن کردن يک بخاري برقي کوچک است.

*** جهت افزايش راندمان روشنايي بهتر است که لامپ هاي کم مصرف به صورت عمودي که تيوب ان به سمت پايين قرار دارد (بخصوص در لوسترها) استفاده شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی برق نیوز، تاریخ 27 شهریور 96، کد مطلب: 25685: www.barghnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین