شعارسال: صید ماهیان ایرانی توسط کشتیهای چینی، واقعیتی است که باعث نارضایتی بسیاری از صیادان زحمتکش شده است. مرداد ۹۴ و تنها دو روز بعد از اعلام خبر توقیف «۱۰ کشتی ماهیگیری» چینی توسط کشورمان، سرپرست اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان، علت توقیف آنها را «ورود غیرمجاز به آبهای سرزمینی ایران» عنوان کرد.
*«صید ترال» یا ترالینگ یا گوفهکشی، نوعی روش صید ماهی است که به وسیله کشیدن تور در آب توسط یک یا چند شناور انجام میشود. یکی از انواع این صید، کشیدن تور در کف دریاست که در این حالت، علاوه بر آسیبهایی که به گیاهان دریایی و اکوسیستم جاری در کف آب وارد میشود، هیچ موجود زندهای از صید شدن جان به در نمیبرد. بنا به روایات، صید ترال چینیها در جنوب کشورمان از این نوع است!
در حالی که استاندار وقت سیستان و بلوچستان از توقیف کشتیهای چینی با هفتاد تا هشتاد خدمه و انتقال آنها به بندر چابهار خبر داده بود، محسنعلی گلشنی، سرپرست وقت اداره کل شیلات این استان، اعلام کرد: دلیل توقیف این کشتیهای صیادی، انجام «صید ترال»* نیست، بلکه ورود و توقف غیرمجاز در محدوده آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران است.
به گفته مسئولان وقت، پس از بررسیهای بسیار مشخص شد که این کشتیها برای یک شرکت ایرانی، پیمانکاری در صید ماهی فعالیت میکردهاند، اما ظاهرا شرکت ایرانی اقدامات اداری را در زمان مقرر انجام نداده و باعث بروز این مشکل شده است. این در حالی بود که اخباری در خصوص بیکار شدن صیادان ایرانی منتشر میشد که نتیجه صید ترال توسط چینیها بود؛ صیدی که میبایست غیرمجاز باشد، اما ظاهرا برای کشتیهای خارجی این گونه نیست.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت تابناک، تاریخ انتشار: 5مرداد1397 ، کدخبر: 820036: www.tabnak.ir