پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 23
کد خبر: ۱۵۱۹۲۲
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۳:۵۷
تجربه چند ماه نرخ ارز دستوری 4200 تومانی، یک بار دیگر به وضوح نشان داد که هر گونه قیمت گذاری دستوری بی اعتنا به منطق بازار نتیجه ای جز ایجاد رانت، فساد و اتلاف منابع ندارد.

شعارسال: بالاخره ناگزیر شدند با اکراه روزنه ای برای بازار آزاد باز کنند. این اقدام اصلاحی بلافاصله موثر واقع شد و تلاطم های مخرب را تا حدود زیادی فرونشاند. اما از آنجا که دولت بازار ارز را برحسب انواع کالاهای صادراتی و وارداتی طبقه بندی کرد و به نوعی بر تبعیض قیمتی صحه گذاشت بازار ارز عملا چندنرخی شد.

تعدد نرخ در یک بازار معنایی جز باز شدن راه برای رانت خواری و فساد به شکل های متفاوت ندارد. نکته جالب در این میان مغالطه های مخالفان بازار آزاد است که عقاید چپگرایانه و نادرست خود را تحت عناوین غلط اندازی مانند نهادگرایی یا طرفداران عدالت اجتماعی و... مطرح می کنند...

وقتی نتایج مفسد ه برانگیز سرکوب بازار را به آزاد بودن بازار نسبت می دهند این کار چه نامی غیر از مغالطه دارد؟ مخالفان بازار آزاد اگر واقعا در دفاع از حقوق مردم صداقت دارند بهتر است از تناقض گویی، عوام فریبی و پاشیدن خاک در چشم مردم بپرهیزند و به روشنی راه حل های خود را برای مسوولان و مردم توضیح دهند.

آیا راه حل اقتصادی مشخصی دارند یا صرفا بگیر و ببند پلیسی مد نظرشان است؟ آیا معتقدند با وجود فراهم آوردن فرصت های رانت جویی و رانت خواری، باز هم می توان با توصیه های اخلاقی و تهدید و ارعاب از فساد و حیف و میل اجتناب کرد؟

وقتی در «دیزی» را باز گذاشته اند روی «حیای گربه» می خواهند حساب کنند؟ کسی که حرف حساب دارد مغالطه نمی کند. بالاخره حرف حساب این رفقا چیست؟ تا کی می خواهند کلی گویی کنند و حرف مشخص نزنند؟

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت مخبر، تاریخ انتشار: 3شهریور1397 ، کدخبر: 1207124: www.mokhbernews.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین