پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۹۵۴۲
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶
با رشد جوامع شهری تمایل مردم به استفاده از غذاهای فوری و آماده و همچنین رستورانی در کشور افزایش یافته، به‌طوری که اکنون در بسیاری از خیابان‌ها، معابر و همچنین کوچه و پس‌کوچه‌های شهر می‌توان رستوران‌ها، سالن‌های تهیه غذا، فست‌فودها، آش‌فروشی‌ها و... را دید که همه مدعی پخت غذا با بهترین کیفیت و قیمت مناسب هستند. یک حساب و کتاب ساده به ما نشان می‌دهد که قیمت تمام‌شده هیچ پرس غذایی پنج ‌هزار تومان نیست و این در حالی‌است که این روزها خیابان‌های شهر پر شده از اغذیه‌فروشان و رستوران‌هایی که غذاهایی با قیمت پنج و هشت هزار تومان می‌فروشند.

شعار سال: حمید عزیزی، مدیر رستوران محفل، علت اختلاف قیمت میان غذای رستوران‌های مختلف را به دلیل کیفیت غذا و همچنین مواد اولیه مصرفی دانست و گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه از قبیل گوشت گوسفند، مرغ و ادویه‌جات، طبخ و عرضه غذا با قیمت پنج یا شش هزار تومان قابل باور نیست. بسیاری از آشپزخانه‌ها و رستوران‌ها برای پایین‌آوردن هزینه تولید از مواد بی‌کیفیت برای طبخ غذا استفاده می‌کنند. نوع برنج، ادویه به کار رفته در پخت غذا و کیفیت گوشت مصرفی در قیمت نهایی غذای تحویلی بسیار اهمیت‌دارد؛ به عنوان مثال اختلاف قیمت بسیار زیادی میان برنج طارم ایرانی و برنج هندی وجود ‌دارد و همچنین برخی از آشپزخانه‌ها به جای مصرف زعفران و ادویه باکیفیت، از رنگ‌های خوراکی و ادویه‌جات تقلبی استفاده می‌کنند. بهتر است مردم در انتخاب غذای خود نهایت دقت را به‌کار برند، زیرا برخی تقلبات به کار رفته در پخت غذا، عوارض جبران‌ناپذیری را در پی خواهد‌داشت. طبق برخی گزارشات، تعدادی از رستوران‌ها بدون نظارت و پروانه بهداشت برای پخت کباب‌کوبیده از موادی مانند سنگدان مرغ، نان خشک و پوست مرغ استفاده می‌کنند که متأسفانه مشتری قادر به تشخیص نوع مواد مصرفی به کار رفته در غذا نیست. علاوه بر آن برخی از مرغ‌ها و گوشت‌های مصرفی ممکن است تاریخ‌‌ ‌ گذشته و فاقد کیفیت لازم باشد؛ به عنوان مثال گوشت‌های یخ زده بسیاری از مواد ضروری خود را از دست داده است و همچنین طعم و بوی گوشت تازه را ندارد. مسئول رستوران محفل در ادامه تأکید کرد: با توجه به گرانی‌های اخیر، سرو غذای پنج هزار تومانی امکان‌پذیر نیست و مواد به کار رفته در این غذاها مسلماً از کیفیت کافی برخوردار نخواهد بود.

استفاده از دورریختنی‌های مرغ برای تهیه کباب کوبیده

سجاد محمودی، یکی از آشپزان رستوران، نیز در رابطه با غذاهای ارزان‌قیمت اظهار داشت: رنگ‌های به کار رفته به جای ادویه در غذاهای ارزان، اغلب فاقد کیفیت بوده و برای بدن مضر است. همچنین کیفیت برنج طبخ شده نیز در قیمت غذا بسیار موثر است. اخلاف قیمت میان برنج ایرانی با برنج‌های وارداتی حداقل کیلویی هفت هزار تومان است. وی در ادامه افزود: تقلب در غذاهایی مانند کباب کوبیده بسیار دیده می‌شود. برخی از افراد سودجو به جای استفاده از گوشت گوسفند یا گوساله چرخ‌کرده، گوشت یا آشغال‌های دورریختنی مرغ را چرخ کرده و برای پخت کباب کوبیده استفاده می‌کنند. معمولاً رنگ این نوع کباب‌ها سفید‌تر از کباب‌های استاندارد است. این آشپز گفت: کیفیت مواد به کار رفته، سالم بودن و تازگی مواد اولیه و همچنین وجدان‌کاری صاحب رستوران در تهیه و تحویل غذای سالم به مشتری بسیارموثر است.

استفاده از گوشت مرغ تخم‌گذار در تهیه جوجه‌کباب

یکی دیگر از مدیران رستوران‌های تهران، مواد به کاررفته در غذای طبخ شده را هزینه‌بر دانست و گفت: با توجه به شرایط کنونی و بحران اقتصادی اخیر، مواد اولیه غذا با قیمتی چند برابر در بازار یافت می‌شود و مسلماً ارائه غذای باکیفیت با قیمت پنج یا شش هزار تومان غیرممکن است. وی در ادامه تصریح‌کرد: نوع برنج، کیفیت و تازگی گوشت، ادویه به کار رفته و حجم غذای تحویلی در قیمت نهایی بسیار تأثیرگذار است. همچنین برق، آب و گاز رستوران هزینه‌بر بوده و آشپزان و کارمندان در حال کار نیز نیازمند حقوق هستند. تمامی موارد ذکر شده تأثیر خود را بر قیمت نهایی غذای طبخ شده خواهد گذاشت. این مدیر رستوران ادامه داد: متأسفانه در برخی موارد دیده شده که سودجویان از مواد به کار رفته بسیار مضر برای کاهش هزینه‌ها استفاده می‌کنند؛ به عنوان مثال برای طبخ غذا از روغن‌های غیرخوراکی و مواد رنگی خطرناک استفاده می‌کنند؛ همچنین به جای استفاده از گوشت مرغوب، آشغال گوشت‌های باقی مانده را مورد استفاده قرار می‌دهند. گوشت مرغ نیز دارای انواع و کیفیت‌های مختلف است. مرغداران، مرغ‌ها را برای تهیه گوشت یا تخم‌مرغ پرورش می‌دهند. مرغ‌های گوشتی معمولاً در 45 روزگی به کشتارگاه تحویل داده می‌شوند، در حالی که مرغ‌های تخم‌گذار ممکن است سالیان سال مورد استفاده قرار گیرند. زمانی که مرغ تخم‌گذار بازدهی خود را از دست می‌دهد، باید کشته و معدوم شود، اما برخی از متقلبان، گوشت مرغ‌تخم گذار را خریداری کرده و برای پخت غذا در آشپزخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند.

استفاده از برنج هندی و گوشت برزیلی در طبخ غذا

محمدزاده، مسئول کترینگ سراج، هم در همین راستا گفت: نمی‌توان به‌طور قطع گفت که از گوشت‌های فاسد و غیر‌قابل مصرف و مرغ مرده در رستوران‌های با منوی ارزان‌ استفاده می‌شود. تا جایی که اطلاع دارم، این رستوران‌ها برای تهیه غذا از برنج هندی و گوشت برزیلی استفاده می‌کنند. در مناطق پایین‌تر شهر یا رستورا‌ن‌هایی که تازه راه‌اندازی شده‌اند، برای جذب مشتری قیمت منوی پایین‌تری دارند. در کل نمی‌توان قیمت بالا را ضامن سلامت غذا دانست؛ برای مثال یک جگرکی معروف در تهران سرویس بهداشتی خود را انبار نگهداری گوشت کرده بود. وی راجع به نظارت بهداشت نیز گفت: مأموران بهداشت هر شش ماه یک‌بار برای نظارت بر بهداشتی بودن محل طبخ غذا به ما و سایر رستوران‌ها و تهیه غذاها سر می‌زنند.

شبهه‌ناک بودن قیمت ارزان برخی غذاها

حمیدرضا کشوری، مسئول تهیه غذای سرآشپز، هم گفت: این‌که از گوشت مرغ مرده یا روده مرغ برای تهیه کوبیده و جوجه کباب استفاده می‌کنند ما هم شنیده‌ایم و نسبت به قیمت شش‌هزار تومان هم این شک وجود دارد، ولی ما از گوشت راسته کیلویی 85 هزار تومان و برنج ایرانی در غذای خود استفاده می‌کنیم.

وزارت بهداشت مسئول نظارت بر رستوران‌ها و تهیه غذاها است

یکی از کارمندان اتحادیه کبابی، هلیم و آش هم در رابطه با کباب کوبیده و جوجه کباب پنج‌هزار تومانی گفت: نمی‌توان به‌طور قطع گفت گوشت‌های غیرقابل استفاده در این رستوران‌ها مصرف می‌شود. امکان دارد رستورانی لیست قیمت بالایی داشته باشد، ولی از گوشت‌ها و برنج نامناسب استفاده کند. در کنار این شاید رستورانی برای جلب مشتری غذا را با قیمت ارزان بفروشد و از گوشت و برنج خوب و سالم استفاده کند. تمام این موارد به اعتمادی که مردم به رستوران مورد نظر دارند، بستگی دارد. وی ادامه داد: قبل از اینکه رستورانی مجوز فعالیت را از ما دریافت کند، باید از وزارت بهداشت نامه دریافت کند و سلامت و تمیزی محیط کار مشخص باشد. بعد از این‌که رستوران یا مرکز تهیه غذا شروع به فعالیت کرد، تمام نظارت‌ها مربوط به وزارت بهداشت است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه تاریخ انتشار-----، کدمطلب: 54908، www.sabzineh.org


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین