پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۱۵۹۵۸۹
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۲
عضو کمیسیون صنایع مجلس می‌گوید دولت برای تامین ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه، به افزایش نرخ ارز روی آورد، اما کار از کنترل آن‌ها خارج شد.
شعارسال: در روزهای افزایش بی‌منطق نرخ ارز، کارشناسان متعددی می‌توان ماجرا را بررسی کرده‌اند؛ عده‌ای دلیل آن را به تحریم‌ها مربوط می‌دانند و عده‌ای به سوءمدیریت. اقتصاددانان دیگری نیز گفته‌اند این موضوع برای حل مشکلات بانک‌های خصوصی کشور بوده است؛ بدین ترتیب که دولت و مجلس با هماهنگی یکدیگر روی به افزایش نرخ ارز آوردند تا منابع کافی برای جبران خطا‌های بانکداری خصوصی تامین شود. تحلیلی که البته انگشت اتهام را نه فقط به سمت دولت و بانک مرکزی، بلکه به سمت بهارستانی‌ها نیز برده است. این موضوع زمانی اهمیت می‌یابد که روحانی از روز نخست تاکید زیادی روی ثبات نرخ ارز و جلوگیری از افزایش طبیعی آن همپای نرخ تورم داخلی و جهانی تاکید داشته است.

سیدجواد حسینی‌کیا نمایندگان استان کرمانشاه درباره افزایش عمدی نرخ ارز برای حل مشکل موسسات مالی و بانک‌های خصوصی به رویداد۲۴ گفته است: به نظر من دولت در ابتدای امر که با افزایش نرخ ارز مواجه شدیم، موفق بود، زیرا آن‌ها حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه داشتند و از طریق رشد ارز توانستند این کسری را جبران کند، اما این بخشی از ماجرا بود. کمی که جلوتر آمدیم دیگر کنترل از دست دولتی‌ها هم خارج شد و مافیایی که در بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی حضور داشتند در کنار دلالان خیابانی در قالب یک مجموعه، نظام را به سمت فروپاشی اقتصادی سوق دادند.

او افزود: متاسفانه آن زمان که ما این مسائل را به برخی مسئولان بانک‌ها گوشزد می‌کردیم آن‌ها نمی‌پذیرفتند. یادم است در جلسه‌ای که با حضور آقای سیف رییس سابق بانک مرکزی و اعضای کمیسیون صنایع، اقتصاد و امنیت ملی برگزار شد، گفتم که مطلع هستم که شما می‌خواهید دلار را به ۱۳ هزار تومان برسانید در حالی که آن زمان، نرخ دلار ۷ هزار تومان بود. پس از این حرف من، آقای سیف بسیار ناراحت شد و حتی نگذاشتند که حرف‌های ما در صداوسیما پخش شود و دلیل آوردند که این صحبت‌ها التهاب‌آفرین است. در حالی که این حرف‌ها یک هشدار بود و ما قصد التهاب‌آفرینی نداشتیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: معتقدم کاری که در بازار ارز صورت گرفت یک خیانت به کشور بود. باید بگویم برخلاف صحبت‌های آقای راغفر که گفتند دولت با هماهنگی مجلس، نرخ ارز را بالا برد واقعاً این‌طور نبود و نمایندگان در این بین هیچ نقشی نداشتند و حتی ما خواستار جلوگیری این وضع و افزایش بی‌رویه قیمت ارز بودیم. البته به نظر من مجلس بی‌عرضه بود که نتواست جلوی دولت بیایستد و نرخ ارز را کنترل کند. شاید اگر مجلس قوی بود می‌توانست نسبت به موضوع، به موقع ورود پیدا کند و تا حد قابل ملاحظه‌ای تاثیر مثبت بگذارد. نمایندگان مجلس در این مدت خیلی سوال و تذکر داشتند، ولی این کافی نبود و همتی بیش از این برای کنترل نرخ ارز نیاز بود.

حسینی‌کیا خاطرنشان کرد: افرادی که در سیستم اقتصادی کشور حضور داشتند و مرتباً درگیر دلالی و بنگاه‌داری بودند از این فضا به نحو احسن استفاده کردند و وضعشان به صورت چشمگیری خوب شد و متاسفانه رسالت بانک‌داری ما به حاشیه رفت. موضوعی که همه ما در آن اتفاق نظر داریم، بی‌کفایتی مدیران ارشد بانک مرکزی بود و دلالان وابسته به بانک مرکزی تا توانستند منویات خود را دنبال کردند. امروز باید پرسید چرا تا آقای رییس جمهور سخنرانی می‌کند، دلار گران می‌شود؟ این موضوع به کجا وابسته است؟ دستگاه‌های امنیتی چه می‌کنند؟ به هر حال یکی باید بیاید و به این پرسش‌های اساسی پاسخ دهد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی رویداد24 ، تاریخ انتشار: 8 مهر 1397 ، کدخبر: 148100 ، www.rouydad24.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین