پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۷۷۳۲
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۵
برخی از مهمترین دستاوردهای نیروهای مسلح همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی دفاع مقدس دربرنامه زنده تلویزیونی «تهران 20» مورد بررسی قرار گرفت.
شعارسال: برنامه زنده تلویزیونی «تهران۲۰» شبکه تهران شب گذشته با موضوع نمایشگاه دستاوردهای دفاعی در مصلی حضرت امام خمینی(ره) و با حضور حمزه پاریاب و مهدی بختیاری کارشناسان مسائل دفاعی به روی آنتن رفت.

حمزه پاریاب کارشناس مسائل دفاعی در این برنامه در پاسخ به سوال پیامکی مبنی بر اینکه «آیا این تجهیزات نظامی و این موشک ها برای مردم آب و نان می‌شود؟»، با بیان اینکه پیشرفت در صنایع نظامی می‌تواند ثمرات و برکاتی در زندگی مردم به همراه داشته باشد، اظهار داشت: بعنوان مثال آلیاژی که برای بدنه موشک‌ها به کار می رود را میتوان در صنایع خودروسازی برای ایمن تر کردن خودروهای داخلی به کار برد. اگر صنایع دفاعی حمایت شوند و درست استفاده شوند می تواند مقدمه بسیاری از پیشرفت های اقتصادی و رفاه زندگی مردم شود.

مهدی بختیاری کارشناس و روزنامه نگار حوزه دفاعی نیز در این برنامه با اشاره به برخی اظهارنظرهای نادرست از سوی برخی خواص در جامعه، گفت: گاها دیده میشود که برخی از خواص جامعه و یا حتی اساتید دانشگاه می گویند که بجای ماهواره بروید دوچرخه بسازید؛ وقتی خواص این حرف را می زنند باید توجه کنند که با پشتوانه علمی این حرف‌ها را بزنند.

وی افزود: بسیاری از کشورهای بزرگ و صنعتی دنیا بیشتر تکنولوژی شان سرریز شده از صنایع دفاعی است. در کشور ما هم این اتفاق به شرطی که حمایت درستی صورت بگیرد و به زیرساخت‌ها توجه شود می تواند منجر به اتفاقات خوبی در این حوزه شود.

بختیاری با اشاره به موضوع ضعف صنعت خودروسازی داخلی و مطالبه های شکل گرفته برای ورود نیروهای مسلح به موضوع خودروسازی، ادامه داد: صنایع نظامی ما وظیفه خودروسازی ندارند اما از سرریز علم و دانش و فناوری دفاعی می توان در این حوزه استفاده کرد که بعنوان مثال حدود یک ماه پیش قراردادی بین وزارت دفاع و صنعت خودروسازی برای تولید ECU خودرو که در شرایط تحریم خارجی ها به ما نمی فروشند، منعقد شد.

این کارشناس مسائل دفاعی تصریح کرد: شرکت صایران وزارت دفاع 16 هزار ECU برای خودروسازان تولید کرد که بنابر اعلام وزیر دفاع این تعداد قابل افزایش به 40 هزار خواهد بود.

در بخش دیگری از این برنامه حمزه پاریاب در پاسخ به سوالی پیرامون قدرت بازدارندگی ایران در برابر نیروهای فرامنطقه ای، گفت: در سال 2002 نیروی دریایی آمریکا گران قیمت ترین رزمایش خود را با مبلغی بالغ بر 250 میلیون دلار و به صورت تلفیقی از واقعیت و دنیای مجازی برگزار می کند. یکی از فرماندهان حاضر در این عملیات که بعنوان فرمانده نیروی دریایی ایران ایفای نقش می کرد، بعدها در افشاگری اعلام کرد که در این رزمایش کل عملیات 10 دقیقه طول می کشد و در پایان کار نیروی دریایی آمریکا با 20 هزار کشته و 16 کشتی غرق شده از جمله یک ناو هواپیما بر مواجه می‌شود.

وی تاکید کرد: عمق افتضاح و شکست در این رزمایش به گونه ای بود که هیچ کس بجز این فرمانده بازنشسته در خصوص آن اظهار نظر نکرد.

مهدی بختیاری در خصوص هزینه های نظامی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: ما هیچوقت وارد رقابت های تسلیحاتی در منطقه نشده ایم و در برابر هزینه های هنگفت کشورهای منطقه، ما با هزینه های بسیار کمتری توانسته ایم امنیت را ایجاد کنیم. امروز عربستان با بیشترین هزینه نظامی نتوانسته از پس گروه های مردمی در یمن بر بیاید.

این روزنامه نگار حوزه دفاعی تاکید کرد: قدرت بازدارندگی به معنای پیشگیری از جنگ مهمترین اصل است و امروز شاهد هستیم که در خلیج فارس قایق های تندرو ما ناو هواپیمابر آمریکایی با ۶ هزار نیروی مستقر در آن را به چالش می کشد که نمونه بازدارندگی ما این است که به بسیاری از کشورهای منطقه حمله شد اما کسی جرات تعرض به کشور ما را ندارد.

حمزه پاریاب نیز با اشاره به رونمایی از موشک هویزه با بیان اینکه آرزوی خیلی از کشورها دستیابی به یک کروز بردبلند زمینی است، عنوان کرد: برد فعلی موشک هویزه 1350 کیلومتر است و جزو 10 کشور دارای توانایی ساخت موشک های کروز زمینی هستیم و هویزه از ویژگی های منحصر به فردی در هدایت و کیفیت ساخت برخوردار است.

این کارشناس مسائل دفاعی با اشاره به نمونه قبلی موشک های کروز زمینی ایران تحت عنوان سومار، ادامه داد: کارشناسی صهیونیست بنام یوزی رابین که در حدود ۱۰ سال فرمانده دفاع موشکی رژیم صهیونیستی بود، پس از رونمایی از موشک سومار با تحلیل این موشک می گوید که سومار را چندین بار بررسی کردم و در آن نه کپی چینی و نه روسی دیدم و دوبار تاکید می کند که این یک دستاورد کاملا ایرانی است و به احترام دانشمندان و مهندسان ایرانی به دلیل ساخت این موشک کلاه از سر برمیدارم.

مهدی بختیاری نیز با اشاره به پیشرفت های حاصل شده در بحث پهپادها، با بیان اینکه کار بر روی پهپاد از دوران دفاع مقدس آغاز شد و امروز با طیف گسترده و متنوعی از پهپادها در کشور مواجه هستیم، اظهار داشت: پهپاد آرکیو-170 آمریکایی آذرماه سال 1390 در شرق کشور توسط پدافند هوایی شکار شد؛ این هواپیما محصول یکی از بزرگ ترین و محرمانه ترین پروژه های نظامی آمریکا بود. در طول 7-8 سال گذشته انبوهی از این هواپیما را تولید کردیم که دو نمونه شناسایی و رزمی آن در نمایشگاه محصولات دفاعی در مصلی امام خمینی به نمایش درآمده است.

این کارشناس مسائل دفاعی ادامه داد: در ماموریتی که به سوریه رفته بودم، دیدیم که پهپادهای ایرانی که در آن مناطق مشغول پرواز بودند، تصاویر خود را به صورت آنلاین به مراکز فرماندهی منتقل می کردند.

وی گفت: کشوری مانند روسیه که جزو ابرقدرت های نظامی در دنیا محسوب می شود به ما درخواست همکاری در حوزه پهپادها را داده است.

حمزه پاریاب نیز در ادامه این برنامه از عدم اطلاع رسانی مناسب در خصوص نمایشگاه های دفاعی در تهران و شهرستان ها انتقاد کرد و گفت: در پیامک‌ها یکی از بینندگان درباره پرواز و صدای جنگنده‌ها بر فراز شهر تهران سوال کرده بود که حاکی از عدم اطلاع در خصوص برگزاری نمایشگاه است، درحالیکه صدای جنگنده‌هایی که این روزها در تهران می‌شنویم، صدای امنیت است.

این کارشناس مسائل دفاعی با اشاره به مطرح شدن مکرر موضوع خودروسازی و موشک سازی و با بیان اینکه جنس بخش نظامی و خودروسازی کاملا متفاوت است، اظهار داشت: بعنوان مثال ما هیچ وقت به یاد نداریم که یکی از مدیران خودروسازی با یکی از خودروهای ساخته شده توسط شرکت های داخلی بعنوان تست و با سرعتی کم آن خودرو را به دیوار بکوبد، درحالیکه شهید طهرانی مقدم که ظرف مدتی کوتاه توانست ما را قدرت موشکی کند، پای تست های مهم موشکی می ایستاد چراکه معتقد بود این موشک امنیت 80 میلیون نفر را تامین می کند و باید بدانم که اجزای آن چگونه کار خواهد کرد.

پاریاب ادامه داد: حتی اگر مسئولان و کارکنان مشغول در پروژه ها مشکل خانوادگی هم داشتند، شهید طهرانی مقدم به آن رسیدگی می کردند.

در ادامه مهدی بختیاری در پاسخ به سوال مجری برنامه پیرامون موشک خرمشهر، گفت: خرمشهر جدیدترین و مهلک ترین موشک ساخت جمهوری اسلامی ایران است که سرجنگی 1800 کیلوگرمی آن چندبرابر نمونه های قبلی است و اخیرا هم که به سرجنگی هدایت شونده مجهز شده است.

وی با اشاره به موضوع خودروسازی، خاطرنشان کرد: سوالات مردم در خصوص خودروسازی باید آنقدر پرسیده شود تا مسئولین مربوطه پاسخ قانع کننده ای به آن داده شود چراکه نیروهای مسلح نباید چوب ناکارآمدی دیگران را بخورند.

بختیاری در پایان اظهار داشت: همانگونه که رهبری چندبار فرمودند باید برای برخی از مسئولان تور بازدید از دستاوردهای نظامی گذاشنه شود.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار: 16 بهمن 1397 ، کدخبر: 13971116000960 ، www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین