اقامتگاههای بومگردی در سایه ایجاد اقتصاد خرد برای جوامع محلی، زندگی ایرانی فراموش شده این خطه را به گردشگران علاقهمند یادآوری میکند. هسته اصلی بومگردی در ایران را گروهی با نام «خوشه سار بومگردی» پایهگذاری کردند. بیشتر افراد این گروه کارشناسان میراث فرهنگی بودند که در دولت قبلی از این سازمان جدا شدند. «مسعود سلطانیفر» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کشور که به مشهد شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگها سفر کرده بود در افتتاح این اقامتگاه اعلام کرد که خراسان رضوی دارای ظرفیتهای فراوان در عرصه بومگردی و طبیعت گردی است. او همچنین توسعه گردشگری روستایی و شناسایی و تقویت روستاهای هدف گردشگری را از اهداف بسیار مهم و مورد توجه سازمان متبوع خود برشمرد. به گفته سلطانیفر ساخت اقامتگاههای بومگردی میتواند موجب توسعه گردشگری روستایی و افزایش ماندگاری گردشگران شود.سلطانیفر خراسان رضوی را دارای تعداد بسیاری آثار فرهنگی – تاریخی خواند که بیشتر آنها به عنوان مقصد سفر و محل بازدید گردشگران داخلی و خارجی است.برج رادکان درروستای رادکان از توابع شهرستان چناران در استان خراسان رضوی قرار دارد که ارتفاع آن 35 متر، قطر داخلی آن 14 متر و قطر خارجی آن 20 متر است.این اقامتگاه در زمینی به مساحت 1200 متر مربع و زیر بنای 500 متر احداث شده و دارای 12 اتاق است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: توجه به آثار فرهنگی – تاریخی و دقت در نگهداری و حفاظت از آنها میتواند موجب آشنایی هرچه بهتر گردشگران داخلی و خارجی با این آثار شود.برج رادکان اثر ریاضیدان، ستاره شناس و دانشمند بزرگ ایرانی، خواجه نصیرالدین طوسی است. این برج هم اکنون مکانی ارزشمند برای رصد ستارگان است که تورهای گردشگری برای عکاسان نجوم و نیز برای بازدید گروههای نجوم و علاقه مندان به رصد از این برج برگزار میشود.
* ایجاد 140هزار شغل درحوزههای گردشگری و صنایع دستی
سلطانیفر معاون رئیس جمهوری اعتقاد دارد تا دو سال دیگر 140 هزار شغل در حوزههای صنایع دستی و گردشگری در 2 سال آینده در کشور ایجاد میشود. او این آمار را پیش از این هم به رسانهها داده بود. وی در مراسم «جشن مشهد، شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگها» هم گفت: بر اساس برنامهریزی در این چارچوب 70 هزار شغل از محل سرمایهگذاری در بخش صنایع دستی و 70 هزار شغل از طریق سرمایهگذاری در بخش گردشگری ایجاد میشود.او میگوید: «انتخاب مشهد به عنوان «شهر جهانی گوهرسنگها» از سوی داوران بینالمللی نشان میدهد که ایران اسلامی با وجود رقبای نیرومند در این عرصه عرض اندام کرده و مدیریت جهانی هنر را در عرصه ایده پردازی، طراحی و بازرگانی نمایان ساخته است.معاون رئیس جمهوری گفت: «این موضوع شاخص مهمی در به دست آوردن بازارهای داخلی و خارجی است و نقش عمدهای در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد که از مهمترین دغدغههای مقام رهبری است.»به گفته وی این درحالی است که در گذشته حجم عظیمی از این سنگها به صورت کلی و خام با قیمت پایین از کشور خارج شده و پس از فراوری با چند صد برابر ارزش افزوده به داخل باز میگشت.
در این مراسم سند مشهد، شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگها از سوی دکتر «غدا هیجاوی» سرپرست شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه به شهردار مشهد اعطا شد.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 4 ، تاریخ انتشار: شنبه 30 مرداد 1395، شماره: 6290 .