پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۰۸۵۷
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰
حسن نیلی دبیر علمی «دبیرخانه شیر، ایستگاه سلامت»، ضمن انتقاد از کاهش مصرف سرانه شیر با ارسال نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی این نکته را متذکر شد.
شعار سال: متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر محمد قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و تقدیم احترام، و با آرزوی موفقیت برای حضرتعالی دراداره سکان دستگاه قانونگذاری و با امید به اینکه دوره جدید مجلس شورای اسلامی بتواند در طراز انقلاب اسلامی به آرمان‌های شهدا و امت شهیدپرور جامعه عمل بپوشاند، لازم می‌داند که از طرف «دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت» مطالبی را به استحضار برساند.
همانگونه که مستحضر هستید، شیر یکی از اجزاء سلامت ایرانیان است که از دیر باز نقش مهمی در جیره غذایی مردم ایفاء می‌نموده است. همچنین جالب توجه است که در قرآن کریم به فیزیولوژی تولید آن اشاره شده و در احادیث و روایات بیشماری نسبت به اهمیت تغذیه‌ای شیر بر رشد و سلامت و جلوگیری از بیماری‌ها تاکید شده است. همچنین در اسناد بالادستی حوزه سلامت، ابلاغی توسط مقام معظم رهبری تاکید زیادی در خصوص پیشگیری از بیماری‌ها صورت گرفته است.
لازم به ذکر است که شاخص سرانه مصرف شیر و لبنیات یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی به حساب می‌آید و کشور‌ها هر چه توسعه یافته ترند، سرانه مصرف شیر و لبنیات بیشتری دارند. بطوری که در برخی از کشور‌های توسعه یافته میزان مصرف شیر و لبنیات پنج برابر سرانه مصرف آن در ایران می‌باشد. بر اساس برنامه توسعه چهارم قرار بوده است که سرانه مصرف شیر و لبنیات به متوسط جهانی یعنی ۱۶۰ کیلو گرم به ازاء هر نفر در سال برسد، ولی متاسفانه در شرایط کنونی کمتر از نصف متوسط جهانی می‌باشد، و در شرایط جدید اقتصادی، بیم آن می‌رود که از این هم کمتر شده، از این رهگذر خسارت زیادی به سلامت جامعه بخصوص رشد کودکان و در نتیجه تحمیل هزینه‌های سنگین به حوزه بهداشت و درمان شود. برآورد می‌شود که میزان خسارت ناشی از محل کم مصرف کردن شیر و لبنیات به حوزه بهداشت و درمان سالانه بیش از ده‌ها هزار میلیارد تومان باشد.
ترکیبات ضد ویروسی موجود درشیر از جمله «لاکتوفریل»، «لاکتوپراکسیداز» و «لایزوزیم» به راحتی ویروس‌هایی مانند کرونا را مهار و از اتصال آن به گیرنده‌های سطح سلول جلوگیری می‌نماید. این همه درحالی است که جامعه اسلامی به همت کشاورزان و دامپروران از نظر استاندارد کمی وکیفی تولید شیر جزء برترین‌ها در منطقه و جهان می‌باشد، و در شرایطی که بسیاری از بخش‌های صنعتی با کاهش تولید مواجه هستند، اضافه تولید شیر در جامعه مشکلاتی را برای دامداران ایجاد نموده است.
امید است که مجلس فعلی با مدیریت جهادی حضرتعالی بتواند این مهم را محقق نموده و از این طریق ضریب سلامت جامعه را ارتقاء بخشد. «دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت» در سال‌های گذشته موضوع را به مسئولین مختلف اجرایی و قانون گذار منعکس و با تک تک نمایندگان در این زمینه مکاتبه نموده است. برخی از این مکاتبات در فضای مجازی و بایگانی مجلس قابل دسترسی می‌باشد.

پیشنهادات مشخص «دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت»:
الف- یک درصد از اعتبارات حوزه بهداشت و درمان به اصلاح الگوی تغذیه و افزایش سرانه مصرف شیر و لبنیات اختصاص یابد. صرفه جویی ناشی از این محل برای اعتبارات دولتی و درآمد خانوار بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان در سال برآورد می‌شود. هر ایرانی بطور به تعداد متوسط ۲/۲ دندان پوسیده دارد، که هزینه ترمیم آن در سال از کل اعتبار لازم برای تامین شیر و لبنیات خانواده در سال بیشتر است.
ب- در نشست‌های عمومی و تخصصی دستگاه‌های دولتی و سفر‌های بین شهری با هواپیما، قطار و اتوبوس به عنوان میان وعده از شیر به جای سایر نوشیدنی‌ها استفاده شود.
ج- برای اقشار کمتر برخوردار کارت یارانه شیر و لبنیات صادر و امکان خرید شیر و لبنیات با قیمت کمتر برای آن‌ها فراهم شود.
د- تبلیغات منفی راجع به شیر تولیدی که بعضا بی اساس و باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود، مانند وجود «روغن پالم» و «آفلاتوکسین» در شیر از طریق رسانه‌ها و دستگاه‌های مسئول متوقف شده و در این خصوص مسئولانه برخورد نمایند. در حقیقت بی اعتماد کردن مردم به تولیدات داخلی روی دیگر سکه تحریم می‌باشد؛ و عوامل پنهان و آشکاری در این زمینه فعالیت می‌نمایند.
ه- اعتبار شیر مدارس به موقع تامین و به دانش آموزان شیر باکیفیت داده شود. چرا که تامین شیر مدارس بصورت مناقصه باعث روانه شدن شیر‌های با کیفیت پائین به سوی مدارس شده و آسیب جدی به استقبال دانش آموزان از شیر زده، دانش آموز تا آخر عمر دارای ذهنیت منفی نسبت به شیر می‌شود. در سال‌های گذشته همواره شیر مدارس با چالش‌هایی متعددی در زمینه تامین اعتبار و شیوه اجراء مواجه بوده است.
حسن نیلی
استاد تمام، دبیر علمی
"دبیرخانه شیر ایستگاه سلامت"

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، کد خبر: ۵۷۸۲۰، تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹، hakimemehr.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین