هر ایرانی که امروز با این بیماری دست به گریبان است و هر افزایشی که در میزان مرگ و میر ناشی از کرونا رخ میدهد باری بر دوش ایران دوستان مینهد و نگرانی را مضاعف میکند و خصوصا زمانی که چهرههای بی بدلیل حوزه علم و هنر و فرهنگ این مرزو بوم با شدت بیماری مرز میان رفتن و ماندن را طی میکنند نفس نهاد دانش و فرهنگ و هنر این کشور نیز با نفس انها که به ونتیلاتور وصل میشوند به شماره میافتد.
شعار سال: خبر آمد که استاد ممتاز و نازنین دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران جناب دکتر داوود فیرحی در ای سی یو بدلیل بیماری کوید ۱۹ بستری هستند. خبر نگران کنندهای که بر نگرانیهای قبلی افزود. هر ایرانی که امروز با این بیماری دست به گریبان است و هر افزایشی که در میزان مرگ و میر ناشی از کرونا رخ میدهد باری بر دوش ایران دوستان مینهد و نگرانی را مضاعف میکند و خصوصا زمانی که چهرههای بی بدلیل حوزه علم و هنر و فرهنگ این مرزو بوم با شدت بیماری مرز میان رفتن و ماندن را طی میکنند نفس نهاد دانش و فرهنگ و هنر این کشور نیز با نفس انها که به ونتیلاتور وصل میشوند به شماره میافتد.
مگر میشود استوانههای فضیلت این جامعه را که نتیجه قرنها انباشت دانش و حداقل نیم قرن عصاره تلاش و جهد و زهد این مملکت است را به همین راحتی از دست داد و خاموش نشست و نظاره کرد و دلخوش معجزه از دست نادانی کسانی شد که این شرایط وخیم را ایجاد کرده اند.
مگر این جامعه که نفس نهاد علم اصیل و فلسفه وزین در ان خود سالهاست که به شماره افتاده است چقدر امثال فیرحیها دارد که انها را اینچنین در اوج شکوفایی علمی در بستر بیماری خردکنندهای ببیند که میتوانست چنین اتفاقی تا به این حد دهشتناک نیافتد همانگونه که در بسیاری از کشورها که تمسک به عقل و راهبرد معقول کردند نیفتاد.
دکتر فیرحی جزو نوادر اساتید نظریه پرداز در ایران حداقل در حوزه دانش اندیشه سیاسی است که پل چشم نوازی بین علوم معقول سنتی و علوم سیاست اندیشی و سیاست ورزی مدرن زده است. او را میتوان نه یک نواندیش دینی که یک دیندار دین اندیش نوآور دانست که نوع نگاه و سخنانش متفاوت است.
او جزو نوادر اساتید کشور است که در امر تفسیر استعارات دینی و شناخت متافورها و تطبیق ان با نیازهای این جهانی کارهای ارزندهای کرده است. فیرحی هنوز در ابتدای راهی است که شکوفههای تدبر و تعقل ان میوههای شیرین انسانی تری از دین ورزی در مقابل تلخی سلفی گری دین منجمد از خود به یادگار خواهد نهاد و از قضا او فقه را به رسمیت میشناسد و تلاش دارد آن را از چهارچوب تنگی که که در همه مذاهب اسلامی برایش تدارک دیده اند رها نماید.
اینجانب در مدت حضور در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران افتخار ان را داشتم که در مصاحبت و تلمذ از حضور ایشان به قدر وسع اندک خویش یاد بگیرم و با ابعاد اندیشه ایشان از نزدیک آشنا گردم و از اخلاق حسنه و تواضع علمی ایشان درس بگیرم. بیایید همه برای سلامتی همه انسانها و همه هموطنان و همه دانشمندان، هنرمندان و راهنمایان جامعه بشری و جناب دکتر فیرحی عزیز از عمق جان دعا کنیم و، اما بدانیم که سیاست سازان و سیاستگزاران نظام سلامت کشور بیش از دعا کردن مسئولیت دارند و در هر بیماری و خدای ناکرده اتفاق ناگواری که برای تک تک ایرانیان و خانواده هایشان و رهبران فکری و اجتماعی کشور بدلیل ضعف یا جهل سیاستی انها روی میدهد عمیقا در پیشگاه خداوند و ملت مسئول اند و روزی جوابگو خواهند بود و اگر سیاست و اقدام بموقع انها بتواند این آسیب فردی و ملی را کمتر نماید ماجور خالق و مورد سپاس خلق خواهند گردید.
منبع: پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از فضای مجازی