پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۳۳۵۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۶
ماجرا‌های لیست الیت داوران فوتبال آنقدر هیاهو و جنجال داشته که مسئولان فدراسیون فوتبال برای اصلاح هر اشتباه، مرتکب اشتباه دیگری می‌شوند.
شعار سال: تا زمانی می‌توان یک حقیقت را پنهان کرد یا آن را طور دیگری جلوه داد که پیدا و پنهان بودن آن در اختیار شما باشد. یعنی هیچ ابزار و شاهد دیگری برای بیان حقیقت وجود نداشته باشد. آن موقع شما در پنهان کردن حقیقت موفق خواهید بود، اما آیا در ماجرای لیست داوران بین‌المللی فوتبال ایران و حواشی پیش آمده در خصوص سه اسم امکان پنهان کردن حقیقت وجود داشت؟

جنجال از اینجا شروع شد که فدراسیون فوتبال اقدام به حذف علیرضا فغانی از لیست الیت کرد. داوری که سابقه حضور در دو جام جهانی را داشته و در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه شانس قضاوت دیدار فینال بود، اما در نهایت با قضاوت دیدار رده‌بندی میان بلژیک و انگلیس، کار پر افتخار خود را پایان داد. این جنجال به ماجرا‌های دیگری نیز کشیده شد، از جمله اینکه حضور سید علی‌اصغر مومنی در لیست الیت، نتیجه همکاری خارج از فوتبال او با فریدون اصفهانیان، سرپرست کمیته داوران و عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال بوده است.

ماجرا اصفهانیان و مومنی به معامله یک زمین در چالوس و ارائه چک صد میلیونی این داور فوتبال به سرپرست کمیته داوران ارتباط داشت، هرچند صفی‌اله فغان‌پور به عنوان مسئول امور حقوقی فدراسیون فوتبال به سایت این فدراسیون گفت مشکلی در این زمینه وجود نداشته و این معامله زمین قانونی بوده است. البته مرسوم است که روند پیگیری چنین پرونده‌هایی در کمیته اخلاق صورت بگیرد و با سکوت اصفهانیان و مومنی نیز به ابهامات اضافه می‌شود. مسلماً مسئول امور حقوقی فدراسیون قادر خواهد بود، ابعاد حقوقی ماجرا را شرح دهد، اما اگر این پرونده ابعاد دیگری داشته باشد که منجر به حضور مومنی در لیست داوران الیت شده، نیاز به بررسی بی طرفانه در کمیته اخلاق دارد.
با این حال، بازگشت فغانی به لیست الیت نه تنها از حواشی، جنجال‌ها و ابهامات کم نکرد، بلکه موضوع به شکل دیگری مورد توجه قرار گرفت. از جمله حذف امیر عرب‌براقی، داور ۲۸ ساله‌ای که پس از طی کردن دوره سه ساله آکادمی داوری AFC از لیست الیت خط خورد تا گفته شود به این دلیل که او برادر همسر علیرضا فغانی است از لیست کنار گذاشته شد. یعنی کمیته داوران به نوعی انتقام جنجال‌های پیش آمده در ارتباط با فغانی را از برادر همسرش گرفته است،
 
اما آیا چنین ادعایی قابل استناد و دفاع بود؟

موضوع جایی جالب شد که مسعود مرادی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال روز جمعه در گفتگو با برنامه ورزش و مردم، توضیحاتی فنی و تخصصی درباره لیست الیت داد. از جمله اینکه فغانی از ابتدا، نفر اول لیست مصوب شده کمیته داوران بوده و این افشاگری تقصیرات را به گردن اعضای هیئت رئیسه یا سرپرست فدراسیون فوتبال یا دبیرکل و یا همه آن‌ها می‌انداخت. در این بین سوال پیش آمد که پس ماموریت ویژه حیدر بهاروند به کمیته داوران برای رسیدگی به ماجرای فغانی چه بوده که این ابهام فرار رو به جلو یا اقدام تبلیغاتی سرپرست فدراسیون را نشان می‌داد.
 
فرد دیگری وارد لیست شده بود

در این بین، بخش دیگری از صحبت‌های مسعود مرادی نیاز به بررسی داشت. اینکه او ابهامات مطرح شده در خصوص علی‌اصغر مومنی را رد کرد و قرار گرفتن او در لیست الیت به جای امیر عرب‌براقی را تصمیمی فنی دانست. مرادی همچنین درباره اینکه چرا عرب‌براقی پس از سه سال حضور در آکادمی داوری فوتبال آسیا در لیست الیت نیست و فرد دیگری (مومنی) وارد لیست شده، اعلام کرد فرد جایگزین شده هم مانند عرب‌براقی این دوره‌ها را گذرانده است. پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد که این ادعا در خصوص مومنی درست نیست و او در دوره‌های آکادمی داوری آسیا حضور نداشته و گویا باز حقیقت به شکلی در حال پنهان شدن است.

حضور داوران در دوره‌های مختلف آکادمی داوری AFC همراه با اهدای گواهینامه شرکت در این دوره‌ها یا همان سرتیفیکیت است. عرب‌براقی با شرکت در این دوره‌ها، تمام گواهینامه‌ها را دریافت کرده و این در حالی است که مومنی فاقد این مدارک است. حتی در خصوص او گفته می‌شود که سال ۲۰۱۱ یک دوره فستیوال زیر ۱۴ سال در یزد برگزار شد که ورودی فیوچرز داوری آسیا بوده که مومنی در این فستیوال شرکت کرد، اما قبول نشد. دوره‌های آکادمی داوری AFC نیز از سه سال پیش و از سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شده که عرب‌براقی اولین داور ایرانی بوده که در این دوره‌ها شرکت کرده است.
 

ولی به این اطلاعات بسنده نکردیم؛ ابتدا در این خصوص با علی‌اصغر مومنی تماس گرفتیم که او توضیحاتی را مطرح کرد، اما در پایان گفت علاقه‌ای به انتشار صحبت‌هایش ندارد، هر چند صرفاً حضور در فستیوال یزد در سال ۲۰۱۱ را تایید کرد. یعنی منظور از حضور علی‌اصغر مومنی در دوره‌های مشابه با امیر عرب‌براقی، همین فستیوال داوری سال ۲۰۱۱ یزد است که در آن قبول هم نشد.
 
آیا لزوم شفاف‌سازی از سوی فدراسیون فوتبال احساس نمی‌شود؟

با مسئولان کمیته داوران هم تماس برقرار شد، اما مانند همیشه این پیگیری بدون پاسخگویی و علاقه به صحبت کردن در این زمینه باقی ماند. با این شرایط، آیا لزوم شفاف‌سازی از سوی فدراسیون فوتبال احساس نمی‌شود؟ آیا بهتر نیست که مسعود مرادی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال ادعای خود را در این زمینه که مومنی نیز مانند عرب‌براقی در دوره‌های آکادمی داوری آسیا حضور داشته، با ارائه اسناد و گواهینامه‌های معتبر ثابت کند؟ این ادعا با صحبت‌های مومنی که رد شده، اما همچنان لزوم شفاف‌سازی از سوی فدراسیون فوتبال احساس می‌شود، چون در نهایت حقیقت پنهان نخواهد ماند.
 
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 3 آذر ۱۳۹۹، کد خبر:2395291، tasnimnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
0
0
خدای من باورم نمیشه این ها تو یک هفته چطوری میتونن ده تا گند رو با هم بزنن؟ خداییش خیلی سخته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
0
0
این همه به مربی های نیمکت نشین خودمون برای نداشتن کارت گیر میدید بعد ایشون رو میذارید تو لیست داوران بین المللی؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین