پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۳۳۹۵
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۴
شهرداری بندرعباس در بلوار ساحلی و خیابان‌ها اقدام به کاشت تعداد بسیاری درخت نخل کرده که متاسفانه تقریبا همه آن‌ها خشک شده که انتقاد شهروندان را به همراه داشته است.
شعار سال: زیبا سازی شهر‌ها و معابر یکی از اصلی‌ترین وظایف شهرداری‌ها و مسئولان شهری به شمار می‌رود و جای خالی این زیبا سازی‌ها که بیشتر بسته به فرهنگ و طبیعت هر منطقه بستگی دارد سال هاست در شهر‌های جنوبی کشور حس می‌شود.

شهر بندر عباس به عنوان یکی از مهمترین مراکز استان واقع در جنوب کشور و بزرگترین بندر اقتصادی کشور هیچ شباهتی با بنادر کشور‌های حاشیه خلیج فارس نداشته است.

عملکرد ضعیف شهرداری در ایجاد فضای سبز طبق استاندارد‌های کشوری و جهانی باعث شده این منطقه با ساحلی دیدنی از نظر معماری شهری و زیبایی سازی نمره قبولی را دریافت نکند.

ایجاد فضا‌های زیبا با مضمونی ساحلی بر حسب اکو سیستم این منطقه نیاز به کارشناسی افراد متخصص و فنی داشته که متاسفانه عدم توجه به آن باعث از بین رفتن بیت المال شده است.

اخیرا توسط شهرداری بندرعباس در بلوار ساحلی اقدام به کاشت تعداد بسیاری درخت نخل کرده که متاسفانه تقریبا همه آن‌ها خشک شده است.

این اقدام در نفس خود در جهت زیباسازی بلوار ساحلی جای تحسین دارد، اما جای سوال دارد چرا بیش از ۹۰درصد این نخل‌ها خشک شده یا در حال خشک شدن است؟

از آنجا که بخشی از هزینه‌های شهرداری توسط عوارض گرفته شده از شهرواندان جمع آوری شده و مسئولان شهری باید توضیحی مناسب برای این اقدام داشته باشند.

انجام این گونه بدون کارشناسی‌های لازم جز نابود کردن بودجه‌ها و ایجاد ضرر و زیان‌های و غارت بیت المال هیچ آیدی دیگری برای مردم این شهر نخواهد داشت.
 
شهرداری بندرعباس سیمای شهری را خشک کرده است

انتقاد شهروندان بندرعباسی از اقدام غیرکارشناسی شهرداری

سیما مرادی پور، یکی از شهروندان بندرعباسی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده با اشاره به اینکه شهر ساحلی بندرعباس به عنوان کانون فعالیت‌های اقتصادی کشور و با گرمای بالای هوا در طول سال نیاز ضروری فضای سبز دارد، اظهار کرد: ایجاد فضای سبز در سطح شهر سبب کاهش آلودگی‌های صوتی و استرس‌های محیطی می‌شود.

این شهروند بندرعباسی با بیان اینکه اقدام شهرداری جهت کاشت درخت بومی استان در نگاه اول تحسین برانگیز بود، اما غیر کارشناسی و بدن برنامه ریزی بود، افزود: کشت درختان نخل چند دهه ساله و فرسوده که دیگر نای سرپا ایستادن و مقاومت برای ادامه حیات ندارد فضای خیابان‌های بندرعباس را دگرگون کرده است.

مرادی پور بیان کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد نخل‌های کاشت شده سطح بلوار و خیابان خشک شده که این سیمای شهری را نازیبا کرده است.

وی با بیان اینکه نخل امید شهرداری ثمر نداد، خاطر نشان کرد: درختانی که تا کنون منبع بزرگ درآمدزایی برا کشاورزان بود، اما عمر آن‌ها به پایان رسیده بود و توان ایستادن نداشتند و پیر و فرسوده شده بودند و با صرف هزینه چند صد میلیونی توسط شهرداری در سطح شهر کاشته شد که متاسفانه اکثریت آن‌ها خشک شده است.

کاشت درختان نخل در بلوار‌ها کارشناسی‌شده نبود

مجید عسکری‌زاده، عضو شورای شهر بندرعباس با بیان اینکه منتقد فضای سبز کنونی شهر بندرعباس هستم، اظهار کرد: نخل‌های کاشته شده در بلوار‌های شهر بندرعباس بعضی از آن‌ها عمر زیادی داشته و از زمان جانمایی باید دقت بیشتری صورت می‌گرفت و کاشت آن‌ها در بلوار‌های شهر با کارشناسی و برنامه‌ریزی بیشتری انجام می‌شد.

عضو شورای شهر بندرعباس تصریح کرد: پیشنهاد‌هایی برای بهبود این فضا داده که بعضی از این پیشنهادات در حال بررسی و مابقی در حال انجام است.

اهمیت فضای سبز شهر بندرعباس مهم و حیاتی است

وی با بیان اینکه لازمه زیست انسان‌ها هم‌زیستی با طبیعت است و هرگاه این هم‌زیستی در معرض مخاطره قرار گیرد زندگی انسان‌ها نیز در اشکال مختلف با مشکل روبه‌رو می‌شود، افزود: حذف درختان کنوکارپوس در مدارس، بیمارستان‌ها، سرای‌سالمندان ضروری و در اولویت است.

این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه پارک‌ها حلقه بارز و واسط میان انسان و طبیعت است، اظهار کرد: توجه به اهمیت فضای سبز شهر بندرعباس مهم و حیاتی است.

اصلاح درختان مضر کنوکارپوس از فضای سبز جایگزین درختان بومی

عسکری‌زاده در ادامه برنامه اصلاحی فضای سبز شهری خود را این گونه، گفت: اصلاح درختان مضری مانند کنوکارپوس از فضا‌های سبز و پارک‌ها، جایگزینی درختان بومی متناسب با شرایط آب‌وهوایی، کاشت درختان با شرایط نگهداری یکسان در مسیر بلوار‌ها و پارک‌ها از اهم برنامه اصلاحی فضای سبز شهر بندرعباس است که تعدادی از آن در حال اجرا و مابقی نیز در دست بررسی است.

وی با اشاره به نخل‌های کاشته شده در بلوار‌های شهر بندرعباس که بعضی از آن‌ها عمر زیادی دارند و از زمان جانمایی در بلوار‌ها به صورت کج قرار گرفته است، اظهار کرد: کاشت درختان نخل در بلوار‌های شهر بایستی با کارشناسی و برنامه‌ریزی بیشتری انجام می‌شد و قبل از جانمایی آن‌ها در بلوار‌ها مطالعه و بررسی دقیق‌تری می‌شد.

این عضو شورای شهر بندرعباس با تاکید بر اینکه بایستی نسبت به اصلاح نخل‌های کاشته شده در شهر اقدام شود، افزود: این نخل‌ها بایستی با ارتفاع و عمر کمتر در مسیر کاشته می‌شدند و از لحاظ همسانی ارتفاع نیز همگی در یک راستا بودند.
 
شهرداری بندرعباس سیمای شهری را خشک کرده است

جایگزینی نخل‌های خشک و کج

عسکری‌زاده ادامه داد: با شهردار و رییس سازمان سیما و منظر شهری در رابطه با اصلاح نخل‌ها صحبت کرده و قرار بر این شد نسبت به جایگزینی نخل‌های خشک و کجی که کاشته شده هر چه سریعتر اقدام شود.

به گفته این منتقد فضای سبز شهر بندرعباس، توسعه فضای سبز در محلات مختلف شهر بندر عباس بالخصوص در شمال شهر بایستی در اولویت کاری شهرداری قرار گیرد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت تحلیلی خبری دانا، تاریخ انتشار ۲۲ فروردین ۹۷، کدخبر:۱۳۴۰۴۳۱، www.dana.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین