پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۰۳ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 23
کد خبر: ۳۱۳۷۳۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۳
کارشناس اقتصادی گفت: اقتصاد کشور وابسته به نفت است و برای رهایی از این وابستگی باید تولیدملی و صادرات غیرنفتی تقویت شود.
شعار سال: دانش جعفری کارشناس مسائل اقتصادی در برنامه تیتر امشب در خصوص فرمایشات امروز مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر چهار محور اصلی اقتصادی تصریح کرد: مهمترین مسئله کشور و معیار عملکرد اقتصادی، تولید ملی است. مشکل ما در تولید همانند سایر کشور‌های نفتی این است که تولید در داخل به صورت درون زا نیست و رشد تولید در کشور همواره به عوامل برون زا متکی بوده است و زمانی که نفت گران بود هم این مشکل وجود داشت.

او ادامه داد: در این شرایط با تغییر قیمت نفت و مقدار فروش آن، کشور دچار مشکل می‌شود. اقتصاد ما به نفت بستگی دارد و در زمان جنگ و تحریم با مشکل مواجه می‌شود.این کارشناس اقتصادی گفت: ما باید در ارتباط با وابستگی اقتصاد به نفت فکری بکنیم. برای رونق تولید کاهش وابستگی به نفت لازم است. برای رهایی از وابستگی به نفت باید صادرات محصولات غیر نفتی پیشی بگیرد.

او به استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و ادامه داد: در این شرایط برای رسیدن به یک اقتصاد قدرتمند تقویت تولید ملی بسیار ضروری است.
 
نفت در اقتصاد ایران دو کارکرد دارد

دانش جعفری توضیح داد: نفت در اقتصاد ایران دو کارکرد دارد. یکی در بودجه که بخش مهمی از بودجه را تشکیل می‌دهد و دیگری در تجارت خارجی که ارز نفتی کمک به واردات بیشتر به کشور می‌کند.این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: باید این امکان به وجود بیاید تا نیاز وارداتی را با صادرات غیرنفتی تامین کنیم.

دانش جعفری بیان کرد: یکی از مشکلات بخش تولید، سرمایه گذاری است که باید این حوزه تشویق و تقویت شود. در سال‌های اخیر میزان سرمایه گذاری برای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال مناسب نبوده است.

او افزود: در بخش مالی ناپایداری داریم. ناپایداری در ارزش پول ملی، نقدینگی و قدرت خرید مردم وجود دارد. هرچه ارزش پول ملی کاهش یابد و کسری بودجه بیشتر شود نیاز به افزایش نقدینگی هم بیشتر خواهد شد.

دانش جعفری بیان کرد: باید سیاست‌های ارزی را در جهت تولید ملی تعیین کنیم. ما در تمام دولت‌ها افت ارزش پول ملی را شاهد بودیم و دولت‌ها برای تامین کسری بودجه به سراغ چاپ اسکناس می‌رفتند که باعث پدیده دلاری شدن اقتصاد شده است.او تاکید کرد: برای جبران کسری بودجه باید صرفه جویی در هزینه‌های عمومی صورت گیرد و اندازه دولت منطقی شود.

دانش جعفری افزود: در بخش درآمد‌های بودجه باید افزایش درآمد مالیاتی داشته باشیم. باید جلوی فرار‌های مالیاتی گرفته شود و پایه‌های جدید مالیاتی شکل گیرد.این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: این نکات در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از ۱۰ سال پیش ذکر شده بود که باید به مرور اجرا می‌شد تا شاهد مشکلات کنونی نبودیم.

یکی از ابزار‌های حفظ قدرت خرید، حفظ ارزش پول ملی است

دانش جعفری در خصوص حفظ قدرت خرید مردم گفت: یکی از ابزار‌های حفظ قدرت خرید، حفظ ارزش پول ملی است. همچنین باید نظارت بر دریافتی مردم در برابر کار انجام شده آن‌ها صورت گیرد.او ادامه داد: ایجاد اشتغال برای آحاد جامعه و افزایش بازدهی سرمایه گذاری‌ها از دیگر عوامل افزایش قدرت خرید مردم به شمار می‌رود.

دانش جعفری گفت: دنیا با بیماری ویروس کرونا روبه رو شده و ممکن است که در آینده کشور‌های مختلف جهان با بیماری‌های ویروسی دیگر مواجه شوند، لذا برای مقابله با این شرایط، کشور‌ها باید زیرساخت‌های مورد نیاز را برای ایجاد امنیت درمانی مردم خود مهیا کنند.

او افزود: نباید در این شرایط عده‌ای بیکار شوند، ارزش پول ملی کاهش یابد و برای مقابله با این بیماری مردم هزینه کنند، در این شرایط برای حفظ قدرت خرید مردم باید برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: حساب ذخیره ارزی و یا صندوق توسعه ملی برای روز مبادا تشکیل شد، تا در مواقعی که درآمد‌های نفتی دولت کاهش یافت از این منابع استفاده شود، اما متاسفانه در سال‌های گذشته منابع صندوق توسعه ملی به عنوان بودجه دوم دولت مورد استفاده قرار گرفته است.

دانش جعفری در خصوص لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی گفت: سیاست‌های فعلی، سرمایه گذاری را برای بخش خصوصی جذاب نمی‌کند در حالی که در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی باید فرصت‌های لازم برای سرمایه گذاری در کشور فراهم شود و با ایجاد جذابیت بیشتر، بخش خصوصی سرمایه گذاری‌های خود را افزایش دهد تا بخشی از هزینه‌های دولت نیز کاهش یابد.

باید بتوانیم نفت نفروشیم

در ادامه برنامه شاکری دیگر کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به وابستگی ایران به نفت از گذشته‌های دور گفت: در دوران رکود نیازمند سرمایه گذاری دولت هستیم و برای ادامه جریان توسعه و سرمایه گذاری نیز نیازمند جریان صادرات نفت هستیم، اما برای این که بتوانیم به جریان صادرات نفت ادامه دهیم باید کاری کنیم که درصورت لزوم بتوانیم نفت نفروشیم، یعنی باید اقتصادی بسازیم که بدون نفت هم به خوبی کار کند.

این کارشناس با تاکید بر این که در ایران تا به امروز سیاست مالی نداشته ایم افزود: یکی از ظرفیت‌های سیاست مالی در ایران فروش اوراق بدهی است که امر بی نهایتی نیست با وجود این در برابر فروش اوراق هم مقاومت وجود دارد.او ادامه داد: بعد از فروش اوراق، ظرفیت مولدسازی دارایی‌های دولت وجود دارد که معنی آن فروختن دارایی‌های دولت نیست. دولت اشکال متفاوتی از دارایی دارد که باید به سمت افزایش کارایی آن‌ها برود.

شاکری با انتقاد از این که هنوز پایه‌های مالیاتی جدید به آن صورت که باید ایجاد نشده است، گفت: در حوزه مالیات، چون نمی‌دانیم ایده اصلی ما چیست هنوز به هدف نرسیده ایم.

او بیان کرد: ما از سال ۸۸ به بعد از ریل توسعه خارج شده ایم، اما پاسخ این مذاکره نیست. مشکلات اقتصادی ما راه حل دارد، اما اول باید ببینیم مشکل و سوال جدید چیست و پاسخ جدید به آن بدهیم نه این که همان حرف‌های همیشگی را تکرار کنیم.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: ۵آذر ۱۳۹۹، کد خبر:۷۵۷۱۴۴۸، yjc.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۶
0
0
ای بابا انقد در این زمینه های عقب مونده گی داریم که حد نداره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۶
0
0
چندین ساله رهبری میگن که باید دست از تکیه زدن به نفت و وابسته بودن به نفت برداریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۶
0
0
صادرات غیر نفتی در ایران باید هرطور شده افزایش پیدا کنه چون هر لحظه میتونن جلوی فروش نفت مارو ببندن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین