پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۲۴۸۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۷

عده‌ای در حال معامله دین هستند

معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران گفت: شبهه‌ای که امروز با آن مواجه هستیم این است که عده‌ای در حال معامله دین هستند و تحت الشعاع برخی جریانات قرار می‌گیرند.

  شعار سال:معصومه ظهیری  ضمن تسلیت ایام فاطمیه بیان داشت: بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) به عنوان خاتم الانبیاء و قرآن به عنوان آخرین کتاب آسمانی، حضرت سفارش کردند: «انی تارک فیکم الثقلین، کتاب الله و عترتی». بنابراین استناد ما در هرچیزی به عنوان قانون، بایدها و نبایدها و ارزش ها، سلوک زندگی و مناسک ما باید برگرفته از قرآن و اهل بیت (ع) باشد.
 
او تصریح کرد: براساس اعتقادات تشیّع، قول، فعل و تقریر معصوم برای ما حجت است؛ به این معنا که وقتی به روایات مراجعه می کنیم باید نقل های ما مستند به قول، فعل و تقریر معصوم باشد، به جز این، هرچیز دیگری باید به قرآن و سیره مستند اهل بیت (ع) ارائه گردد.
 
معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه های علمیه خواهران با اشاره به منابع چهارگانه شیعه گفت: در حوزه های علمیه، کتاب و سنت، منابع قابل استناد ما هستند و عقل و اجماع ابزاری هستند که فهم قرآن وحدیث را فراهم می کند.
 
او اوج شبهات و سئوالات را زمان امامین عسکریین (ع) دانست و گفت: شبهات منحصر به زمان حاضر نیست بلکه از زمان امام جواد (ع) که کرسی های مناظره شکل گرفتند، وجود داشت اما در زمان امام هادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) به اوج خود می رسد.
 
ظهیری ورود غیرمتخصصین به قرآن و سیره اهل بیت (ع) را از مشکلات دوران غیبت دانست و عنوان کرد: اسرائیلیات یا افسانه های کهن نمونه هایی از مطالب غیرمستند است که وارد روایات ما شده است که راه تشخیص صحت یا عدم صحت روایات مراجعه به متخصص علوم دینی است.
 
او با اشاره به غلبه فضای مجازی در زندگی اجتماعی گفت: فضای مجازی و ورود افراد غیرمتخصص به حوزه دین، سبب شده است تا تشخیص مباحث دینی را از منبع زلال وحی و عالمان نگیریم.
 
استاد حوزه علمیه خواهران اضافه کرد: غلبه عرفیات برگرفته از آداب و رسوم و نیز سوء استفاده برخی افراد با هدف کسب جایگاه سبب ورود احادیث جعلی به روایات ما شده است که گاهی در رفتارها، گاهی در بایدها و نبایدها و حتی ارزشگذاری های ما تاثیر گذاشته که باید مورد واکاوی و بازنگری قرار گیرد و قدرت تمیز را به افراد بدهیم که از سه راه حاصل می شود: یا فرد به قرآن و حدیث عرضه کند یا به متخصص مراجعه کند یا از آنچه که شک و ظنّ دارد پرهیز کند.
 
او در مورد ادعای ملاقات برخی افراد با امام زمان (عج) گفت: وجود امام زمان (عج) به عنوان امام زنده از اعتقادات شیعه است اما از تعیین وقت ظهور پرهیز داده شدیم و هرگونه ادعا در این زمینه را باید تکذیب کنیم.
 
ظهیری ادامه داد: بیان ملاقات با امام زمان (عج) معمولا در حیات علما به معنای جمع کردن مرید و مراد و نقل کرامت و… منع شده است و معمولا اقرار نمی شود مثلا آیت الله العظمی بهجت یا آیت الله العظمی مرعشی هیچگاه در زمان حیاتشان اقرار به ملاقات با امام زمان (عج) نکردند اما بعد از وفاتشان، نقل هایی از ایشان شد و این نقل خاطرات اشکالی ندارد.
 
او بیان داشت: خطر جایی است که افراد با هدف جمع کردن مرید و دکان بازکردن ادعای ملاقات با امام زمان را مطرح می کنند والا طرح این مسئله که مثلا فلان آقا گفته امام زمان چنین سفارشی کرده که مشکلی ندارد.
 
معاون فرهنگی و تبلیغی حوزه علمیه خواهران، در زمینه «غلو» هم گفت: غلوّ دو دسته است؛ غلوّ نسبت به افراد و غلوّ نسبت به ائمه (ع) و پیامبر (ص) به معنای قائل شدن جایگاه فراانسانی و فرابشری برای آنان و یا نسبت دادن اختیارات فوق بشری به ائمه (ع) که غالیان مورد لعن ائمه (ع) هستند.
 
او تفویض را غیر از غلوّ دانست و بیان داشت: ائمه معصومین (ع) از جانب خداوند واسطه فیوضات الهی هستند و توسل ما به ایشان از این ناحیه است اما در غلوّ، ائمه (ع) یا افراد را بالاتر از آنچه هستند قرار می دهیم که در افراد معمولا با هدف کسب جایگاه و جمع کردن مرید صورت می گیرد.
 
ظهیری راه صحیح تبیین و ترویج معارف دین را داشتن عقل سلیم و مراجعه به قرآن و سنت دانست و گفت: شبهه ای که امروز با آن مواجه هستیم این است که عده ای در حال معامله دین هستند و تحت الشعاع برخی جریانات قرار می گیرند.
 
او با بیان اینکه دین تنها نماز و روزه نیست، تاکید کرد: دین جامعیت دارد و به همین دلیل دو نوع اجتهاد در اسلام تعریف شده است؛ یکی مجتهد متجزّی که در برخی مسائل دینی تخصص دارد و دیگری مجتهد جامع الشرایط که در همه ابعاد به قدرت استنباط رسیده است.
 
استاد حوزه علمیه خواهران راه صحیح تعظیم شعائر دینی را اعلام قرب به اهل بیت (ع) و فراگیری آموزه ها و معارف آنان دانست و گفت: هرچقدر مجالس اهل بیت (ع) را از خرافه ها، زینت ها و زخارف دنیا خالی کرده و عرفان خالص علمی را در این مجالس اضافه کنیم، بهره و حظّ ما بیشتر خواهد شد.
 
انتهای پیام
fa.shafaqna.com
 
شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام
 
    برچسب هاادعای ملاقات با امام زمان (عج)خرافه گویی و شبهات در جامعهغلومعصومه ظهیرِی

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازپایگاه خبری تحلیلی شفقنا ، تاریخ انتشار: 25 دی 1399  ، کدخبر: 1080102، www.fa.shafaqna.com

خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۶
0
0
جریاناتی که در زمینه سیاسی داره به وجود میاد مردم رو هم داره کم کم از دین زده میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۶
0
0
ای کاش میتونستیم در جامعه مون با تموم توان از دین و دین ورزی حراست کنیم
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین