پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۴۶۶
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶

سومین استان بیکار

یک مقام مسئول کارگری هم ابراز عقیده کرد: در حال حاضر آنچه که درباره نرخ بیکاری عنوان می‌شود با نرخ بیکاری واقعی تفاوت دارد و تعداد بیکاران بیش از آن چیزی است که مسئولان اعلام می‌کنند.

شعارسال: کهگیلویه و بویراحمد جزو استان هایی معرفی شده که بیشترین نرخ بیکاری را دارد. این را مرکز آمار ایران در گزارش اخیرش که مربوط به آمارگیری نیروی کار در اولین فصل سال (بهار) می باشد، اعلام کرده است.

مرکز آمار ایران گزارش های فصلی از نرخ بیکاری و اشتغال منتشر می کند که به تازگی گزارش فصل بهار 95 را منتشر کرده است.

براساس این آمار، نرخ بیکاری کهگیلویه و بویراحمد در میان استان های دو رقمی قرار گرفته، طوری که این شاخص 16.4درصد اعلام گردیده است.

این در شرایطی می باشد که نرخ بیکاری کشور طی بهار 95 نسبت به مدت مشابه پارسال 2 درصد افزایش نشان می دهد. (12.2 درصد)

از طرفی، این گزارش نمایانگر آن می باشد که کهگیلویه با نرخ بیکاری 16.4درصد، در رتبه استان 3 کشور از این نظر قرار گرفته است.

جلوتر از کهگیلویه و بویراحمد نیز دو استان چهارمحال بختیاری (17.8درصد)، کرمانشاه(19درصد) قرار دارند.

البته در شرایطی نرخ بیکاری کهگیلویه و بویراحمد در سه ماهه نخست سال گزارش شده که نسبت به زمستان گذشته وضعیت بهتری داشته و کارشناسان عقیده دارند نرخ دقیق تر بیکاری در گزارش پایان سال (فصل زمستان) قابل ارزیابی است.

*محاسبه افراد شاغل براساس یک ساعت کار در هفته

آمارهای منتشر شده در این خصوص همواره محل مناقشه برخی کارشناسان بوده، خصوصا به دلیل نوع محاسبه افراد شاغل و بیکار که عملا باعث می شود آمارها با واقعیت های جامعه تناسب نداشته باشد.

براساس تعریف مرکز آمار ایران که از دولت قبل تغییر داده شد و هنوز هم اصلاح نگردیده، حداقل یک ساعت کار ذدر هفته ملاک اشتغال محسوب می شود یا افرادی که بنابه دلایلی به طور موقت کارشان را ترک کرده باشند، شاغل محسوب می شوند.

هر چند عنوان می گردد حداقل یک ساعت کار، یک تعریف بین المللی می باشد، ولی این رویه با شرایط بازار کار در ایران و درآمدزایی افراد متناسب نیست. برهمین اساس کارشناسان انتظار داشتند نسبت به اصلاح تعریف شاغل تغییراتی ایجاد شود، ولی این روند در سرشماری امسال نفوس و مسکن هم ادامه یافته است.

*نرخ بیکاری واقعی نیست

یک مقام مسئول کارگری هم ابراز عقیده کرد: در حال حاضر آنچه که درباره نرخ بیکاری عنوان می‌شود با نرخ بیکاری واقعی تفاوت دارد و تعداد بیکاران بیش از آن چیزی است که مسئولان اعلام می‌کنند.

رحمت اله پورموسی در  اظهار کرد: نمی‌توان کسی را که یک ساعت در هفته کار می‌کند شاغل نامید، حتی اگر از شاخص‌های سازمان جهانی کار در این زمینه استفاده شده باشد؛ چون شاخص‌هایی که ILO تعریف کرده متناسب با شرایط زندگی نیروهای کار در کشورهای دیگر است و ما هیچگونه سنخیتی با ملاک‌های مورد نظر سازمان جهانی کار نداریم.

پورموسی در ادامه حفظ اشتغال موجود را مهمتر از توسعه بنگاههای اقتصادی دانست و افزود: اگرچه ایجاد شغل و حفظ اشتغال لازم و ملزوم همدیگر هستند ولی به حفظ اشتغال موجود بیشتر نیاز داریم، از این رو سیاستها و برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه‌ای باشد که کارخانه‌ها و بنگاههای تولیدی بیش از پیش تقویت شوند تا فرصتهای شغلی اندکی هم که در اختیار داریم از بین نرود.

مشاور کانون عالی شورای اسلامی کار خراسان رضوی عدم نقدینگی را بخشی از مشکلات بنگاهها دانست و گفت: در حال حاضر واردات بی رویه، قاچاق کالا و تعرفه به چالش پیش روی تولید تبدیل شده و دولت باید با این مساله مقابله جدی داشته باشد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت عصر دنا، تاریخ انتشار: 23مهر1395، کدخبر: 10461: www.asrdena.ir


خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین