پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۳۵۳۰۳۰
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
عباس هاشمی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با اشاره به وضعیت تولید‌های این شرکت گفت:حقیقت این است که کشور ما در ماه‌ها و سال‌های گذشته با شدیدترین محدودیت‌های اقتصادی و تجاری روبه‌رو بوده و این عوامل محدود کننده در حوزه تولید، باعث افزایش مشکلات و بالاتر رفتن هزینه‌ها شده است.

شعار سال:  عباس هاشمی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با اشاره به وضعیت تولید های این شرکت گفت:حقیقت این است که کشور ما در ماه‌ها و سال‌های گذشته با شدیدترین محدودیت‌های اقتصادی و تجاری روبه‌رو بوده و این عوامل محدود‌‌کننده در حوزه تولید، باعث افزایش مشکلات و بالاتر رفتن هزینه‌ها شده است.
 
گرچه تحریم‌ها و خروج تولیدکننندگان خارجی از بازار ایران عرصه فعالیت بیشتری را در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار داد اما افزایش قیمت‌ها در بخش لوازم خانگی تولیدی به همان نسبت اثر منفی بر بازار داشت و خرید برندهای داخلی لوازم خانگی را نیز از توان مردم خارج کرد.
 
در این مدت دولت و نهادهای ناظر تلاش کردند از طریق قیمت‌گذاری از این افزایش نرخ جلوگیری و آن را کنترل کنند، اما به‌دلیل اینکه منشأ این گرانی، بازار نبود، در این مسیر موفق نبودند، زیرا در سیستم تولید و تجارت امروز، نرخ تمام‌شده تولید و سود بازار عرضه، یک نسبت و درصد مشخص و قابل محاسبه است و اگر این میزان به‌شکل دستوری کاهش یابد، حتی در صورت موفقیت در کوتاه‌مدت، با گذشت اندک زمانی نتیجه عکس خواهد داشت و با توقف تولید، قیمت‌ها دوباره افزایش می‌یابند.
 
تولیدکنندگان لوازم خانگی محدودیت‌هایی برای تعدیل قیمت‌ها در این مدت داشته‌اند. در واقع تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور به چندین دلیل که از مهم‌ترین آنها کاهش حجم تولید، افزایش نرخ مواد و قطعات وارداتی و بالا رفتن نرخ مواد اولیه داخلی بود، با مشکلات زیادی در مسیر تولید مواجه بودند و نتوانستند نرخ این محصولات را مطابق با توان خرید مردم کاهش دهند.
 
به‌دلیل یادشده اگر وزارت صمت و نهادهای زیرمجموعه آن می‌خواهند تولید لوازم خانگی در کشور ما به ثبات برسد و نرخ تمام‌شده محصولات متعادل شود، علاوه بر اینکه باید به‌جای تمرکز بر تعیین نرخ کالاها در بازار مصرف، باید به فکر تعدیل قیمت‌ها از مبادی تولید باشند، باید فکری هم به حال مشکلات پیش ‌روی تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور کنند.
 
در شرایط فعلی، باوجود تلاش‌های انجام شده در راستای خودکفایی تولید، تولیدکنندگان ما هنوز در برخی از قطعات و مواد اولیه، همچنان نیازمند واردات هستند و اگر تدبیری برای کاهش هزینه‌های واردات این ملزومات نشود، همچنان شاهد تاثیر افزایشی آنها بر نرخ تمام‌شده کالاهای نهایی خواهیم بود.
 
 
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازپایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران ، تاریخ انتشار:  8مرداد1400، کدخبر113578 ، www.didbaniran.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین