شعار سال: ۹۵ درصد نفت خام ایران از استان بوشهر صادر میشود
۶۵ درصد گاز ایران در این استان تولید میشود
۸ درصد ذخایر گاز جهان در بوشهر قرار دارد
بوشهر ۷۰ درصد از منابع گاز کشور را در خود جای داده است
جمعیت استان هم اندکی بیش از یک میلیون نفر میباشد
ویژگیهای بالا و مطالبات مستمر سالیان متمادی باعث شد تا در سفر مهرماه هیات دولت، رئیس جمهوری در نشست نخبگان، به استاندار بوشهر که در پایین سن در میان نمایندگان، ولی فقیه و خبرگان رهبری نشسته بود رو کند و بگوید: «سهم استان بوشهر از منابع انرژی باید احصا شود.»
هر دو آیت الله به محمدی زاده نگاهی معنا دار کردند و استاندار خودکارش را از جیبش درآورد تا در کاغدی که در دستش لوله شده بود چیزی بنویسد.
رئیسی با تاکید بر پرداخت سهم استان بوشهر از ذخایر نفت، گاز و پتروشیمی، گفت: «در بودجه ۱۴۰۱ این رویکرد حاکم خواهد بود که سهم استان محروم، اما برخوردار از ذخایر و منابع، پرداخت شود تا در مسیر توسعه استان از آن استفاده شود و این غیر از سهم مربوط به آلایندگی است.»

رئیسجمهوری گفت: «شرکتهای پتروشیمی درآمدهای بسیار خوبی دارند و باید سهم خود را در توسعه و خدماترسانی به استان پرداخت کنند؛ حق مردم استان در ارتباط با درآمد نفت و گاز به ویژه پتروشیمی مورد تاکید ماست.»
از سفر استانی رئیس جمهوری به استان بوشهر تا امروز قریب ۵۰ روز میگذرد. از آن روز تاکنون نماینده رهبری در استان، نماینده مردم در مجلس خبرگان و استاندار هر کدام عدد و رقمی از سطح توقع خود از نفت را در گفتارشان بیان کرده اند.
استاندار که روزگاری مشاور عالی و دستیار وزیر نفت بوده سه درصد از فروش بیست مجتمع پتروشیمی را طلب کرده و نماینده رهبری در استان نیز پنج درصد از درآمدهای نفت و گاز و نماینده مردم در مجلس خبرگان نیز با اینکه عدد خاصی مقرر نکرده، اما خواهان تعیین سهم مردم استان از منابع انرژی است.
ضرورت جدیت برای دریافت سهم استانتشکیل کارگروه نفت در استان برای تعیین سهم استان از منابع و منافع اجرای پروژههای نفتی در استان عنوان مصوبهای است که در سومین سفر استانی احمدی نژاد به استان بوشهر در بهمن ماه سال ۱۳۸۹ و در آخرین بخش از مصوبات مربوط به وزارت نفت نوشته شد؛ اما شوربختانه در عدم جدیت مدیریت وقت استان به فراموشی سپرده شد.
در جزوه مصوبات و توافقات سفر سوم رئیس جمهوری به استان بوشهر چاپ اردیبهشت ماه سال ۹۲ در آخرین بند شرح مصوبات مربوط به وزارت نفت مصوبهی مذکور به تنهایی در صفحه ۱۱۰ این جزوه دیده میشود.
طبق گزارش معاونت برنامه ریزی استانداری وقت، این مصوبه تا اردیبهشت سال ۹۲ دارای ده درصد پیشرفت بوده است.
هر چند واژههای به کار رفته در این مصوبه جامع و مانع نیست و میتوان تلقیهای گوناگون و تفاسیر متفاوتی از آنها عرضه نمود، اما "تشکیل کارگروه تعیین سهم بوشهر از منابع نفتی و گازی در استان" روشنترین تعبیری است که از خواندن این عبارت به ذهن متبادر میشود.
حالا که دولت میبخشد، استان حساب و کتاب بلد نیست!در دو سوی خلیج فارس معمولا زندگیها در یک سطح بوده است. در دهههای بسیاری زندگی مردم در سواحل شمالی خلیج فارس به سبب تعدد سفرههای آب شیرین رو به راهتر بوده، هر چند حوادث طبیعی همچون خشکسالی و قحطی و زلزله در کنار درگیریهای محلی و منطقهای و مالیات و خراج دادنها و هجوم و استعمار و... مردم این سوی خلیج فارس را بسیار بیشتر آزرده است.

امروز، اما تعادل زندگی در دو سوی خلیج فارس بسیار به هم خورده است. یک سو کشورهایی با درآمد سرانه بسیار بالا با مردمی برخوردار ایستادهاند و یک سو، مردمی درگیر با فقر و بیکاری و مشکلات اجتماعی و عقب ماندگیهای گوناگون.
این عدم تعادل بنا به سنت طبیعی پایدار نماندن نابرابریها روزی به تخریب معادلات میانجامد.
دولت ناگزیر است سهم مردم حاشیه شمالی خلیج فارس از منابع انرژی را بدهد، چرا که سطح رفاه و برخورداری نمیتواند در دو سوی خلیج فارس برای سالیان متمادی نامتعادل بماند.
نمیشود تمام مردم کشور از نفت و گاز این حوالی برخوردار باشند و مردم پیرامون و صاحبان منابع محروم و عقب مانده نگه داشته شوند.
از این رو، تشکیل کمیته تعیین سهم استان از منابع و منافع انرژی لازم و ضروری شده است.
دولت سیزدهم این ضرورت را درک کرده و آماده تصحیح رویکرد اشتباه دولتهای پیش است، اما تحقق این مساله در استان بوشهر به کاربلدی استاندار و تیم همراه او بستگی دارد.
استاندار بوشهر اگر میخواهد کاری درخور برای مردم محروم استان انجام دهد باید بر موضوع تشکیل کمیته مذکور متمرکز شود.
محمدی زاده باید با تشکیل یک کمیته آگاه به مساله، سهم مشخصی از درآمدهای کشور از منابع نفتی و گازی استان را برای توسعه در سواحل شمالی خلیج فارس تعیین کند و دولت نیز باید ادای این حق را بیش از این معطل نگذارد.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خلیج فارس، تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰، کد خبر: ۴۳۲۳۷۵، pgnews.ir