نبود استاندارد اجباری در تولید و عرضه عسل، اقتصاد این محصول را با نوعی آشفتگی مواجه کرده است. همه ادعای عسل ۱۰۰ درصد طبیعی را دارند. عسلی که میتواند طبیعی بوده، طبیعی با تغذیه دستی بوده، شکر غلیظ شده و تقلبی بوده یا ترکیبی از طبیعی و تقلبی باشد. مخاطرات عسل تقلبی برای بیماران دیابتی و افراد نیازمند تقویت سیستم ایمنی بدن بشدت بالاست.
شعار سال: بازار عسل هم برای خودش شعبده بازاری است و نوعی بازار مکاره. همه ادعای تولید مستقیم و فروش عسل ۱۰۰ درصد طبیعی دارند. همه میگویندکه مال دیگران بد است و عسل ما خوب؟
راههای چشمی- حسی تشخیص عسل طبیعی از مصنوعی چندان کارساز نیست و ضرورت دارد که بشکل اصولیتر به این مسئله ورود شود. یکی از این راهها آزمایش و آزماشگاه است که مسلما برای مقیاس مصرف خرد، منطقی نخواهد بود. راه دیگر، اجباری کردن استانداردهای تولید و فروش عسل خواهد بود.

تصویر بالا، خودش گویای خیلی چیزهاست. حمل کندوی عسل با گونیهای شکر!
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون