پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۳۷۶۲۴۲
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۷
برخی از محصولات در بخشی یا تمام فرآیند تولید خود، اقدام به دریافت نهاده‌های یارانه‌ای می‌کنند. پخش و فروش داخلی این محصولات، عموما با قیمت‌های تعزیراتی همراه است. اما در صورت تصمیم به صادرات، دولت الزاما باید با افزایش تعرفه‌های صادراتی، اقدام به حق حقوق یارانه‌ای و حمایتی خود از این صنایع کند. در واقع ظاهر صادراتی محصول نباید ما را از وضعیت هزینه کرد‌های یارانه‌ای پنهان، باز دارد. سید محمدرضا مرتضوی رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، چنین نظری را در خصوص ماکارونی‌های صادراتی دارد.
شعار سال: سید محمدرضا مرتضوی گفت: گندم سه نرخی زیان اقتصاد زیادی برای دولت ایجاد کرده و باید هر چه زودتر گندم یارانه‌ای چه برای نانوایان و یا صنایع برداشته شود، زیرا تنها عده‌ای خاص سود می‌برند و دود آن به چشم ملت می‌رود.

رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با اشاره به بخشی از این مشکلات گندم یارانه‌ای افزود: دولت هر تن گندم را ۵۵۰ دلار می‌خرد آرد را ۱۰۰ دلار در اختیار صنف و صنعت قرار می‌دهد و کارخانجات هر تن ماکارونی را ۴۰۰ دلار صادر می‌کنند یعنی کشور ما بابت صادرات هر تن ماکارونی ۳۰۰ دلار ضرر می‌دهد، اما کارخانه‌داران ماکارونی سود می‌برند.

وی با بیان اینکه ماکارونی سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن و تقریبا به همه کشور‌ها صادر می‌شود، افزود: ماکارونی ایران به کشور‌های عراق، افغانستان، آذربایجان و کشور‌های اروپایی از جمله آمریکا و کانادا صادر می‌شود.

مرتضوی افزود: معلوم است که کارخانه داران زمانی که گندم ۱۰۰ دلار را می‌گیرند و ماکارونی را ۴۰۰ دلار می‌فروشند برایشان خیلی به صرفه است و سود می‌کنند و قیمت ماکارونی هم برای سایر کشور‌ها اقتصادی و به صرفه است، اما یادمان باشد که این ماکارونی از گندم یارانه دار به عمل آمده است و حق نداریم آن‌ها را صادر کنیم.

به گفته این مسئول سایر صنوف مانند کارخانه‌های تولید نشاسته و گلوکز هم گندم یارانه‌ای می‌گیرند، آن‌ها هر کیلو گندم را ۲۵۰۰ تومان از دولت می‌گیرند، اما شیرینی الان در بازار کیلویی کمتر از ۷۰ هزار تومان نیست و یا بیسکویت کیلویی ۴۰ هزار تومان است.

وی افزود: دولت سالانه ۲٫۵ میلیون تن گندم یارانه‌ای به بخش صنعت می‌دهد که تقریبا یک دهم قیمتی است که از بازار‌های جهانی خریداری می‌کند، اما بخش صنعت محصولات خود را صادر می‌کنند یعنی یارانه به جیب مردم کشور‌های دیگر واریز می‌شود.

مرتضوی با اشاره به اینکه گندم در کشور ما سه نرخی است، گفت: گندم ۶۵۰ تومانی برای نانوایان به اصطلاح دولتی، ۹۰۰ تومان برای آزاد پز‌ها و کیلویی ۲۵۰۰ تومان برای بخش صنعت می‌دهد این در حالی است که هر کیلو گندم وارداتی ۱۴۵۷۰ تومان تمام می‌شود.

وی اضافه کرد: دولت گندم داخلی را هم کیلویی ۱۱۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کند و این اصلا درست نیست که یارانه به بخش صنعت بپردازد که محصول آن به کشور‌های دیگر صادر می‌شود.

این فعال صنعت غذایی معتقد است که در حوزه نان هم مشکلات زیادی وجود دارد، اصلا مشخص نیست که کدام نانوا آزادپز و یا دولتی پز است، اما دولت آرد یارانه‌ای به یک دهم قیمت در اختیار آن‌ها می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد که دهه‌ها است که دولت یارانه به برخی کالا‌ها می‌پردازد و خودشان هم به این نتیجه رسیده اند که این یارانه به سر سفره مردم نمی‌آید بنابراین وقت آن رسیده که این یارانه‌ها قطع شود.
 
 
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران، تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱، کد خبر: ۷۴۸۶۳، www.agna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین