پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۰۶۸۰
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۹
تلاش در مسیر تقویت زیرساخت‌های تولید روغن، علم محوری و ریشه دار کردن بنیان‌های تولید روغن دستیابی به کاهش واردات روغن نباتی به کشور را ممکن می‌کند.
شعار سال: سعدالله منصوری مجری طرح خودکفایی دانه‌های روغنی در نشست کارشناسی مربوط به این بخش وضعیت اقلیمی، فنی وتکنیکی و موضوعات بازرگانی واقتصادی را از موانع توسعه گیاهان روغنی در کشور عنوان کرد و در تشریح این موانع افزود به دلیل قرار گرفتن کشور بر روی کمربند خشکی و تبخیر منابع آب، ناکافی بودن دانش کشاورزان به زراعت گیاهان دارویی و موضوعات بازرگانی کشت دانه‌های روغنی با مشکلاتی روبروست وباید برای حل این مشکلات تدبیر کرد.

به گفته منصوری نیاز سالانه کشور به واردات روغن ۱ و نیم میلیون تن است و برای کاهش میزان واردات باید در سه راستای تقویت زیرساخت‌های تولید روغن، علم محوری و ریشه دار کردن بنیان‌های تولید روغن و باور رسیدن به تولید مناسب تلاش شود و البته در این مسیر باید توجه کرد که به جای نوشتن برنامه‌های غیر ممکن بارشد‌های کوتاه وخیلی معقول ۲ تا ۵ درصد در سال برنامه ریزی شود تا بتوانیم مشکل ۵۰ درصد تولید روغن را در داخل حل کنیم.

منصوری افزود یک برنامه ده ساله هدف گذاری شده است که در ۵ سال اول به این هدف رسید و اگر این هدف در ۵ سال محقق نشد در برنامه ۵ ساله دوم در دسترس باشد هر چند دور از ذهن نیست که در برنامه ۵ ساله به این هدف دست یافت.

به گفته مجری طرح خودکفایی دانه‌های روغنی در مسیر دستیابی به این هدف سه استراتژی در نظر گرفته ایم که نخست باید میزان بالای مصرف کشور را با ارتقای فرهنگ عمومی کاهش دهیم. دوم اینکه تولید برخی گیاهان به نفع دانه‌های روغنی کنار گذاشته شود و سوم اینکه با رفع مشکلات فنی وتکنیکی و ارتقای کمیت و کیفیت تولید افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم.

یادآور می‌شود که مصرف استاندارد روغن نباتی در جهان ۱۲ کیلوگرم است در حالیکه خانوار‌های ایرانی ۱۹ کیلوگرم مصرف می‌کنند که اگر این میزان به ۱۲ کیلو برسد بخش زیادی از نیاز کشور به واردات روغن نباتی کاسته خواهد شد.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، تاریخ انتشار:۱۴ تیر ۱۴۰۱، کد خبر: ۸۳۰۹۰، www.agrofoodnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین