انوشیروان محسنی بندپی اظهارات شهرداری تهران علیه سازمان بهزیستی کشور را فرافکنی دانست و گفت: بهزیستی آمادگی خود را برای ساماندهی به آسیب دیدگان اجتماعی بارها اعلام کرده است، به این ترتیب اظهارات برخی مسئولان شهرداری مبنی بر پای کار نبودن بهزیستی در این حوزه فرافکنی است.
وی درباره برخی انتقادات سازمان رفاه شهرداری تهران مبنی بر رسوب آسیب دیدگان اجتماعی مبتلا به HIV مثبت در مددسراهای شهرداری به علت پذیرش نکردن این گروه از سوی سازمان بهزیستی، گفت: نگهداری بیماران HIV مثبت بر عهده بهزیستی نیست، این افراد باید درمان شده و خدمات درمانی مبتنی بر پروتکلهای درمانی به آنها ارائه شود؛ علت غربالگری افراد هم آناست که متوجه شویم چنانچه فردی به هپاتیت، HIV مثبت و... مبتلاست، شناسایی و برای درمان به مراکز ارائه خدمات درمانی و تشخیصی ارجاع داده شود. وی ادامه داد: در هیچ جا از 150 وظیفهای که طبق قانون به بهزیستی محول شده به رسیدگی و نگهداری افراد مبتلا به HIV مثبت اشاره نشده؛ چون تخصص و ابزار نگهداری و رسیدگی به این افراد را در اختیار ندارد.
محسنی بندپی همچنین درباره جمعآوری آسیبدیدگان از سطح شهر گفت: جمعآوری آسیب دیدگان از سطح خیابانها، پارکها، گودالها و... براساس قانون باید از سوی نیروی انتظامی و با حکم دادستانی صورت گیرد و در واقع پس از آنکه تمهیداتی برای نگهداری آنان اتخاذ شد نسبت به جمعآوریشان اقدام شده و پس از غربالگری و تشخیص نوع آسیب به هر یک از نهادهای مربوطه واگذار شوند.
وی افزود: بهزیستی بجز معتادان متجاهر که باید در مراکز ماده 16 نگهداری شوند در صورت وجود ظرفیت و امکانات دیگر آسیب دیدگان را نیز پذیرش میکند.
به گفته محسنی بندپی، بهزیستی بر مراکز ماده 15 بخوبی نظارت داشته و اخیراً نیز دستورالعمل ارائه مجوز به این مراکز بازنگری شده است؛ این درحالی است که وزارت بهداشت که متولی صدور مجوز به مراکز ماده 16 ویژه معتادان متجاهر است تاکنون به یک مرکز ماده 16 مجوز نداده است و هیچ کس هم علت آن را نمیپرسد، به این ترتیب گمان میکنم شاید علت وجود چنین نگاههایی این باشد که به هرحال آنجا وزارتخانهای چون وزارت بهداشت است اما ما بهزیستی هستیم...
در حالی که حبیبالله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور چندی پیش رسیدگی به بیخانمانها و متکدیان را بر عهده شهرداری و نگهداری اولیه آنها را وظیفه شهرداری دانسته بود، مهدی مقسومی، مدیرحقوقی سازمان رفاه شهرداری تهران با بیان اینکه بر اساس ماده 6 آیین نامه جمعآوری متکدیان، سازمان بهزیستی مسئولیت نگهداری افراد بیسرپرست و ناتوان و معلول را دارد در پاسخ به اظهارات فرید اظهار کرده بود: «ذیل همین ماده ایجاد پوشش حمایتی لازم برای افراد فوق الذکر تا زمان بازگشت به زندگی از وظایف بهزیستی است.» در عین حال بنا بر گفته فرید، در مسأله کودکان خیابانی هم قانون، شهرداریها را مکلف کرده است که محل نگهداری این کودکان را تعیین و حتی تجهیز کند و سپس به بهزیستی تحویل دهد، این درحالی است که برای مثال در تهران تنها مرکزی که به این شکل فعالیت میکند، مرکز «یاسر» است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین از واگذاری مسکن به معتادان بهبود یافته براساس آییننامهها خبر داد و گفت: بنا داریم تا پایان سال تعدادی از واحدهای مسکونی ساخته شده را در اختیار معتادان پاک شده قرار دهیم که البته این واگذاری منوط به شرایطی است.
با اندكي اضافه و تلخيص برگرفته از روزنامه ايران، سال بيست و يكم، شماره 6089 ، شنبه 7 آذر 1394، صفحه 4