پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۲۵۲۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که تقریبا 20 درصد از مواد غذایی در دسترس بر اثر پرخوری و یا دور ریختن آنها به واقع از بین می رود.

شعار سال: محققان دانشگاه ادینبورگ تصریح کردند که مصرف مواد غذایی در جهان حدود 10 درصد بیشتر از نیاز است و تقریبا 9 درصد مواد غذایی نیز به هر دلیل راهی سطل زباله می شود.
به گفته محققان، تلاش برای کاهش میلیاردها تن پسماند مواد غذایی می تواند امنیت جهانی غذا را در پی داشته باشد، اطمینان از دسترسی همگان را به رژیم غذایی ایمن، مقرون به صرفه و مغذی ایجاد کند و مانع از آسیب به محیط زیست شود.
محققان دانشگاه ادینبورگ در این مطالعه 10 مرحله اصلی را در سیستم جهانی غذا را بررسی کردند که از جمله شامل مصرف غذا و پرورش محصولات و درو آنها است.
محققان با استفاده از داده های جمع آوری شده توسط سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد متوجه شدند که میزان هدررفت مواد غذایی حتی بیش از چیزی است که گمان می رود.
به گفته این محققان، تقریبا نیمی از محصولات برداشت شده -- معادل 2.1 میلیارد تن -- به واسطه مصرف بیش از حد، دور ریخته شدن در زباله و معایب روند تولید از بین می روند.
محققان همچنین متوجه شدند که تولیدات دامی مصداق بیشترین میزان ناکارامدی و هدررفت هستند، به طوری که 78 درصد یا 840 میلیون تن از این تولیدات از بین می رود.
از سوی دیگر، حدود 1.08 میلیارد تن از محصولات کشاورزی برداشت شده صرف تولید 240 میلیون تن محصولات حیوانی خوراکی از قبیل گوشت، شیر و تخم مرغ استفاده می شود که به گفته محققان، این مرحله به تنهایی موجب 40 درصد کل میزان هدر رفت محصولات برداشت شده است.
محققان می گویند: افزایش تقاضا برای برخی خوراکی ها به ویژه محصولات گوشتی و لبنی، کارآمدی سیستم غذایی را کاهش می دهد و تغذیه پایدار جمعیت در حال گسترش جهان را دشوار می سازد.
به گفته این محققان، تامین این حجم تقاضا می تواند موجب افزایش انتشار گازهای گلخانه ای، از دست دادن منابع آب و کاهش تنوع زیستی و در نتیجه آسیب به محیط زیست شود.
تشویق مردم به مصرف کمتر محصولات حیوانی، کاهش تولید زباله و فراتر نرفتن از نیازهای تغذیه ای، راهکارهایی است که به گفته کارشناسان دانشگاه ادینبورگ، می تواند به معکوس کردن روند هدررفتن مواد غذایی کمک کند.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تحلیلی خبر آنلاین، تاریخ 4 اسفند 95، کد مطلب: 639351: www.khabaronline.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
0
0
کاهش ضایعات غذایی در وهله اول نیازمند بهینه سازی تولید و فراوری و دوم، ارتقا فرهنگ مصرف خانوار دارد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین