پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۳۰۱۹
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵
رئیس جمهور در سخنان دیروز خود بر رعایت اصل بی طرفی، عدم استفاده از امکانات و منابع بیت المال و رقابتی بودن انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد. ضرورت توجه و عملیاتی کردن این سخنان بر همه مقامات و سازمان ها علی الخصوص نهادهای دولتی بدلیل در قدرت بودن و در اختیار داشتن منابع و امکانات ضروری می باشد.
شعار سال: حسن روحانی، رئیس جمهور روز شنبه در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات 1396 از همه دست اندرکاران برگزاری انتخابات خواست مراقب باشند از امکانات دولتی و عمومی، به نفع جناح و فرد استفاده نشود که این کار حرام است.

حجت‌الاسلام روحانی در این باره گفت: «همه ما مراقب باشیم که از امکانات عمومی و دولتی به نفع جناح یا فردی استفاده نشود، چرا که این امر حرام است، تمام اموال و امکانات دولت نه فقط قوه اجرایی، بلکه قوه مقننه، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و همه شرکت‌ها و دستگاه‌هایی که از اموال عمومی استفاده می‌کنند، تریبون‌های عمومی، رسانه ملی، روزنامه‌های عمومی، روزنامه و جامعه‌هایی که از بیت‌المال اداره می‌شوند، باید بدانند که در انتخابات نباید برای یک فرد یا جناح خاص استفاده شوند».

بدون شک این سخنان رئیس جمهور از اهمیت فراوانی در برگزاری انتخابات شفاف و پرشور در سال آینده برخوردار است. بر اساس قانون همه نهادها و دستگاه ها موظف اند از هر گونه کمک به جریان و یا حزبی خاص در تمامی انتخابات ها و نه تنها انتخابات ریاست جمهوری خودداری کنند. در این بین رعایت این ملاحظات از سوی دولت بدلیل در اختیار داشتن بخش اعظم امکانات و منابع و وجود بازوی های اجرایی آن(استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری ها) در تمامی کشور ضروری تر می باشد.

اما به نظر می رسد تا همین جای کار و قبل از آغاز انتخابات بعضی اقدامات و سخنان مقامات دولتی همراستا با توصیه های رئیس جمهوری نمی باشد که در ادامه به آنها اشاره شده است.

حزب اعتدال و توسعه و ضرورت شفافیت انتخاباتی برای همه

در حال حاضر بسیاری از وزار و مقامات دولت یازدهم از حزب اعتدال و توسعه می باشند و این حزب بیشترین سهم را در شکل گیری کابینه داشته است. از سویی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، رئیس جمهور نامزد اصلی این حزب بود و این تشکل سیاسی از معدود گروه هایی بود که به صورت جدی به حمایت از روحانی پرداخته بود.

در طول سه سال اخیر در بسیاری از همایش های و جلسات این حزب در تهران و شهرستان ها نیز اعضا و وزرای دولت شرکت کرده اند.

از سویی دیگر در جدیدترین اقدام، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه از انتخاب علی جنتی به عنوان رئیس ستاد انتخابات ریاست جمهوری این حزب خبر داد. وی درباره برنامه انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه به دبیرکلی محمدباقر نوبخت برای انتخابات ۹۶ اظهار داشت: با توجه به اینکه حجت الاسلام روحانی، محمد شریعتمداری را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود معرفی کرده است، حزب اعتدال و توسعه نیز در حال تدارکات لازم برای همکاری است.

بر اساس گفته های وزير ارتباطات دولت يازدهم (كه عضو شاخص حزب اعتدال و توسعه هم هست) رئيس ستاد انتخاباتی رئیس جمهور در دور دوم احتمالا به رياست معاون اجرایی رئیس جمهور، محمد شريعتمداري تشكيل خواهد شد.

وي با تأكيد بر اينكه هر كه بخواهد در ستاد آقاي روحاني فعاليت كند، قطعا نمي‌ تواند سمت دولتي داشته باشد، یادآور شد: محمد شريعتمداري با آغاز به كار ستاد انتخاباتي از سمت خود استعفا خواهد داد.

گفتنی است حزب اعتدال و توسعه در سال 78 به دبیرکلی محمدباقر نوبخت تأسیس شد. برخی از موسسان این حزب عبارت‌اند از محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، اکبر ترکان رئیس مناطق آزاد، فاطمه هاشمی رفسنجانی، محمود واعظی وزیر ارتباطات، حسین موسویان، مرتضی محمدخان و ... .

در انتخابات قبلی محمد رضا نعمت‌زاده رئیس ستاد، اکبر ترکان قائم‌مقام ستاد و محمدباقر نوبخت سخنگوی ستاد حسن روحانی بوده‌اند و همچنین محمود واعظی و مرتضی بانک نیز در ستاد وی حضور داشتند.

با توجه به این توضیحات باید گفت ضرورت توجه و بکارگیری فرایند شفاف و عدالت انتخاباتی با توجه به حضور حداکثری اعضای حزب اعتدال و توسعه در دولت بیش از پیش ضروری می باشد.

تلاش برای برگزاری رقابت های انتخاباتی؛ از سخن رئیس جمهور تا اقدامات اعضای کابینه

روحانی دیروز در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سوال که مگر می‌شود، برای کسب پیروزی یکی از جناح‌ها اصلاً در رقابت حضور نداشته باشد، گفت:« بعضی‌ها از آنجا که آمادگی ندارند، به دنبال حذف رقیب هستند، تا یکه‌تاز باشند، اصلاً مگر بدون رقابت زندگی معنا دارد؟ باید با محبت و دوستی در کنار هم با یکدیگر به رقابت سالم بپردازیم».

اما به نظر می رسد این تفکر طرفدارانی جدی حداقل در بعضی از اعضای خود کابینه دولت دارد کافی است نگاهی داشته باشیم به سخنان و اقدامات وزرا وبرخی مشاوران رئیس جمهور در راستای برگزاری انتخابات به صورت یک طرفه و با یک جناح و یا تخریب نامزدهای احتمالی جناح رقیب پیش از ورود به رقابت های انتخاباتی برای انصراف آنها .

وقتی وزیر انتخابات یک نفره را ترجیح می دهد!

محمود واعظی 19 آذر 95 در دیدار با اعضای حزب اعتدال و توسعه استان کردستان که استاندار، معاون نیروی انسانی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، مشاورین استاندار و تنی چند از اعضای شورای شهر سنندج و مدیران حضور داشتند، اظهار کرد: شما می‌دانید وقتی رأی از یک حدی بالاتر رود تضمین‌شده است اما من فکر می‌کنم که در 29 اردیبهشت، انتخابات سختی خواهیم داشت چون هر کس با هر تفکری که کاندید شود، هدفش تخریب آقای روحانی است. واعظی گفت: برخی عقبه دارند، پول دارند و زور دارند و ما فکر می‌کنیم اصلا در حزب اعتدال و توسعه نباید احساس کنیم که انتخابات آسانی است و کسانی که مشی اعتدالی دولت را قبول دارند و می‌خواهند کشورشان آباد شود نباید در خانه بنشینند.

بدون شک سخنرانی انتخاباتی وزیر ارتباطات در جمع حزب اعتدال و توسعه و مقامات محلی در تعارض و تضاد با سخنان دیروز رئیس جمهور می باشد.

حسام الدین آشنا؛ مسئول جنگ روانی علیه رقبای احتمالی

از سوی دیگر حسام الدین آشنا، رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری نیز تلاش دارد تا با هر گزینه احتمالی که از سوی گروه های رقیب برای اننخابات مطرح می شودبه صورت تهاجمی برخورد نماید تا آنها را تخریب و از ورود به عرصه انتخابات بازدارد.

در این راستا زمانی که از سوی برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی احتمال حضور قاسم سلیمانی در انتخابات مطرح بود، آشنا وارد میدان شد و در شبکه اجتماعی در راستای جنگ روانی و در حالی که مشخص نیست مخاطب او چه کسی می باشد، عنوان می کند: « بگذاریم حاج قاسم در قله اسطوره ای دفاع از حریم و حرم بماند؛ نگذاریم او را چون محسن و باقر به کارزار کلید و گازانبر بکشانند».

این در حالی بود که برای همه آشکار بود که سردار جبهه مقاومت و مرد اول عرصه مبارزه با تکفیری ها و داعشی ها همواره از درگیری در رقابت های سیاسی پرهیز داشته و دارد. اما تنها مطرح شدن نام قاسم سلیمانی در برخی شبکه ها کافی بود تا موجبات موضع گیری آشنا را فراهم نماید.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از جامعه خبری تحلیلی الف، تاریخ انتشار: 8 اسفند 1395، کد مطلب: 449149، www.alef.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین