پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۴۵۷۰
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۸
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از آغاز فصل سوم کشف و مستندسازی پیرامون راه شاهی در مسیر شوش به تخت‌جمشید خبر داد.

شعار سال: به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، دکتر مصیب امیری گفت: این فصل از کاوش‌ها با هدف تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در تهیه پرونده ثبت ملی راه شاهی هخامنشی و در مسیر شوش تخت جمشید انجام می‌شود.

او گفت: عملیات کاوش راه شاهی هخامنشی واقع در مسیر شوش به تخت جمشید به سرپرستی احسان یغمائی و با نظارت محمدجواد جعفری از 14 اسفندماه شروع شده است و به‌مدت یکماه تا 14 فروردین سال 96 ادامه دارد.

امیری با بیان اینکه یک گروه مستندساز نیز در همین راستا از 14 اسفند اقدامات گروه کاوشگر را مستندنگاری و مستندسازی می‌کند، گفت: اعتبارات این پروژه از محل طرح‌های پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی تامین می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس تصریح کرد: در پایان کاوش، اشیاء موزه‌ای و اسناد مطالعاتی به دست آماده به امین اموال این اداره کل تحویل می‌شود.

امیری با بیان اینکه نتایج پژوهش‌های میدانی در قالب یک مقاله تحلیلی برای انتشار در مجلیه پژوهشکده باستانشناسی، تدوین می‌شود، گفت: راه شاهی هخامنشی، ۲ هزار و ۶۹۹ کیلومتر (۱۶۷۷ مایل) درازا دارد و حدوداً هر ۲۴ کیلومتر دارای یک توقفگاه است که ۱۱۱ ایستگاه را شامل می‌شود.

راه شاهی نخستین شاهراه شناخته شده ایران و نخستین شاهراه بین‌المللی جهان است.

پانصد سال پیش از میلاد مسیح، داریوش اول در ایران آغاز به ساخت یک سلسله جاده‌های پهن و عریض کرد که یکی از آن‌ها راه سلطنتی نام داشت و در زمان خود جزو بهترین شاهراه‌ها بود؛ راهی که بعدها توسط امپراتوری رم نیز همچنان مورد استفاده قرار گرفت. کیفیت این راه چنان بالا بود که پیک‌های نامه رسان می‌توانستند مسافت 2 هزار و ۶۹۹ کیلومتری را در مدت هفت روز طی کنند.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 16 اسفند 1395، کد مطلب: 95121610711، www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین